0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #780 -: Октомври 21, 2015, 17:02:24 pm »
Здравейте сладурки,
дано не сте ме забравили,отдавна не съм писала,но чета по често.Признавам,че върнах няколко страници и четох по диагонал,но наваксах написаното от вас.
Първо да кажа "добре дошли" на няколко момичета и да им пожелая успех в бебеправенето.

При нас нещата не са особено променени,след като септември и октомври на ЕЦ не стигнах до пункция тъй като фоликула се пукаше,сега чакам МЦ и единодушно взехме решение с др.Персенска да стимулираме.
За съжаление въпреки подтискащата инжекция не успяхме да контролираме нещата.Надявам се,че след стимулацията ще стигна до пункция.
Общо взето е това...

Искренно се вълнувам за Лили и как вървят нещата при нея.
Естествено добих представа и при останалите как върви и се надявам да завършим годината с поне две забременели сладурки.

*
« Отговор #781 -: Октомври 21, 2015, 17:16:23 pm »
Земята, видях, че си от Карнобат, а той е близо до Бургас. Ако не се лъжа Лили е в Бургас и може да те насочи към тази лаборатория, която работи в неделя, а защо не и да се срещнете.
Впрочем Алис и тя е от Карнобат.
Далинда, толкова много ни липсваше тук. :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: Страшно съжалявам, че не са се получили нещата с ЕЦ, но пък вие с ТМ си мечтаехте за двечки момченце и момиченце, та не е случайна работата ще знаеш.
Лейди Джи, добре дошла и дано скоро ви се случат нещата. Мъжо го хващай за ушите и го води в клиника да си направи спермограма, с калесване само няма да стане. Запиши час и го ппстави пред свършен факт, щим няма против, няма да има къде да ходи.
 Относно противозъчатъчните, аз също съм чувала, че по-лесно се забременява след спирането им, но пък знам, че някои видове дават като страничен ефект образуване на тромбове.
« Последна редакция: Октомври 21, 2015, 17:22:13 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #782 -: Октомври 21, 2015, 18:26:37 pm »
Синеочка,слава богу при мен няма такъв ефект.Моите таблетки бяха много леки,ако може нещо хормонално да се брои за леко,ама човек понякога късно разбира някои неща... Преди 3 месеца правих всякакви изследвания,включително това за тромбите ( забравих как се казваше) Казаха ми,че това най-вероятно би могло да бъде причина за неуспешната бременност, но резултатите не показаха никакви отклонения. ММ беше обещал да направи спермограмата като се приберем в България ( живеем в Абу Даби) ама променихме плановете и сега трябва да му търся лекар тук...Ще запретвам ръкави и това е все с един мъж трябва да успея да се преборя :D
*
« Отговор #783 -: Октомври 21, 2015, 19:22:26 pm »
Далинда радвам се, че се завърна при нас  :bighug: Сещай се да пишеш от време на време, да знаем как вървят нещата при теб. Иначе познато ми е това чакане, тъкмо се надяваш да станат нещата и всичко се проваля  :(
Синеочка ако имаш предвид мен, аз не съм от Карнобат.  Обаче набързо прехвърлих лабораториите в Карнобат - наистина няма работеща в неделя  :( Аз обаче ще се засиля към цибалаб още в неделя сутринта, след това ще инструктирам ММ да влиза да проверява резултата защото аз най-вероятно няма да имам смелост  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #784 -: Октомври 21, 2015, 20:17:24 pm »
Кукууу,

Къде сте се изпокрили тази вечер?
Хайде, че слагам масата.
Набебе!

*
« Отговор #785 -: Октомври 21, 2015, 21:28:08 pm »
Лили, Алис е от Карнобат. Знам, че си споменавала, че си от Бургас(нещо във връзка с най-добър АГ специалист там, покрай Детенцето). Понеже Бургас е много близо до Карнобат, ако има възможност да иде до там в неделя, щом има отворена лаборатория.
Мира, това студено време е само за гушкане в леглото и кексане.

*
« Отговор #786 -: Октомври 21, 2015, 21:29:42 pm »
Ахааа ето къде си направила връзката  :lol:, не аз съм ти градска доколкото помня, но се правя на софиянка в момента. Иначе детенцето го питах защото не съм чула в Бургас да има специалист по репродуктивна медицина,а и нейния определено не беше такъв като знам какви безумия правеше

*
« Отговор #787 -: Октомври 21, 2015, 21:34:46 pm »
Бе и аз се учудих как минаваш разстоянието София-Бургас за отрицателно време ( покрай пункцията и трансфера).  А, ти да видиш да си мълчиш досега, че сме градски. Не се знае и рода можем да излезем.
« Последна редакция: Октомври 21, 2015, 21:36:59 pm от Синеочка »

*
« Отговор #788 -: Октомври 21, 2015, 21:58:47 pm »
хич няма да се учудя  :lol: ми не е ставало дума кой от къде е, пък и нали знаеш, че гледам да давам по-малко инфо във форума защото не се знае кой чете  8O
Тази вечер ми е много смотано, едно такова депресирано, избива ме на рев пък аз по принцип не плача. Може би защото вече ми идва в повече напрежението  :( Казах на ММ, че той ще ми следи резултатите от ЧХГ, аз не знам как ще се събера в неделята
Алис няма ли да се включи да каже кога ще прави кръвен тест  :)

*
« Отговор #789 -: Октомври 21, 2015, 22:06:02 pm »
Ох, ето ме и мен...толкова работа имах сутринта...

Още една седмица до теста, а никакви симптоми още :/

Лили, земята, при вас има ли симптоми?

Според мен няма нужда от излишно даване на пари за кръвни тестове. В крайна сметка в неделя и на двете ще им е 1ви ден от закъснението, ако не им дойде в събота. Така че защо да се търсят лаборатории и да се харчат пари?... Самото закъснение е наполовина положителен тест... Уринарните тестове отчитат от деня на евентуалната менструация (събота), така че в неделя преспокойно могат да си направят по един-два уринарни теста и с парите, които ще спестят от кръвните тестове, могат да си купят по някое бебешко боди или някой чифт сутиен за бременни и кърмачки или просто да се почерпят по случай  :bfp: :)

Цялото проследяване на ЧГХ--> дали расте и се удвоява пак е губене на време. Мойто растеше и се удвояваше и пак загубих бебетата... След положителния тест идва голямото 9 месечно чакане и всякакво излишно ръсене на пари за кръвни-мръвни и кой ги знае какви тестове е просто излишно.

Лили, земята, успех!

Алис85 и на теб леко бременеене и чакаме след седмица да ни покажеш първата снимка на бебчо(бебчета) :)

Далинда, късмет този месец!

Аз също искам да се похваля, че този месец от 4 опита, нито една засечка :) много съм доволна :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #790 -: Октомври 21, 2015, 22:15:55 pm »
Маки аз ти казах, че ММ ще се успокои и ще влезе в час. Аз все още нямам никакви симптоми, освен че това чакане много ме изнервя, направо място не мога да си намеря. Набих котката, скарах се с ММ и пак не можах да се успокоя  :(
А за тестовете - аз не мисля, че ще се разминем без тест защото нали слагам утрогестан, той не спира ли цикъла? Ако продължавам да го слагам дали ще ми дойде в случай, че не съм бременна?

*
« Отговор #791 -: Октомври 21, 2015, 22:22:21 pm »
Лили, разбирам те отлично - пренавита пружинка, обаче смятам, че резултатите трябва сама да видиш. Това не е мъжка работа. Майката е първият човек(в семейството), който трябва да разбере, че в нея расте живот. Помня, че и мен ме беше много страх, бучаха ми ушите, а сърцето ми беше в гърлото. Засилваш се и скачаш..в случая поглеждаш и квото сабя покаже.
Пък ние тука девет месеца сме ти обещали стиснати палци.
За утрогестана / дуфастона знам, че като ги спреш и до ден два ти идва. Ако(ама няма такъв филм) не си бременна доки ще ти каже да го спреш.
« Последна редакция: Октомври 21, 2015, 22:24:10 pm от Синеочка »

*
« Отговор #792 -: Октомври 21, 2015, 22:42:41 pm »
Лили, и да слагаш утрогестан пак ще ти дойде, може да ти се удължи малко ЛФ, но при мен идваше на датата, дори ЛФ не ми се удължи. Аз правих уринарни тестове на 12 ден, защото в Англия кръвни не правят, а от клиниката ми бяха казали на 10ти ден кръвен, като за 0 се брои деня на пункцията и за 1ви ден се брои деня, в който се е оплодила Я.

Първия положителен уринарех, хем имах закъснение и симптоми, хем много ме беше страх и накарах ММ да го погледне. Той излезна от бянята и вика "отрицателен". Казах си ОК, защото въпреки, че искахме бебе, не го бяхме планирали, а и още живеехме в различни държави.

Прегърнахме се и гледахме филм, като бръкнах в коша, теста беше положителен. Викам на ММ, тестът е положителен, защо каза, че е отрицателен. Той вика ами два минуса има, не трябва ли да има + или да пише бременна... Викам му, абе ти много филми гледаш...

:)

Втория път теста си го правих и си го разгадавах сама, но взехме и специално за ММ тест, който казва бременна :)

Според мен няма значение кой пръв ще види теста...Чакането е много тормозещо, но чакането после за УЗ, за сърчице, за определяне на пол...ох, голямо чакане и напрежение е, аз затова казвам, че тестът е само първата стъпка. Затова не виждам смисъл от кръвни...по-скоро виждам смисъл от кръвен преди закъснението, че да се види дали изобщо е имало някаква начална имплантация или биохимична бременност.

Но в деня на закъснението, преспокойно препишкайте по един уринарен :)

Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #793 -: Октомври 21, 2015, 22:54:26 pm »
Маки, напълно съм съгласна, че ТБ е само първата стъпка. Аз да ви кажа все стаен страх съм имала. От началото на бременността ми, та чак до раждането. Сега също го има това скрито напрежение. Бе хората са казали не е лесно да станеш майкА. Малко сексистко ще прозвучи, но Бог с право е дал тази роля на жената. Те(мъжетр) може да са силния пол физически, но жената е тази, която носи силата на душата и е опората на човека до себе си.
Girl power!!!
« Последна редакция: Октомври 21, 2015, 22:58:16 pm от Синеочка »

*
« Отговор #794 -: Октомври 21, 2015, 22:57:58 pm »
Не знам какво да мисля, навсякъде в нета пише, че утрогестана задържа цикъла. А и няма логика - нали лигавицата започва да се излющва когато прогестерона падне, от там пада и БТ - така е при естествени условия. Когато прогестерона е все още висок как ще настъпи цикъл? Аз затова мисля,че се прави кръвен - да се види има ли бременност и ако няма тогава утрогестана се спира, за да дойде цикъла.
А за резултатите - прави сте, че теста за бременност е първата стъпка и би трябвало аз да си го видя, но не знам дали ще мога. Аз все още не искам да си давам напразни надежди защото знам какъв ми е малък шанса. Като ми го съобщи ММ ще съм по-спокойна защото най-вероятно ще го замотае по някакъв по-приемлив начин, ще го обърне на майтап или ще ми даде надежди за следващия път.

« Отговор #795 -: Октомври 21, 2015, 23:20:45 pm »
Привет и от мен, темичката чукнала 40....Аз предлагам да я изпишем до неделя/понеделник и новата да я направи някоя от вече бременните ни мацки. За да ни е на късмет и за да се превърне в традиция. Би било прекрасно, ако и първите постове са с дългоочакваните новини за Б.
Хубава вечер от мен, момичета!
« Отговор #796 -: Октомври 21, 2015, 23:57:14 pm »
Наздраве да кажа  :drunk: :D
Маки, тоя твоя мъж...  8O  за миг се замислих, ако на мен ми спретне ММ такъв "номер" как бих реагирала... с тигана или с тенджерата да му взема мярка за каска  osi_6?
 Присъединявам се към Кали:) "...Аз предлагам да я изпишем до неделя/понеделник и новата да я направи някоя от вече бременните ни мацки. За да ни е на късмет и за да се превърне в традиция. Би било прекрасно, ако и първите постове са с дългоочакваните новини за Б. ..."
 Сладка вечер аз отивам да броя :countingsheep:
*
« Отговор #797 -: Октомври 22, 2015, 00:07:56 am »
Лили, прогестерона какво общо има с теста за бременност, който отчита ЧГХ. Това, което кара лигавицата да се лющи е липсата на ЧГХ...

А това, което кара теста да стане положителен е наличието на ЧГХ. 15 ден след овулация/пункция = 1 ден от закъснението. Установено е, че уринарни те тестове са достаъчно чувствителни, че да отчетат бременност при 15 ден след овулация/пунция. Утрогестан ът няма как да повлияе на тестът за бременност--> нито на уринарния, нито на кръвния.

ЧГХ се пуска по много причини--> ако е имало трансфер на повече от 2 ембриона, евентуално може да е показател за много плодна бременност. Ако се удвоява --> бебето се развива добре... Което за мен е абсолютно излишно, защото колко бебета и как се развиват се установява на много по-късен етап от бременноста...

ЧГХ се изследва на 10-12 ден след овулация/пункция, за да се разбере имало ли е имплантация :)

На 17 ден след овулацията/пункцията, едно добро ЧГХ може да е показател за добре развиваща се бременност. Но не можем 9 месеца да сме пред монотора или в лабораторията, за да сме сигурни какво става вътре.

Страх голям има непрекъснато, докато бебето се роди... Пожелавам на всички (и на себе си) живи и здрави бебета :)

Успех!

*
« Отговор #798 -: Октомври 22, 2015, 07:30:10 am »
Маки тук може да поспорим  :) ЧХГ има общо с МЦ дотолкова доколкото ако има бременност, наличието на ЧХГ сигнализира на жълтото тяло да продължи производството на прогестерон, от там прогестерона продължава да е висок, от което следва, че МЦ не настъпва. Иначе самото ЧХГ няма нищо общо с МЦ защото както знаем, цветната бременност е наличие на цикъл по време на бременност когато има ЧХГ, но има и кръвотечение. Друг пример е когато има кървене по време на бременност, една от причините е нисък прогестерон, което се оправя с утрогестан и затова винаги като има кървене изписват прогестеронов препарат, за да вдигнат прогестерона. Аз не знам какво е било при теб, вярвам ти, че ти е идвал МЦ въпреки прогестероновия препарат. Но като чета в нета, а и логично ми се струва утрогестана да спира МЦ и затова се пуска кръвен тест, за да се види дали има бременност, съответно да се продължи приема му или да се спре, за да дойде цикъла. При инвитро тънкия момент, който ти пропускаш е, че не жълтото тяло произвежда прогестерона, а той се внася от вън чрез утрогестана. Това го ми го обясниха защото при извличане на Я се извличат и гранулозните клетки, които всъщност създават ЖТ. Като ги няма, не се образува функционално ЖТ и затова на всички минали инвитро изписват прогестеронов препарат. И тук идва тънкия момент - при една естествено протичаща бременност когато ЧХГ се повиши, сигнализира на ЖТ да продължи да произвежда прогестерон. Ако няма бременност - няма ЧХГ, ЖТ достига стоя пик, след което загива, прогестерона намалява и цикъла настъпва. Обаче при инвитро не е така защото ЖТ няма, прогестерона си влиза в тялото без значение има или няма бременност - т.е. трябва ние да си направим тест, за да разберем има или няма бременност и да продължим/спрем прогестерона.
 А вече по стойностите на ЧХГ може да се съди за много неща - дали има многоплодна бременност, дали се развива нормално бременността и т.н., което вече няма нищо общо с прогестерона.
Ето ви една интересна статия за имплантационния прозорец и рецептивността на ендометриума
http://www.bioline.org.br/request?mf04003
« Последна редакция: Октомври 22, 2015, 07:35:42 am от lilibell »

« Отговор #799 -: Октомври 22, 2015, 10:41:25 am »
Добро утроооо :)
Опа, то почти е станало обяд, де  :D
Аз почвам да си подавам муцуната от дупката, в която бях тез дни. Още не се престрашавам да изпълзя, но поне лежа в посока на целта си, както се казваше в ей тази любима картинка. Има и такива дни.

Хубавото е, че и те отминават. Кой иска топло чайче?

« Последна редакция: Октомври 22, 2015, 11:12:59 am от Mirracles »