Аз изцяло разбирам и подкрепям
Руми за метода й за отучване от приспиване.
Едно от най-лошите неща е майката и детето да спят през нощта на пресекулки, след което следва събуждане с рев и ново приспиване на ръце.
При нас беше точно така. Дани се будеше буквално по 20 пъти през нощта, когато беше на 9 месеца (през около 20-30 мин), не за да яде, а защото е свикнал да го приспиваме на ръце, люшкайки го и като го оставим на леглото, тъй като то не се люлее и той се буди.
Това, че ще плаче няколко вечери подред докато свикне да заспива сам, нищо не е в сравнение с будене и плачене месеци наред.
Ние направо се родихме като го научихме да заспива сам и след това започна спокойно спане по цяла нощ.
Така, че наистина много си зависи от детето и ситуацията.
На някой може да му изглежда жестоко, но на мен другото ми беше още по-жестоко. Да, първата вечер плака много и хълца цяла вечер след като заспа. На втората вече плака по-малко, а на третата изобщо. Понеже и на мен ми е жал. Мъжът ми свърши цялата работа в случая.
Mousyt, по-добре късно, отколкото никога
Предметите трябва да са непознати за него. Аз бях наредила прекалено много (около 30). Казват, че по-малко е по-добре. Имаше спинцовка, клавиатура, черпак, фотоапарат, пистолет, химикал, речник и др.п.
Питката я прави свеки. Отгоре имаше две крачета.
Стоека, не знам с какъв съвет да ти помогна. При Дани обратно. Яденето го асоциира със стола и лигавника и като му кажа ам ам и веднага отива на стола и вдига ръце да го кача вътре, а после протяга ръце да му сложа лигавника.
Beata, стискам палци тези боледувания да са нещо, което ще отмине бързо бързо.
И ние да се запишем с първото боледуване откакто е на ясла (след 3 седмици посещение). Вчера вдигна 39.3. Днес е с около 38.2. Утре ще го водим на лекар. Дано му мине така бързо, както го и споходи.
Още един глас "против" намесата на бабите
. И аз ги бях поканила този уикенд, просто да видят детенце