0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

k-ii

6 седмица, и развитие като 4
« -: Юли 08, 2006, 11:03:53 am »
Имам еднин въпрос, който много ме тревожи и ви моля да си кажете мнението Последния ми мензис беше на 01.06, овулацията ми беше на 16.06. На 27.06 вече имам положителен тест
На 30 не се вижда нищо с вагинален ехограф. Днес е 08.07 имам плоден сак с диаметър 7мм. и в него не се вижда нищо - развитието отговаряло на 4-5 седмица, а аз би следвало да съм в 6-та.  Каква  може да е причината, нормално ли е, често ли се случва. Дали може нещо да е станало с бебето и да не се развива? Плодния сак е с нормална , почти кръгла форма. Дали Утрогестана пречи на изхвърлянето му? Не би ли трябвало да го спра? Докторката каза да го продължавам, ама мен това забавяне ме притеснява. Казаха ми да отида след 1 седмица, но до тогава кажете ми реално има ли възможност всичко да е на ред с бебето?
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Re: 6 седмица, и развитие като 4
« Отговор #1 -: Юли 08, 2006, 11:19:31 am »
Според мен-ти си в 5 седмица и 1-2 дни,а не в 6.Ей сега погледнах в книгата ми,но там не пише каква трябва да е големината на плодния сак,а само на ембриона-1,5 мм.Отиди на лекар другата седмица пак.Успех!
« Отговор #2 -: Юли 08, 2006, 12:09:14 pm »
Ако можеш запази спокойствие ! Все още нищо не е ясно, имаше скоро няколко теми, в които едно момиче пише, че при нея всичко се е оправила макар, че в началото не са давали никаква надежда !
Така че ако найстина се в 5 седмица или в началото на 6 е доста трудно да ти кажат какво става и какъв ще е изхода...Не спирай Утрогестана не и на своя глава !!!
Чак към края на шеста или може би седма седмица ще видят дали има пулсации....и т.н.
Изчакай седмица може да се наложи и две...нещата ще станат ясни !
Знам, че това чакане страшно тежи, но какво друго може да се направи...!
Много е трудно да не мислиш дали бебето расте или не....но....в момента никои не може да каже....
Стискам ти палци !

« Отговор #3 -: Юли 08, 2006, 15:24:04 pm »
Значи ти си на 5 седмици и два дни и е рано да се види нещо в сака! Това, което може да се каже на този етап при преглед е, че не е извънматочна, т.е. че сака е в матката! Дугата седмица вече ще се види, сигурна съм! Знам че те е страх - минах по този път преди по-малко от година - емприона се видя на 15 август при последна менструация на 2.07! Така че спокойствие, слагай си утрогестана и се пази!
Успех и да пишеш!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #4 -: Юли 08, 2006, 15:44:27 pm »
Значи ти си на 5 седмици и два дни и е рано да се види нещо в сака! Това, което може да се каже на този етап при преглед е, че не е извънматочна, т.е. че сака е в матката! Дугата седмица вече ще се види, сигурна съм! Знам че те е страх - минах по този път преди по-малко от година - емприона се видя на 15 август при последна менструация на 2.07! Така че спокойствие, слагай си утрогестана и се пази!
Успех и да пишеш!
Това не е вярно 3а и3вьнмато4ната. При мен сакьт си беше то4но в матката и се виждаше на видео3он, но беше пра3ен.
« Отговор #5 -: Юли 08, 2006, 16:03:03 pm »
Това вече е кухо яйце, а не извънматочна!
Матей - 1.04.2006 г
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Юли 08, 2006, 16:10:04 pm »
Може да има кухо яйце в матката и зародиш в тръбата - особено при ин-витро, когато връщат повече ембриони.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #7 -: Юли 08, 2006, 16:11:20 pm »
Perla,извънматочна бременност е когато плодния сак е в тръбата,а не в матката.Когато има плоден сак в матката,но без ембрион е кухо яйце.
*
« Отговор #8 -: Юли 08, 2006, 16:22:26 pm »
Може да има кухо яйце в матката и зародиш в тръбата - особено при ин-витро, когато връщат повече ембриони.
Вярно ли е това 8O Сега вьпросите са много в главата ми...
А, Лали, може ли да е било много рано и да не се е видял ембрион в сака и и3общо имало ли е шанс 3а това в матката при и3винмато4ната....? или било каквото било..да 3абравим
И така моми4ета и3винете не3нанието ми,но а3 имах пра3ен сак и и3вьнмато4на.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Юли 08, 2006, 16:29:21 pm »
Премахването на извънматочната бременност е шок за организма, така че дори и да е имало нещо в матката няма да оцелее в никакъв случай.
Гледай напред Перла. Ще успееш този път. :lol:
*

k-ii

« Отговор #10 -: Юли 08, 2006, 18:37:15 pm »
Все пак не би ли следвало вече да се вижда нещо в сака?  Защо иначе ме извика днес на преглед... Ще се побъркам с мислите за тия кухи яйца...
*
« Отговор #11 -: Юли 08, 2006, 18:48:24 pm »
k-ii, ти не попита ли лекаря си днес, той какво мисли? Нека се вклю4и още някой, но мисля, 4е Боровинка е описала много добре, кога се е видял ембрионьт при нея в другата тема.
Лали, благодаря ти :)
*
« Отговор #12 -: Юли 08, 2006, 18:55:40 pm »
естествено, че в 5 г.с. няма как да се види ембрион, така че споко. Извикал те е днес за да потвърди бременност в матката, т.е. да види плодния сак къде е и както са ти казали момичетата да се изключи извънматочна бременност. Сега се успокой и след максимум две седмици не само, че ще видите ембриона ами ще се чуе и сърдечна дейност :D
успех