Добър вечер. На любимите рожденици на Теди и Блу честито с малко закъснение. Да са живи и здрави и много да ви радват и слушат.
Мъжете риби са разпиляни, на моменти хаотични, склонни са да мързелуват, но за сметка на това са големи добряци , романтици и отдадени на семейството и хората, които ценят и обичат. Исках да кажа, че сте си късметлийки и двете , че си имате по един рибок у дома, макар че може понякога да ви дразнят някои от дребните им недостатъци.
Толкова по рибнозодиалкалния въпрос
Хора със слаби сърца и такива, които са изключително гнусливи, може да си спестят следващите редовеЧакайте да ви разправям как вчера станах кандидат-герой от сюжет на сериална "Д-р Хаус" или на онова предаване по TLC "Чудовищата вътре в мен". Вчера беше най-обикновен ден, до момента, в който ми се прикиха и за да не събудя детето излязох навън , кихнах 2-3 пъти и за да не повтарям упражнението още 98 пъти( най-малко), си издухах носа. От там изскочи голям кръвен съсирек, който след около 2-3 сек се раздвижи и докато осъзная какво се случва, НЕЩОТО вече се виеше пред лицето ми. Оказа се червей, непознат за мен, приличащ на дъждовен, но с много по-малък диаметър на тялото.
После ми е малко натагъдък -мм влиза и ужасен пита това от къде се е взело, спокоймо обяснявам , че е.от носа ми, слагаме го в контейнерче от стерилна урина, оставяме детето на майка ми(която за късмет пристигна вчера), отиваме в спешното, от там в микробиология, от там в паразитология в ХЕИ. Оставихме го за дисекция и днес отидпхме да замесем фекални проби и да разберем що за добитък е този червей. Оказа се, че е някакъв паразит, който е опасен за конете, но не и за човека. Хората се явяват междинен гостоприемник -според паразитолога най-вероятно съм погълнала жива ларва при консумация на вода от непречистен източник или консумация на листни зеленчуци. Моят червей е мъжки , дълъг 5 см и добре, че е момченце, че женската доатигала до размери 35-40 см. Утре ще стане ясно дали е бил сам или и родата му съм приютила. Успокоиха ни, че не е опасно нито за детето, нито за нас, нито за котките.
Т.к. у дома старателно измивам зеленчуците, подозирам че съм приютила гадината при едно излизане на заведение преди няколко седмици , в което хапнах една зелена салата.
Така че, ако ви се случи да вечеряте навън избягвайте консумацията на салати, че... Стават и такива неща.