Jbrul, аз изобщо не съм се разтревожила за детето, а таблиците отдавна им обърнах гръб
Шашкам се, колко са различни децата и т.н., а не че трябва всички да сме еднакви. Напротив, дори няколко поста по-нагоре съм написала колко сме доволни и аз и неонатолога от наваксването на Матей с размерите и поведението, а докторката дори не повярва че не го водя вече на рехабилитации... просто в един момент установихме, че при него за щастие патологии няма, единствено изоставането, а аз реших че не бързам за никъде да наваксвам. Още повече, че доста често недоносените деца после развиват наднормено тегло и други подобни проблеми именно заради опитите на всички да ги накарат по-бързо да наваксат като бебета и ги тъпчат с храна и т.н...та нека си върви фин младежа
Педиатърката ми е на същото мнение (не че съм я питала, ама бабата се беше опитала да и се оплаква че е слабичък и тя я беше порязала
)
Племенникът ми мина през същото - и до ден днешен (5г) яде повече от мен, върви слабичък и е с турбо двигател
Иначе личното ми мнение за отглеждане на дете е анти сядане с подпиране на сила и прохождне на сила в проходилки... Матей само му помогнах да седне - кат не стана днес, пробвах след няколко дни и така накрая си седна сам
Най-много да съм го слагала по няколко минутки да се държи за кошарата. Изправянето от седнал прав сам си го научи
И всичко това се случи в рамките на 20-ина дни както дори не се и обръщаше
Сещате се, че ако бях успяла да си запиша час за док по-рано сигурно щяха да са ме побъркали, че изостава, а той просто сам си знае кое кога
Аз изпратих баба и внуче на разходка и сядам да поработя, че зоррррррр
Усмихнат и слънчев ден на всички!
mih, ти какви столчета избра в крайна сметка?