Считам, че "младият, неправоспособен водач, с поредно нарушение", което го е вкарала накрая в ситуация да бере душа - има право на здравна помощ не по-малко от всеки друг гражданин на тази държава. Той е нечие дете, нечий приятел, така че не мога да му пожелая "да пукне за наказание на деянията си".( И един вид като възмездие за деянията на всички онези като него, които избиха сумати хора по пътищата.) Които деяния са продукт на личната му глупост, родителското безхаберие и безхаберието на цяла една държава и всите й институции по тези въпроси.
Не, няма да даря средства за неговото лечение точно. Има много по-съществени и смислени каузи, за които да дам пари (които все пак не извират). Пожелавам му на младежа да оцелее и дано поумнее и си направи съответните изводи от случката. Той поне.
Малоумната ни държава по темата отдавна я отписах... Тя е по-загрижена дали си купих от новите винетки, или не. И , ако не - да ме глоби солено. Че скоро ще съм за златен талон - все тая. Точно толкова, колкото е "все тая", че убиеца на Паоло си кара джипа и си свирка. И Господ да слезе - не моЙ да ме убеди, че такива проблеми се решават от гражданите пряко, а не са предмет на държавна политика. Или както е у нас - те са резултат от липсата на такава.
П.П. Събирането на средства за лечение на някого , все тая каква е причината - е резултат пак от липсваща държавна политика де.