Здравейте,момичета /най-накрая/. За много години. Много здраве и щастие във вашите домове да има през 2018. Доста време мина от последното ми писане,
,но и време ми отне да ви изчета до тук.
И като ви чета постовете,то все едно,в общи линии все едно за нас са писани.
Та съвсем накратко ,ние в началото на октомври летяхме до Крит за седмица/ако помните/.Вечерта преди да пътуваме/полета от Варна/ нашия младеж повърна два пъти. Съвсем неочаквано.
Предположихме,че е нещо от храна.Лека температура. неприятна работа,ни напред,ни назад... :(Бързи вайбър консултации, нещо профилактично за стомаха и толкова. Сутринта рано пътуваме за Варна. Всичко ОК ,но нашия младеж пак върна/заради лошото шофиране на баща му,според майка му..
/,но беше ни ясно че не е точно така. пак шашка не.Не знаем на къде....Тушихарме пак със сашета за стомаха и половин Сметка, защото имаше вече нужда и от нея и рискувахме. В самолета,няма да ви разказвам,защото не искам даже да си спомням.
При излитането,а в последствие и при приземяването,писъци,кръжи,рев.... Целия самолет се мръщи. Младежа явно болезнено е понесъл промяната на налягането,в ушите, или се е стреснал от него и здравата реагира. Не знам.Май самолетните пътувания ще ги отложим с година.. А какви планове имахме.
Все се надявахме ,че ще ги приеме полетите по - добре,но ,уви. Уговорката но за почивката беше с приятели от Варна,с деца на 4 и 7 години. Съпруга механик на кораб,всичко разчетено да се прибере седмица преди полета,платени всички разходи и преди да излети от САЩ/там го сменят?някакви административни неуредици го спират.Не можел да напусне,ако корабът му не е все още на пристанище.. Дрън,дрън ,но провал в организацията и ние си заминаваме сами.Не е добре. Ако няма компания за децата,няма други занимания на острова. За малки никак не е удобно.Хотелите не с така огромни като в Турция и детски развлечения обикновено няма,като изключим малко пластмасови люлки,къща,пързалка.А това си е проблем.Самия остров,интересен е ,но ако не се предвижваш за да видиш различни места,просто не нещо впечатляващо.Има две три много,много приятни малки древни градчета,абсолютно запазени,които се посещават.Добре ,че засякохме познати от Созопол/говорещи гръцки/ и се организирахме с две коли под наем да обикаляме. Стана интересно.Но ако не ви изпадне изгодна оферта и не се организирате компания,не виждам смисъл да ви е "специална" дестинация.Тази година,май,че връщаме Турция в почивния календар.На връщане същата ситуация в самолета,даже на Етна степен,та като слязох на пистата щях да целувам и аз земята... :Lil: Мани,мани. Но е хубаво да има емоции. До тук с пътуването. Преди да тръгне на градина имаше дата за последна ваксинация и използвахме да свършим и тази работа.Това не му е проблем,но на следващия ден,повръщане,разтройство,температура.Никаква градина. :(И се започна една битка. Три дена зле,после тръгваме към подобряване и уж сме ок ай де пак повтаряме. Какъв беше тоя вирус,какво бе това чудо
???? На три ,четири дена при личния. Откриха и гнойна ангина,за капак. ай де и антибиотик и имуностимулатори.От там пък кашляне,в последствие сополи + повръщане и разстройство. Т май укротихме. Една седмица подобрява ,з ден вдига Т и всичко на ново...Майка му взе болничен колкото можа,другото време двамата.Става месец. И предния такъв цикъл,когато вече сме на градина на следващия ден... един следобед,за 10 минути направо се скапа ,горкия.Рязко висока Т и направо се отпусна. Държа го направо като суров октопод в ръцете ми,само че топъл,много.
Ай направление за болница,айде сега прием. АБ и банки..Много.Пълен ужас.Пет дена.Накрая надигна глава. Още десет дена вкъщи. Диета,захранване. Трудно отминава. Добре ,че геройче е малкия.
Това добре,но кашлянето и сополите не спират. Реки.Айде пак по доктори. Капки и имунни. Други капки,после други...Сто модела сменихме.Няма пресъхване. Уж се оправи малко и го пуснем на градина,те звънят да си ги прибираме...
Като виждах,че ми се обажда жена ми и ми се приплакваше чак. И пак се гледаме 3-4 дена и после пак,същото.Работата съвсем съм я игнорирал,ама не може вечно
.Накрая на УНГ ,познат. Нищо съществено.Малко зачервено гърло.Антибиоргама/последната ни беше преди 6 месеца/.Ясно,бактерия. Тези капки са ок и вече от седмица сме на градина. Сополите и кашлянето осезателно намаляха. Дано да е за дълго. Но имаме варицела в групата,та сме в очакване,а и сега ни надуват главата с грипната експанзия,та чакаме..
Иначе,междувременно станахме на 3,на 26.12.17. Затрупахме се от подаръци от Дядо Коледа,в градина,от баба,от леля,после за РД,после за Нова Година. Добре,че предварително поразчистихме старите,незабелязано
Даже някои ще отидат в яслата. Има още много хляб в тях.
Спирам,че много ви досадих,но то си беше сага.
Още много има подробности,но сега се надявам да съм по-редовен и да имам време да се включвам. Не видях отзиви и снимки от Коледното парти?? Или не съм търсил добре.....