"Един от основните обвързващи елементи на механизма за релокиране е да се предостави на тези лица обучение и след като подпишат тази декларация за
съгласие да пребивават на територията на България,
би трябвало да се съобразят с изискванията"
Поредно доказателство в прав текст, каква е реалността за т.нар. "бежанци". В общия случай, масовия, че има и изключения - ясно. Бягаш нали, щото просто мир, спокойствие и някакъв нормален живот искаш (уж). Твърдиш, че си нахлул буквално на територията на страната ни, защото я бомби, я главорези, я нещо от вида те е ПРОГОНИЛО от там където идваш (или твърдиш, че идваш). Доброволно, по своя воля идваш у нас и "съвсем логично" сега се НАЛАГАЛО да подпишеш декларация за СЪГЛАСИЕ?!!!
да пребиваваш на територията на България? Евалата! Не България да се съгласи да й пребиваваш на територията, при безпрекословно изпълнение на поставените от нея условия за целта, ами те драгите "бежанци" бивало да се съгласят да поседят у нас.
Ми като не искат да седят у нас що са дошли а? Да си ходят откъдето са дошли тогава, никой от нас не държи "да пребивават на наша територия", ни за кратко, ни задълго. И понеже са "ни на гости" - следва да играят по нашите правила. Просто е. Ми не, ние няма да ви пуснем да идете в Германия, или където ви се дощяло. Ако щете. Като не щете - бохчите и обратно откъдето сте дошли викам аз. Егати и претенциите и чудото! Всички държави от които прииждат сега (или твърдят, че идват от тях) имат визов режим с държавите членки на ЕС, вкл. България. Ако една от тези страни те е допуснала на своя територия "по милост", че уж да не те убият - не й ставаш автоматично гражданин и не се ползваш от право на свободно придвижване в ЕС. Никой не е длъжен да те пуска да ходиш дето си щеш.
Забележете, че на цялата наглярщина има и БИ ТРЯБВАЛО да се съобразяват с нашите правила. Пожелателно такова, ако искат де. Ако не искат...няма прАблем. Парите, които пише, че се изсипват по тях - не искам да ги коментирам, понеже няма как да проверя дали са верни цифрите. Но и завишени да са - драгите "гости" не живуркат у нас на фотосинтеза, неизкарвайки и лев, а ползващи всички услуги, които и ние, че и жилища безплатни, че сметки поети... Хубаво, нормално е така за бежанци наистина. Ама нормални бежанци, дето са наистина бежанци - не се държат като тия!!! Ще съм аз с дрехите на гърба си, семейство ще имам деца и....ще отказвам работа, няма да искам децата ми да са на училище, ще правя фасони, ще имам претенции за какво ли не, ще ИЗХВЪРЛЯМ подарени ми дрехи и храна. Дали?
Бежанец е съвсем друго нещо, сори. Не е човек без претенции за нищо, доволен да живее в животински условия, ама да е жив поне. Разбира се, че не. Но бежанецът има много по-различни приоритети от ей тази сган. И това вади очи. Бежанецът спасил се от война жив поне и изгубил всичко материално, което е градил до момента - първо е доволен, че е на вече мирно и спокойно място. Така бачка човешката психика. Не съм била във военна зона (моял се никога да не бъда), ама ако ми се случи и се измъкна - ще целувам първата мирна земя на която стъпя и това ще ми е най-важното за старт. Ще съм доволна, ако ме приютят, нахранят, доведат ми лекар, подарят ми дрехи и други лични вещи, които съм изгубила. После ще се опитам да си изграждам живота малко по малко на новото място, ама не зъбейки се на тези, които са ме прибрали в такъв момент, настоявайки да си променят правилата и да си нарушават собствените закони заради мен... Това е ненормалщина тотална. Като толкова не ми харесва приелата ме държава и не искам трайно да оставам в нея - ще си чакам по правилата й реда, да мога да ида в друга дето искам. Има си ред, дори в България го има. Пък работа ще отказвам?!!! По коя логика, ако наистина съм бежанец. Те местните се молят някой да ги вземе на работа...
МИГРАНТИТЕ, дето са мнозинството лазещо сега - хич не бива и да ги пускаме, ама кой ме пита. Искали да ходят някъде, имали право да искат, имали право на по-добър живот и те. Ок. Аз това не го отричам. В техните държави има посолства на повечето бленувани за преселение държави, има си ред, по който се кандидатства да те допуснат там легално, или да се заселиш направо - ми да заповядат и да си минават по процедурите бе! Ама така трудно , бавно и повечето няма да ги огрее, та му намериха колая - на тумби ни се натрисат по граничните държави и "няма не ни щете, ние вече сме тук". И европейците клепат и им викат: "Ми добре". То не е луд който яде баницата, даммм.