Момичета, благодаря за мненията. В случая подходих, както навремето, когато бебе не ставаше и попаднах тук - седнах да ровя и чета, при съответен подбор на източниците разбира се. Доста бързичко попаднах на това, което отговаря на случая на моя Убавец. Добрата новина е, че все пак е изследван проблема и не е да не са чували специалистите за какво става дума, има и терапии, които следва да подобрят картинката. Лошата новина е, че става дума за автоимунен проблем плюс, че няма няма специфичен тест за детекция на антитела, за разграничаване на автоимунната хронична и идиопатичната хронична уртикария. Автоимунната е с по-тежка клинична изява, по-резистентна на лечение... При него картинката е "класика" - уртикарията и нарушената функция на ЩЖ са в пряка връзка. В общи линии, това което прочетох - все едно описва неговия конкретен случай. Та мисля, че трябва да търсим много добър имунолог (или няколко даже), ако някой може да даде име (имена) - ще съм признателна.
При така очерталата се картинка - струва ми се излишен разход на време и пари - тестове до припадък за алергия към храни и други често срещани алергени, но ако специалистите преценят за нужно и това да се направи - ще водя преговори по въпроса. Просто при 10-ина години ремисия и да се отключи това нещо внезапно, без каква да е промяна в храненето, ползваната битова химия, козметика и начина на живот изобщо - не ще да е там "ключът за палатката"
Сега...ако захвана да ви споделям мнението си по темата, как може от 10 години да е известен проблема и той и семейството му да си седят спокойно и да ми обясняват, че то си било минало нали, с хомеопатия някаква, предполагам е ясно, че съм на вълна "идва ми да ги удуша по ред на номерата".
Дори да приема, че с хомеопатия нещо се лекува, то не знам как лекуваш нещо, дето не го знаеш какво е. Ни с хомеопатия, ни с каквото и да било стават така нещата. И разбира се щото съм "голяма късметлийка", то не е просто да намеря лекари способни да установят проблема и да предложат адекватна терапия, ами трябва да съумея да убедя пациента, че има много сериозен проблем и не - няма да си мине само и не е безобидна история....да ми е честито нали.
Та разбързала съм сега на принципа "желязото се кове докато е горещо". И понеже още е достатъчно уплашен как за едната бройка щеше да пукне от задушаване и в момента що-годе е склонен да слуша - ще ми се да намеря точните специалисти максимално бързо и да го завлека при тях (сам няма да иде). Понеже сега е на ударна терапия с Урбазон и антихистамини, за да се поовладее тази криза и като повечето пациенти - почувства ли се добре и няма ли никаква изява на този проблем за известно време - ще се самонавива, че "то си е минало" и няма да вземе адекватни мерки. А това ще се повтори със сигурност и всеки път изявите са по-тежки и остри, ама....върви убеждавай хора дето хабер си нямат от тия неща, не искат и да имат, ама виж ти - мнения и "според мен" - с лопата да ги ринеш де. Мненията са "супер компетентни" както се досещате. Например последния хит от снощи гласи: "Абе аз си мисля, дали защото от н'ам какво си ми е спаднал имунитета и затова ми стана така"
Та се налага да обяснявам дори, че това "дето му става" е баш обратното - хипер активна имунна система, а не подтисната такава... Нататък и сами си представяте картинката.
Айде наоплаквах ви се, моля да ме извините за което
, ама трябваше да си излея някъде, където ще ме разберат хората.
П.П.
Рачо, не знам какво да ти кажа за вашия успех с хомеопатията и алергиите, освен че пожелавам да не се повтаря каквото е било никога. Единствената причина да не кача и тук и във ФБ снимки, как изглежда остра алергична реакция, след влят през абокат Урбазон и какво ли не още и то час и половина след вливките и се наложиха втори път, само за да добие що-годе човешки вид той и да може да диша....та, единствената причина да не кача снимките е, че не е коректно все пак да развявам нечие лице из нет-а. Ако лицето беше моето - одма. Ей така да илюстрирам как изглежда "излекувана преди 10 години уртикария, чрез хомеопатични средства". Пък един-двама да се замислят следващия път какво ще лекуват с "хомеопатия" - все файда за мен.
Хубав и спокоен ден на всички ви пожелавам!