Бебе, ако не си храня "стационарните" - няма как да ги обезпаразитя
Не знам дали имаш опит с котки баш, но понеже аз цял живот гледам такива (у дома имам предвид, не дворни) - можеш в спешното да стигнеш при опит, да му натъпчеш зорлен някой хап на такъв дзвер. (твоя си домашния)
Иначе, аз идеално ти разбирам и яда и тревогата по казуса с котките, опасностите ги знам може би по-добре и от теб... Просто вметката ми беше, че не бива срещу самите животинки да се настройваш негативно, защото всичките ни неприятности с тях - си идват от нас самите. От мърлявщина, криво разбрана "грижа" и пр. Нищо друго нямам предвид
А е много непосилно за бюджета на човек Х, да се заеме лично с безброй безпризорни животни. Мислила съм смятала съм... Примерно. Имам 3 дворни на село, мога да ги хвана и заведа в клиника и да ги кастрират, ок. Около 150лв. струва процедурата с всичко, обаче постоперативно - поне няколко дни това животно трябва да се наблюдава, следи за инфекция и др. Дворна котка - аз няма как, опцията е няколко дни престой в клиниката, което + 200лв. поне. И така за 3 котки на двора ми - 1000лв. Еми не мога да си го позволя на фона на всичките си други разходи. Разпитах по някоя общинска програма за такива неща....не искам да споделям какво ми казаха хората дето пряко имат отношение - все едно да ги дам на Д-р Менгеле тези котки, пък ако някоя оцелее нали...
То у нас кое ли е по реда си, че и тези неща де, но просто - да си изливаме беса върху самите животни е нелогично. Казвам го с цялото си уважение на отговорен котколюбец, който няма силите и средствата да реши кардинално проблема. Каквото мога - правя, ама е доволно недостатъчно и ми е ясно.
П.П. Нямаме опция "лайк" в сайта, ама слагам един за предишния пост на
Маги