Алекс, много е пораснал Алек, гледах снимките и в другата тема - много сте хубави всички
! Стискам палци за утре
, сигурна съм, че ще се справиш успешно с всички изпити
Аз забраних Маша от миналата седмица (не че и преди са гледали много, Ани повече се заглежда във филмчета, Цвети не проявява интерес, тя харесва музика, песни - не само детски ). Та случаят беше такъв, Ани повтори една от щуротиите на Маша докато се хранеха, бърка в чинията с лъжица и се цупи - не искала да яде, имитира я
. Обясних, че е по-добре да подражават на красивото поведение и хубавите постъпки, които виждат във филмчетата, а не на непослушните деца, и сега са наказани
, пускам им само песнички. Даже вече не се сещат за Маша.
Другото, което им е много интересно, са кулинарните предавания
, но най-вече предпочитат една какичка, която готви в 24kitchen и с интерес гледат, когато е тя. Но като цяло не се застояват много пред екрана.
Не позволявам да ми пипат телефона и компютъра, както и фотоапарата..... Обяснила съм, че с това мама работи и не е за деца. Те си имат детски фотоапарати, телефончета (наши телефони, излезли вече от употреба), с които си играят - говорят с баба и дядо, снимат, и т.н. Нарисувахме клавиатури на едни листове - работят на компютър наужким (тази дума я знаят много отдавна). Вече са по-големи и дори не е нужно да показвам всяко нещо как може да се пригоди, за да става за игра. Наскоро ми искаха мишки, за да работели на компютрите си
, казах им сами да си измистят какво да използват.... избраха си по една малка детска количка за целта
Нека да попитам. Прави ми впечатление, че нямат търпение да им чета книжка по-дълго време. Интересни са им книжките, но прелистват набързо или ако решат да "четат", разлистват и по картинката набързо разказват какво се случва там, но нямат търпение да им изчета целия текст. Как е при вашите деца (прибризително на тази възраст)?