0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #440 -: Март 29, 2018, 09:13:25 am »
Дано, дано  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Ние е тук се следим, имам подозрения, че Слънцемое даже има календар за цикъл  за всяка от нас :D :D :D, тя много помни датите
Аз се се обадих в Ню лайф да си запазя час да се запозная с докторката. Чак след месец и половина имат час за средата на май. Мишо ще има още два цикъла да се докаже сам.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #441 -: Март 29, 2018, 10:07:48 am »
 :lol: :lol: :lol: :lol: , това много ми хареса със Слънцемое, стискам палци Мишо да се представи добре и да не трябва да ходите чак в средата на май.
« Отговор #442 -: Март 29, 2018, 10:16:03 am »
хахахах Тери ще ме убиеш :) чак календар нямам ама нали съм ти казвала, че по бързо ми минава месеца, когато има какво да чакам и да се случва :) докато ви изчакам вас да разбереме дойде ли, не е ли ви ли е дошло и хоп и моята дата идва хаххаах (още ми е смешно :))
Шава и аз стискам палци да се е удвойло и по-скоро да са готови резултатите :)
Тери дано и твоя Мишо и моя господин се представят добре сами и да си бременее заядно после :) (нали сме се разбрали нещо хаха)
Аз около Великден чакам Ц, пък и ще ходиме на спа тогава и да ставаа каквото ще, мъчно ми е само че дори намирането на кученце не е толкова лесно... Това му викам на моя, че се бавиме с бебето бавим се ама и с кученце ли бавно ли ще се случат нещата... :(
Той пък вчера много позитивно ми подейства, както се разхождахме и ходихме да му взимаме лекарствата (ще почва трети месец) и ми вика аз мисля че ще си станат по нормален начин нещата, даже вика съм сигурен ( радвам се за ентусиазма му  и за това че когато знае че съм около О е доста активен).Само малко ме е яд за скапания антибиотик, който се наложи да пие, ама надявам се до два месеца ( когато ще трябва да пуска контролната С) да се е поизчистил и да са добре нещата :)
Усмихнат ден и много слънчицеее
*
« Отговор #443 -: Март 29, 2018, 10:50:12 am »
Момичета, излезнаха резултатите от кръвния 116,4 , не се ли е покачило много.Преди два дни беше 28,45. Датата на Ц ми е 30.03.
« Отговор #444 -: Март 29, 2018, 10:53:08 am »
Шава добре ти се удвоя, а че още няма закъснение нищо, може и да са 2... :) честитооо
*
« Отговор #445 -: Март 29, 2018, 11:02:20 am »
Ехаааа, супер. То се иска поне с две да се е качила. Браво, браво. Само се пази сега.

Слънцемое, много хубаво, че твоя човек не пада духом. И Мишо около овулация като я надуши става супер активен. Ако съм по това време на гости у майка и там идва :D Иначе за Ортамола може да си го пие колкото  време иска. Питала съм и д-р Мели и една аптекарка. Това е хранителна добавка, а не хормонален препарат. Даже Мишо беше чел в листовката "да се пие до постигане на желан резултат (бременност)". Скъпичък е, ама заветната цел си заслужава.

Иначе за кучетата у нашите имаме две на двора. За едното съм ви разказвала как живееше на улицата и ме изпращаше за автобуса всеки ден. Стоеше пред вратата ни в 7 сутиринта и в 19:00 ме чакаше на автогарата, за да се прибираме. И така две седмици, докато не минало през оградата на съседите, покрай къщата им, отзад в двора през нашия двор, и застанало пред прозореца на кухнята. И аз не знам, че е там и готвя. А то си седяло до прозореца и ме чака. Така си и остана у нас. Другото ни куче пак беше бездомно, но бебе. Като го взехме не даваше да го пипаме, плака 2 дена. Вън заваля дъжд и то седи вън и вие. На мен ми се скъса сърцето и скришно от родителите ми го качих горе при мен. Като се стопли, се успокои и заспа върху мен. Оттогава и двете умират за мен. Много ми е мъчно за хайваните, че не съм си вкъщи. Като се прибера веднъж на две седмици и няма такава радост, че ме виждат. Много могат да обичат кучетата.
« Отговор #446 -: Март 29, 2018, 11:11:03 am »
Здравейте момичета!
Чета ви от известно време и реших да се включа  :)
С мъжа ми правим опити от миналото лято (в началото не много сериозни и таймирани), които завършиха с бременност октомври месец и последващ мисед в 9 гс, като ембриончето беше спряло развитие в 5 гс. Не коментирам некомпетентността на лекаря, при който отидох да се следя и как 1 месец не разбра, че плода не се развива... но поне си имам обица на ухото къде да НЕ ходя вече, не че е могъл да направи нещо, но поне да не беше ме залъгвал толкова време, че съм бременна, а то... Направих медикаментозен аборт, за да изключа травмата върху матката си от кюретаж и за по-бързо започване на нови опити.
От този месец започнахме нови опити, като включих тестове за овулация и бебеправихме.
Малко съжалявам, че не си мерих базална температура, защото 2-те седмици на очакване направо ме влудяват, а ако бях я мерила, може би поне щях да имам идея накъде вървят нещата и дали може да съм бременна.
Предполагаемата дата за цикъл е 5 април и тогава смятам да направя първия уринен тест. До тогава с всеки изминал ден откачам :( нямам изявени симптоми, само едно непрекъснато оригване и настръхнали зърна (без да са чувствителни), като от време на време ми прилошава леко, но едвали това е признак. С бременността, която завърши с мисед нямах никакво прилошаване, но пък не можех да сложа сутиен от болки в гърдите.
Друго нещо, поне от мой собствен опит, а и този на една кожна докторка, която ме излекува трайно от повтарящи се кандидози (след като маса гинеколози не успяха) - ако имате бактериални инфекции или кандидози, въобще състояния предизвикани от нарушен баланс на жагиналната флора, съвсем спокойно можете да ги лекувате с вагинален пробиотик, като след това да се предпазвате от рецидив пак с този пробиотик (аз ползвах Гинофилус капсули). Ние с мъжа ми се бяхме отчаяли, че няма никога да можем да правим секс без презерватив, заради тези дисбаланси на моята флора, а да чукам на дърво, от над година и половина не съм имала проблеми. Само естествено не трябва да се подкиселява средата около овулация, за да не изтреби сперматозоидите.
Разказах за себе си, сега стискам палци чудото да се е случило и да завърши с раждане на здраво бебе.

Сискам палци и на вас!  :)  :bfp: mf_bounce8
« Последна редакция: Март 29, 2018, 12:41:17 pm от magi_st »
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #447 -: Март 29, 2018, 11:15:31 am »
Ей, Тери, браво за записания час, сигурна съм че Мишо ще направи всички възможно да не ти се налага да ходиш. :)   ( Може би трябваше да те предупредя, че часовете са за месец напред)
Таня, стискаме ти палци за едни красиви фоликули пълни с още по-красиви яйцеклетки :)
Shava,, честито... всичко ще е наред ... ти кога дойде в темата и вече трябва да се местиш при бременните ( за похвала си , не че те гоня)  :cheerleader:
Фани, добре дошла, дано да си новото попълнение, което скоро ще последва Shava.

Аз момичета съм на противозачатъчни от Вторник, пуснахме базови хормони и живот и здраве вземаме заповедта и почваме веднага. Докторката се шегува, че трябва да мислим да за имена  Георги или Гергана заради майския празник.
Малко съм се притеснила, че още не са ми се обадили от фонда, всеки ден съм с телефона в джоба дори и в тоалетната ... откачено е, ама съм на тръни.
« Отговор #448 -: Март 29, 2018, 11:37:36 am »
Благодаря ти, To4ica13  :bighug:
Shava, първо честито :) можеш да следиш нарастването с калкулатор.
Само да уточня, че стойности над 6000 вече не са миродавни и тогава всичко зависи от това, което се вижда на ехограф. Също така удвояването след 4 гс (например в 6-7 гс) често настъпва на 3 дни.
« Последна редакция: Март 29, 2018, 12:41:51 pm от magi_st »
*
« Отговор #449 -: Март 29, 2018, 11:45:23 am »
Добре дошла, Фани и да не се задържаш много.  Важното е, че веднъж е станало бързо. Значи пак ще стане :)
Точице, защо се притесняваш? Има ли възможност да не се обадят изобщо? Веднъж като са ти приели документите не се ли водиш одобрена? Пък ииии с новия закон, как няма да се обадят. Може да е април. Официалната информация, която са дали е, че до края на март ще се обадят до 38900 номер. Нещо са се разработили в повече просто и са прескочили този номер. Но може да останеш за април. Пък и както знаем, ако те не се обадят, ти ще им се обадиш.
« Отговор #450 -: Март 29, 2018, 11:58:30 am »
Teri_90, вярвам, че ще стане, дано се и задържи, че явно това е проблема... на своя глава се изследвах за тромбофилия и познах, носител съм на хомозиготен 4G/4G, който не е бил причина за мисед-а, но ме вбеси доктора, който ми заяви, че съм ненормална да си правя таква изследвания - това се правело чак след 3-ти аборт! Наглец!
Сега си правя профилактика с аспирин, в точните милиграми за 4G/4G, за да изключим поне това като риск от ранна загуба, а после ако се наложи ще трябва да включа и фраксипарин. Намерих си докторка от Майчин дом и повече няма да стъпя в частните прехвалени клиники :(
*
« Отговор #451 -: Март 29, 2018, 12:03:55 pm »
Говори ми за лекари. Един ми предписа Колстилбегит, защото съм нямала овулация (а аз с овулация като слънце, ама той ме викаше веднъж на месец да ме види). И Колстилбегит без никакви изследвания. Пуснах аз едни хормони на моя глава. Занесох му листа с резултата и той каза: "Е какво да ги гледам. То хормоните днес са добре, утре са зле". Дори не отвори листа. Казах му, че преди Колстибегит искам мъжа ми да направи спермограма и той каза: "Е да, може информативно да я имаме". ИНФОРМАТИВНО. И като му казах, че искам да видя проходимост на тръби също и той каза, че съм луда. Той можел да ми я направи, ама защо да ми взимал парите. Нали ми напипвал тръбите и те били добре. Та до там бях с него.
*

To4ica13

• 337
« Отговор #452 -: Март 29, 2018, 12:15:19 pm »
Тери, те се обаждат предходния месец (в случая Март , но може и да е началото на Април), т.е няколко седмици по-рано за вземане на заповед,  аз със сигурност ще попадна в Април, тъй като през Март дават до 38 900... Одобрена съм отдавна, а и клиниката е подписала договор с Фонда, няма опасност да ме прескочат. Притеснява ме датата, на която ще ми кажат да си взема заповедта, защото си мисля, че без да си взел заповедта не може да почнеш стимулацията. А хапчетата трябва да ги спра на 15 и после идва цикъл, а на втори ден от цикъла се прави преглед и почва стимулация, ако всичко е ок.
Дано да ми кажат 13 или 16 април, че е изчислено всичко. В противен случай ... не знам ... може би ще продължа да ги пия или ще отложим.

Фани, аз след моя аборт, също в ранна седмица по предписание на д-р си направих тест за Тромбофилия и съм с 4G/5G, което също си изисква терапия ... и не смятам, че нито ти, нито доктора при който ходих е ненормален да го иска.... Ненормално е да ти се случи аборт 3 пъти и тогава да ти пускат изследвания. Превенцията е супер важна, така че, ти- за разлика от лекаря ти,  си постъпила адекватно.

Тери, добре че сега си при свястен гинеколог. Б*си лекарите...
« Последна редакция: Март 29, 2018, 12:18:21 pm от To4ica13 »
« Отговор #453 -: Март 29, 2018, 12:58:41 pm »
Teri_90, това пък с парите е много изнервящо! Откъде накъде някой ще ти прави сметка на твоя джоб - той трябва да те информира за положението и евентуалните ти опции, а ти си тази, която ще прецени дали ще направиш тези разходи! Особено когато става въпрос за дълго чакане и загуба на време в правене на нищо. Пълен лаик, добре, че си го сменила.

Моя доктор даже не искаше да си даде личния телефон. В 6 гс направих страшно възпаление на седалищния нерв, заради което не можех да ходя. Обадих се в клиниката и те ми казаха, че не можели да ме свържат с доктора, да съм отидела на невролог където пожелая! Ако съм имала кървене, да отида в някоя от големите държавни АГ клиники и общо взето да се оправям сама...после доктора дори не искаше да ми съдейства за аборта, щото тяхната клиника се занимавала с планови процедури, а ако прокървя по празниците (беше Коледа), не съм била за тях и нямало как да ме приемат.
To4ica_13,
Абсолютно! Само ми е болно, че трябва да си счупим главата и сами да се информираме, защото масово лекарите нехаят и за тях сме подерния случай на хартия...

Съжалявам, че вгорчих темата, ще го давам по-ведро :) само позитивни емоции на всички и как беше - baby dust  :oops:  :wink:
*

To4ica13

• 337
« Отговор #454 -: Март 29, 2018, 13:42:23 pm »
На мен ми се обадиха. Йес... 13 Април отиваме за заповед  :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :dance2: :dance2: :dance2:
Христинче, ти си следващата мила, хайде дано да ти звъннат и на теб днес :)
*
« Отговор #455 -: Март 29, 2018, 13:45:09 pm »
бравоооо. Хем е петък, ще направите една разходка из София. Пожелавам ти да ти е на късмет. Пу-пу.
« Отговор #456 -: Март 29, 2018, 13:47:07 pm »
На мен ми се обадиха. Йес... 13 Април отиваме за заповед  :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :dance2: :dance2: :dance2:
Христинче, ти си следващата мила, хайде дано да ти звъннат и на теб днес :)

Супееееер! Хайде само хубави новини и всичко най-прекрасно да ти се случва от тук нататък  :balk_47:

Момичета, ползвали ли сте тези тест ленти за овулация?

50 x One Step Highly Sensitive 20mIU Ovulation / Fertility Strip Tests (Wide Width). These are identical to what we supply to the NHS https://www.amazon.com/dp/B001G7STT0?ref=yo_pop_ma_swf
« Последна редакция: Март 30, 2018, 08:43:45 am от magi_st »
« Отговор #457 -: Март 29, 2018, 13:50:16 pm »
Точице, честито. Хайде в идните месеци да се похвалиш и с още по хубава новина.
Тери, ти се наред вече. Стимулацията ми я изписаха от четвърти ден от цикъла, за пет дни. И понеделник росна прясна пада се шести ден отивам да видим каква сме я свършили.
Шава, честито :)
*

To4ica13

• 337
« Отговор #458 -: Март 29, 2018, 13:53:36 pm »
Благодаря ви момичета!  :grouphug:
Това явно ще са ми  късметлийските 13- ки, Родена съм на 13, заявлението ми е от 13.11.2017, и ще  взема заповед на 13 Април, ...и сме тема 13 ... сега и 13 фоликула остава да направя.
Много съвпадения много чудо, дано да е за добро :)

Таня, късмет, стискам палци да успеете !
*
« Отговор #459 -: Март 29, 2018, 13:55:36 pm »
Точица, много се радвам за вас. Стискам палци всичко да се нареди. Чакам всички да се похвалите скоро.