Здравейте момичета!
Чета ви от известно време и реших да се включа
С мъжа ми правим опити от миналото лято (в началото не много сериозни и таймирани), които завършиха с бременност октомври месец и последващ мисед в 9 гс, като ембриончето беше спряло развитие в 5 гс. Не коментирам некомпетентността на лекаря, при който отидох да се следя и как 1 месец не разбра, че плода не се развива... но поне си имам обица на ухото къде да НЕ ходя вече, не че е могъл да направи нещо, но поне да не беше ме залъгвал толкова време, че съм бременна, а то... Направих медикаментозен аборт, за да изключа травмата върху матката си от кюретаж и за по-бързо започване на нови опити.
От този месец започнахме нови опити, като включих тестове за овулация и бебеправихме.
Малко съжалявам, че не си мерих базална температура, защото 2-те седмици на очакване направо ме влудяват, а ако бях я мерила, може би поне щях да имам идея накъде вървят нещата и дали може да съм бременна.
Предполагаемата дата за цикъл е 5 април и тогава смятам да направя първия уринен тест. До тогава с всеки изминал ден откачам
нямам изявени симптоми, само едно непрекъснато оригване и настръхнали зърна (без да са чувствителни), като от време на време ми прилошава леко, но едвали това е признак. С бременността, която завърши с мисед нямах никакво прилошаване, но пък не можех да сложа сутиен от болки в гърдите.
Друго нещо, поне от мой собствен опит, а и този на една кожна докторка, която ме излекува трайно от повтарящи се кандидози (след като маса гинеколози не успяха) - ако имате бактериални инфекции или кандидози, въобще състояния предизвикани от нарушен баланс на жагиналната флора, съвсем спокойно можете да ги лекувате с вагинален пробиотик, като след това да се предпазвате от рецидив пак с този пробиотик (аз ползвах Гинофилус капсули). Ние с мъжа ми се бяхме отчаяли, че няма никога да можем да правим секс без презерватив, заради тези дисбаланси на моята флора, а да чукам на дърво, от над година и половина не съм имала проблеми. Само естествено не трябва да се подкиселява средата около овулация, за да не изтреби сперматозоидите.
Разказах за себе си, сега стискам палци чудото да се е случило и да завърши с раждане на здраво бебе.
Сискам палци и на вас!