0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #220 -: Март 20, 2018, 10:10:44 am »
Днеска и при мен лоши новини... моя пак е болен и пак е с температура ... и пфууу дано да се оправя бързо пък ще го пишем дъждовен тоя месец :(
Тери на теб дойде ли ти ?
Еличка колко време вече ти закъснява?
*
« Отговор #221 -: Март 20, 2018, 10:24:19 am »
За инсулинова резистентност се прави натоварване с глюкоза и се изследва инсулин на 0 т.е. сутринта без да си приел глюкозата, след това на 60 минута след приемане на глюкозата и на 120 минута.От там се вижда как инсулина реагира на глюкозата и според данните се тълкува дали има инсулинова резистентност.

Тоя Деюрен инсулин въобще не го разбрах какъв е за който говори Еличка, няколко пъти я помолих да ми обясни ама не би.Дори по лабораториите не го видях като изследване.

Колкото до описаното от мен изследване, съм на 100% сигурна, че само това е начина към момента да се изследва инсулинова резистентност!

« Отговор #222 -: Март 20, 2018, 10:38:37 am »
Единствените изследвания, които ми назначи са за пролактин, тестостерон, LH и FSH. Аз след като прочетох листовката на Метфогама че и 850мг,тогава реших на моя глава да отида са си пусна тези изследвания. Сега взех да се притеснявам и се чуда въобще да ги пия ли. Той ми обясни, че ми ги изписвал, за да накара яйчниците на функционирали по-добре и да се стимулирала овулацията. А в листовката не пише нищо подобно.
Някоя от вас пила ли ги е?
*
« Отговор #223 -: Март 20, 2018, 10:58:57 am »
tedit0u, метфогама се пие, ако кръвната захар е повишена. Мъжът ми го взима. Дано не вземат да му заработят по-добре яйчниците!  :lol: Шегата настрана, но за пръв път чувам за такъв ефект на това лекарство. И аз знам, че не трябва да се взима без да е направено обременяване с глюкоза, както маги го описва.
Ходиш ли при репродуктивен специалист или кварталният гинеколог ти го изписа?
« Последна редакция: Март 20, 2018, 11:06:02 am от blue_sky »

« Отговор #224 -: Март 20, 2018, 11:07:58 am »
Ужас.. направо не знам какво да правя. Позната ме съветва пък да ходя да си правя цветна снимка. Ама аз не искам да изпадам чак в такива филми. Аз си мислех друго.. някоя от вас случайно да е пила някакви билки и тн., които един вид помагат да се нормализира овулацията. Защото аз бях започнала да си меря БТ, но не се отчиташе голяма разлика и да стане ясно дали въобще има овулация. От утре започвам да я меря отново. Предния път я мерих орално с дигитален, а сега мисля с обикновен ректално, уж било по-добре.
*
« Отговор #225 -: Март 20, 2018, 11:16:22 am »
Теди, не ти препоръчвам да пиеш каквито и да са билки, освен ако някой специалист не ти ги предпише. На своя глава с хранителен режим и билки се докарах до липса на овулация. Билките могат да бъдат много опасни. Аз съм силен привърженик на алтернативната медицина и бабините рецепти, но и съм пример, че "ако не помогнат, няма да навредят" е грешно твърдение. За нормализиране на Овулация на мен и на доста момичета около мен са ни предписпавли прогестеронови препарати като Дуфастон. Важно е да се пие втората половина на цикъла, (прием в първата подтиска О). При правилен прием се нормализира цикъла и съответно О. Но това отново е лечение, което лекар трябва да предпише.
Иначе едно момиче не успя да понесе приема на Дуфастон (аз също) и го спря. Започна да пие мисля омега 3 и още нещо. Каза, че не знае има ли О, но цикълът й бил редовен.
Вие от колко месеца правите опити за бебе, та ти говорят за ЦС. Хубаво е да не започваме още първия месец с какви ли не изследвания. Нормално е 6-7 месеца да не се получават нещата (според литературата година, но аз на 7ми месец вече тръгнах по изследвания)
« Последна редакция: Март 20, 2018, 11:19:16 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #226 -: Март 20, 2018, 11:22:41 am »
Метфоргамата освен за инсулинова резистентност се изписва и при СПКЯ или ПКЯ. Също така го изписват и за подобряване качеството на яйеклетките, особено при съмнение за ПКЯ. Теди, ти си си пуснала инсулин и захар на гладно, но реално без обременяване не може да се разбере.
Маги, аз също питах 2-3 Еличка какво е това, но ...аз за първи път го чух от нея.
Късмет!
*
« Отговор #227 -: Март 20, 2018, 11:39:26 am »
Теди и аз като Тери, не препоръчвам билки.Обърни се към читав специалист, за да не си навредиш.

*
« Отговор #228 -: Март 20, 2018, 13:19:22 pm »
teri_90, какво стана с теб дойде ли МЦ, аз вече психясвам остават 9 дни до моя Ц и не издържам на това чакане. :lol:
*
« Отговор #229 -: Март 20, 2018, 13:45:21 pm »
Еми още го няма. Ама и сутрешния тест е категорично отрицателен. Щеше да си покаже, ако има нещо, той е с чувствителност 25. Изчезна ми от вчера бялото течение, така че цикъла ще е някъде зад ъгъла. Въпреки, че БТ още е висока.
Ама аз не се вживявам. Правя тест само при закъснение и този месец съм 100% сигурна, че не е станало. То даже няма лъжлив симптом, за който да се хвана.
Шава, ти по-спокойно, не го чакай така цикъла, че е  много натоварващо психически. Пък дано изобщо да не ти идва.
« Отговор #230 -: Март 20, 2018, 14:08:25 pm »
Е добре де Тери аз нещо съм изтървала, нали ходи на фоликуметрия, как така сега закъснява при положение че знаеш кога е била О ?
*
« Отговор #231 -: Март 20, 2018, 14:20:13 pm »
Слънцемое аз до колкото знам, то и да има О нали 25 % е шанса. Това, че е разбрала кога е О не гарантира, че ще станат нещата.
*
« Отговор #232 -: Март 20, 2018, 14:33:39 pm »
Е то не ми закъснява много. Вчера трябваше да ми дойде (сравнено с други месеци). Но лутеалната фаза се води от 14 до 16 дена след О. Сигурно ще съм на 16 дена.  Тялото не е машина и варират чат пат нещата. В петък имам час за вадене на зъб, та дано да дойде днес-утре, че иначе ще ходя за кръвен. Знам какъв ще е резултата, но не мога да ида да вадя зъб без 100% доказателство, че може. И каквато съм психо, сигурно ще направя в две лаборатории кръвен, за по-сигурно. Но това, ако утре до обед още съм в очакване.
Докторът ми каза да сме се видели на 3ти ден от цикъл или още по-добре при няколко дена закъснение и то взе, че ми закъсня :D :D :D
« Отговор #233 -: Март 20, 2018, 14:45:11 pm »
Ми с около 33 дни ми закъснява, тъй като след случилото се изобщо не се появи никакво кървене. Колкото до опитите няма един неуспех да ме откаже. Още повече, че май открих къде е бил проблема със сегашния неуспех. Няколко дни преди да се установи ,че вече нищо не се вижда бях вдигнала кръвно около 160/90
*
« Отговор #234 -: Март 20, 2018, 14:50:32 pm »
Това кръвно въобще не е възможно да е причина за неуспеха.И Еличка, наистина от сърце те моля светни ни всички какъв е тоя инсулин!

« Отговор #235 -: Март 20, 2018, 14:55:04 pm »
Обикновенно при наличието на ПКЯ се появява и инсулинова резистентност, затова сутрин на гладно ( поне 12ч без прием на храна) се взема венозна кръв в която се изследва серумен инсулин. Ако той е висок пречи на работата на яйчниците и липсва овулация. И тогава се изписват медикаменти, които да го върнат в норма и отново да има ову. При мен при обременяване то с глюкоза нямаше проблем, но се оказа че серумния инсулин е два пъти над нормата.
« Отговор #236 -: Март 20, 2018, 15:12:21 pm »
Тери значи всички ще чакаме до утре с теб и да пускаш тоя кръвен ако не дойде. Сега при това положение ще ходиш ли до доктора, дето иска да те види при закъснение?
И аз си записах час за другия месец 2 дена преди предполагаемата О  да ме погледне докторката и да си подадем документите за фонда :) Тери при вас как вървят номерата?
Маги пак ли довечера си на лекар? да не те чакаме през деня
*
« Отговор #237 -: Март 20, 2018, 15:15:12 pm »
Еличка, инцидентно вдигане на кръвно не е проблем. Аз също инцидентно вдигам и до 160/170 на 100/110. Деюрен инсулин е това, за което Маги пита, ако мога да си позволя да говоря от нейно име. От къде идва деюрен? Иначе това, което ти обясняваш си е обикновен инсулин на гладно. какви медикаменти взимаш? Ако ти е висок инсулинът, това може да е опасно при бременност или да пречи на забременяването.
Тери, дори и да има бременност няма проблем със зъболекар. Само снимки не трябва да си правиш. Иначе упойки, манипулации- не е фатално.
Според мен метфоргамата само може да помогне, особено като е предписана от лекар, а не се взима на своя глава.
Късмет на всички!
*
« Отговор #238 -: Март 20, 2018, 15:17:56 pm »
А като обременявахте с глюкоза направихте ли изследване на серумния инсулин на 60-та и на 120-та минута и какъв е НОМА индекса?Знам за серумния инсулин, но самостоятелно той не дава пълна информация.

А Маги се чуди кога да си запише час.Значи мина ми овуто, предстои ми цикъл.Обаче идват и Великденски празници, и един спешен проект и освен да звънна до клиниката и да запиша час ей така за когато дадат и да почвам, защото няма какво да се мотам.А работа все ще има.

« Отговор #239 -: Март 20, 2018, 15:29:11 pm »
Ако аз съм го писала това за този инсулин се извинявам, но явно е от телефона понеже понякога сам си редактира както му падне. Имала съм впредвид серумния инсулин