Добро ви утро
И аз се гласях да гледам откриването на игрите, ама с този пенсионерски режим, който съм си спретнала напоследък - устисках будна до 12, с 300 зора и се отказах
Точно рових в програмата на БНТ - записът на откриването ще го излъчват тази вечер в 21ч., та който иска да го гледа - да знае. Дано по-интересните неща ги дават по БНТ, а не по БНТ HD, понеже на селУ втория го нямам. Замислих се, дали да не си пусна този пакет за месеца, ама то тук има 2 антични телевизора, от тези изтумбените, та....к'во HD да гледам на тях
и се отказах.
Имам въпрос към хората с къщи, дворове и градини. При нас тази година се появиха едни дребни, летящи твари, не изглеждат като нормален комар, доста по-малки са, ама така хапят, че е трудно за описване. Мен комари не ме хапят изобщо, ако има такива наоколо - не разбирам, ама тези мутанти са нещо страшно. Като те жилне и става една огромна плюска, за секунда буквално. Изглежда така все едно си се залял с горещо олио и имаш мехури от изгаряне. Сърби непоносимо, репелентите изобщо не ги спират и само вечер се появяват въпросните гадини. От няколко дни сме в нелепата ситуация, уж на село, на въздух, точно се захлади и стане гот да седнем на беседката, ама а сме седнали, а са ни нацъфкали на 10 места за 2 мин.
И се принудихме да си стоим вътре в къщата по цяла вечер, а то си е и горещо там, като се е напекло през деня... Страшна тъпня! Реших накрая да напръскам растителността поне около беседката с някоя отрова, пък дано има ефект. Майка ми купила някакъв препарат от една агро-аптека, ще го пробвам днес и дано има файда. Но, ако някой от вас е ползвал някакви такива отрови и е имал добър резултат - моля да пише какво точно, как го разрежда, на колко време пръска и пр.
Хубав и спокоен уикенд на всички!