По принцип е нормално да имаш по един месец без овулация. Не е страшно. От един месец без доминантен фоликул, не може да се притесняваш за проблем. Разбирам защо ти е гадно, аз съм често с липсващ доминантен фоликул е много гадно като не си го очаквал и възлагаш надежди за този месец. Когато правиш деца, се оказва, че тези 28 дена сякаш не минават.
На мен ми предписаха Дуфастон с цел да ми се появи доминантен фоликул. Пих го два месеца, имах овулация на 9ти ден от цикъла заради Дуфастон. Този месец реших да не го пия и на 11ти и 12ти ден имах може би положителни тестове за овулация, не можах да преценя, защото самата контролна черта беше по-светла на тези тестове. Но да кажем, че е имало овулация. Така че Дуфастон при мен да кажем, че помогна. Да вметна, че базовите ми хормони, от които зависи развитие на доминантен хормон са ми напълно в норма по принцип.
Вероятно другия месец овулацията ти ще бъде пак ОК. Иначе и мен са ме карали да ходя по-късно при липсваща овулация. (На 16ти ден с надежда за късна).