Благодаря ти! Изобщо не го мисли тогава, аз доколкото разбрах в Щатите (дори и да имаш по някакви причини по-ранен скан) преди 20-та седмица не ти казват, че имаш ниска плацента, защото в 95% тя не остава такава. А за диагноза превия говорим чак след 28-ма седмица, не и преди това.
На мен ми го каза лекар от спешен кабинет в болницата, в която се следя и нещата звучаха много стряскащо: никакъв секс, никакво натоварване (дори лека домакинска работа), пълен покой, Нош-па 3 по 2 (аз нямах болки тогава), възможни чести прокървявания и какво ли още не. Докато ми дойде часът за Фетална направо откачих от нерви. Там направо се изсмяха на "диагнозата"...
В момента я пишат просто предна, ниска. И ще видим по нататък. Сега пък шийка 3 см. Това също ми изправи косата и чакам преглед след преглед да видя дали ще се скъсява повече докато още има някакъв шанс за серклаж.
Вероятно по трудния начин ще е бременността, важното е да се докараме до успешен финал, всичко друго ще изтърпим и забравим бързо после