Ох, влязох да кажа на Хоупче да вкара някой супер герой да пази по време на сън или да опита с бели шумове в стаята...и още неща, ама забравих.
Стоека, ти душата, сега ме чуй, пък ако искаш ми се сърди. ЗА бой си, мила моя, разбирам, че да вземеш решение за раздяла е трудно, но ми се струва, че чакаш от някъде, някаква подкрепа за това. Еми няма да я получиш, това е твое решение. Човекът те изнудва и манипулира, живее на гърба ти, не дава никаква топлина на теб и детето, отчел се е пред света и толкова. не се учудвам, че не си поела живота си в ръце, една жена средно 8 пъти напуска насилник (физически или психологически) преди да напусне завинаги. Наскоро моя приятелка го направи след 7 години, бягство от Мексико със статут на рефюджи и куп други гадости през които е минала, но за да напусне човека са й трябвали 8 години.
Ти си голям човек, ти си решаваш майка ти дали като те е гледала си е мислила, че ще даваш на някой да те мачка така. Ти си голям човек, като искаш стой и си тегли ти.
Обаче на Мария помисли ли, какво й даваш? Даваш й един баща, мрънкач, който ще чака на НЕЯ на 15-17 години да започне работа, че е ДЛЪЖНА да го издържа, понеже й е баща. Ще й остави ли мечти, надежди, цели, или ще я бутне с тормоз в най-близкото кафе да сервитьорства?
И тя ще вярва, че е длуъжна, както и да чисти, готви, пере, кърпи чорапи, ще поеме и това за бъдещия си мъж после, защото баща й я е научил да е длъжна на мъжа. Това напомня ли ти нещо, ринг Ъ бел дет се вика? Ти имаш ли изобщо идея как един психологически насилник, какъвто е мъжът ти, ама ти още не го виждаш, може да осакати едно момиченце,едно дете?
Та, хайде, остави я тази квартира, квартирата не е общ имот, няма какво да те сплашва. Ако искаш хващаш детето и се изнасяте, няма право грам да те пипне, ни теб, ни детето.
И понеже е мързелив, няма и да го направи.
Виж, ако не ми вярваш, а имаш безброй причини да не вярваш на някакъв ник във форума, звънни до Анимус, фондация за жени пострадали от насилието. Имаш си един насилник у дома и имаш нужда от подкрепа. Не оставяй Мария на 28 години да осъзнае, че е била манипулирана и използвана от единия родител и това продължава. И осакатява.