Рачо, бисквитите са здравословни, с овесени ядки
Ох, това пешеходене и колоездене... И на мен са ми любими, ама няма
С колело (ако няма алея) не бих се пуснала в София в пиков час. Шофьорите не са свикнали да пазят колоездачите (много и пешеходците не пазят ).
В интерес на истината, шофьорите са груби и нахални, но същото важи и за колоездачите, но за тях може да се добави и че не познават правилата за движение по пътищата (шофьорите поне на теория трябва да са чели Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото приложение), а пешеходците - и те като велосипедистите. Чули че имат предимство и на всяка цена искат да го вземат, при това без да се замислят за последствията.
Мен лично ме дразнят велосипедистите, които карат по улицата и изведнъж решават да завият и да пресекат по пешеходната пътека, ама карайки колелото и се сърдят, че никой не ги зачита. Пешеходната пътека е за пешеходци и ако уважаемите велосипедисти искат да я ползват като такива, да бъдат така добри да слязат от велосипедите си.
Дразнят ме и пешеходците, които пресичат на пътеката без да се огледат и, отгоре на всичко, тичат. Как да ги предвидиш?!
Правила има, но не се спазват, а и не се познават от повечето участници в движението.
Да ви разкажа за Швейцария: есента бях в командировка в "италианска" Швеацйрия, но бяхме базирани в Италия и всеки ден пътувахме до швейцарско. Едни и същи шофьори, в Италия карат като бесни, не зачитат знаци и пътеки (освен знака за предимство), а максимално разрешената скорост я смятат за минимално задължителна. Влязат ли в Швейцария, стават като божи кравички, само като си помислиш, че може и да пресечеш на пътеката, те вече са спрели и те чакат, спазват всички правила и т.н. Голям цирк. Но глобите в Швейцария са соленички и затова. А и се спазва буквата на закона.