bonbolini, не искам да те отчайвам, но близнаците тръгнаха на ясла в края на септември. От тогава до сега са били здрави общо 8 дена. През останалото време все боледуваха - сополи, повръщане, кашлици. И си викам аз, не може да е толкова зле, ама може .... че сигурно и по-зле може да бъде.
Изобщо не харесвам начините за адаптация в нашите ясли и градини - буквално ти изтръгват от ръцете ревящото дете, защото било по-добре за него като се разделяте бързо .... или по-удобно за сестрите според мен. И постоянните лъжи - "тя мама отива за солети и сега ще дойде", ми не, мама никога не купува солети и ще дойде чак довечера. Не знам какво печелят с това, аз предпочитам да си знаят от началото - отиваш, играеш, ядеш, спиш и чак тогава мама идва.
Блу, евала на немската система за адаптация. Виждам реални резултати при дете, което в началото отказваше да ходи, как след месец плаче в събота и неделя, защото няма градина. Дано някога и тук я възприемем. Да, отнема време и на персонала, и на родителя, но няма този стрес, който с нашата система изживяваме и родители, и деца. И не става въпрос за това да си платиш, поне в частните детски градини, които аз съм гледала, са на същата ужасна схема.