0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #280 -: Май 11, 2018, 15:19:30 pm »
Обадиха се ембриолозите... От 14я, 13 се развиват добре, 14найстата не се развива нормално и я отписваме. В неделя ще се обадят пак. Питах ги по-колко ги замръзяват, казаха по 1 или по 2.. което е супер. :)
*
« Отговор #281 -: Май 11, 2018, 15:20:21 pm »
Хриси, ако не можеш да пиеш Еспумизан, пробвай с чай. Мисля, че чай от мента ми е успокоявал преди стомаха, като имах кофти лутеална фаза. Иначе Еспумизан, ако можеш да пиеш, ще помогне. Веднъж ревях от болка в стомаха и помогна.
Милата, мъчиш се :( Браво за бройката, да продължават така малките ембриончета да се развиват :) Какво нещо е, някакви точици, пък от тях човечета ще излязат.
Точице, ти как си? Разхождаш ли се или си куче пазач на леглото?
« Последна редакция: Май 11, 2018, 15:22:03 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #282 -: Май 11, 2018, 16:24:33 pm »
Момичета привет и от мен! Мисля още да ви погостувам с темата, защото сте ми близки както се казва. Гинеколога ме прати да ми правят първите изследвания за бременността и бамм ми съобщава, че съм 0+, а аз не съм(0- ми е кр.група).Знам, защото са ми преливали кръв като малка. И сега пак ще ходя да си правя изследване.
П.С. Вчера се видяхме с родителите на М. за 10тина минути и майка му тая сутрин му писала, че съм и се виждала понапълняла да не би да имало нещо.. е как да реагирам сега на това нещо.
*
« Отговор #283 -: Май 11, 2018, 16:36:15 pm »
Хриси, супер новини! Дано да продължават така :) Пази се, работата няма да избяга!

Тедито, и да са ти преливали 0- пак може да си 0+. 0- се прелива на новородени, без значение на кръвната им група. АГ не ти ли каза на база изследвания? Вие защо не искате да казвате даже на най- близките?
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #284 -: Май 11, 2018, 16:52:06 pm »
Хриси, много добре се развиват твоите бонбони. Хайде сега да мине и това с поддутия корем и другия месец да ти връщат юнаците.
Теди, не се сърди на свекървата, гледай как хубаво бремрнееш щом и тя е забелязала.
Тери .. лежа, спя и ям. То и в този дъжд от вчера никъде не съм ходила. Ти в Понеделник си при докторката ... Да пишеш как е минало.
Еличка тест прави ли ?
Слънца, Кукапетъл, Лейди и всички останали  как сте ? 
« Последна редакция: Май 11, 2018, 16:53:40 pm от To4ica13 »
« Отговор #285 -: Май 11, 2018, 17:04:40 pm »
Не успях да хвана лабораторията, но ходих до гинеколог ката според която тези тестове са отрицателни и няма нищо
« Отговор #286 -: Май 11, 2018, 17:14:15 pm »
Павла, не че не искаме да им казваме. Просто изчакваме да мине малко време. Все пак и ние имахме някакви репродуктивни проблеми и искаме да бъдем сигурни, че всичко ще е наред. Пък родителите ни са адски обсебващи и на двамата и затова малко предприемаме такива действия :D Иначе обмисляхме другата седмица да им съобщим новината.
*
« Отговор #287 -: Май 11, 2018, 17:45:37 pm »
Tеди, всичко ще е наред. Ти коя седмица си? Дръж ни в течение и те чакаме в бременната тема :)

Еличка, без кръвен нищо не може да се каже. Какво друго ти каза гинекологът? Нещо за предизвикване на цикъла? Някакви изследвания? Какво да правиш от тук нататък? Съжалявам.
« Отговор #288 -: Май 11, 2018, 17:48:36 pm »
Каза че те третират бледата втора черта като отрицателен тест и в понеделник да си пусна прпгестерон
*
« Отговор #289 -: Май 11, 2018, 17:58:18 pm »
Не е ли по- добре да си пуснеш ЧХГ, да ти предизвикат цикъла, ако наистина няма нищо, и да си направиш всички хормони? Този прогестерон за какво им е, какво ще покаже?
Еличка, извинявай, но мисля, че трябва да посетиш репродуктивен специалист задължително. Много ти е объркана работата- двурога матка, бременност и аборт без кръвотечение, а и последваща нова бременност. ЧХГ на предната на 0 само 2-3 дена след последния положителен тест... Специалист трябва да те насочи, за да не се объркваш още и още, а АГ, който не е репродуктивен специалист да ти губи времето.
Пожелавам ти късмет!
« Отговор #290 -: Май 11, 2018, 18:21:40 pm »
Ми според гинеколожката уж заради нисък прпгестерон цикълът липсва. А иначе и аз мисля да си пусна в понеделник едно чхг за лично успокоение
*
« Отговор #291 -: Май 11, 2018, 18:28:06 pm »
Точице,
добре правиш,пази се и релакс.И мисли само позитивно!
Браво за Хриси,дано мине неразположението и всичко ще е наред.
Еличка,този прогестерон ?!Павла е много права,според мен не губи време по гинеколози,трябва ти специалист по репродуктивни проблеми.
А аз се прибирам от едно прекрасно място във Варна,обратно в реалността :(
« Отговор #292 -: Май 11, 2018, 18:32:30 pm »
 В 8.г.с съм. И честно да ви кажа нямам грам никакви симптоми на бременна освен, че ми се спи ужасно много. Мога и права да заспа   :D
Пък и не казваме заради бъдещите прабаби , че още щом разберат ще са се обади на 9тата братовчедка да се похвалят, пък не знам на мен ми се вижда рано... знам ли може и аз да съм се побъркала вече.
*
« Отговор #293 -: Май 11, 2018, 18:49:05 pm »
Аз съм последният човек, който може да ти каже нещо. На най- близките от семейството казахме в 5ти месец, до тогава никой не знаеше. На приятелите и то кумове и най най- близки сега, края на 6ти. При мен беше, че ако се случеше нещо, нямаше да мога да преживея още веднъж погледите, съжалението, тъпите съвети и реплики от рода на- Не си го познавала, какво толкова. Ще си имате друго. Хайде, стига сме говорили за кофти неща- вие как ще си вземете отпуска това лято 8O ...

Еличка, акушерка си, мисли логично- подходящ подход ли е това? Нормално ли е да не се изчисти лигавицата след бременност? Малкото ЧХГ  над 20/25 IU/l (бледа чертичка) е пак ЧХГ и е бременност.
« Отговор #294 -: Май 11, 2018, 18:51:26 pm »
Да знам че е така попринцип ама вече до гуша ми доиде
*
« Отговор #295 -: Май 11, 2018, 18:57:49 pm »
Дай си почивка да се събереш и отиди на репродуктивен специалист. Просто да се надяваш, че ще се случи ей така след над година опити, цикъл 3 пъти в годината, ИР, двурога матка и тн е несериозно, особено за човек, който трябва да е много добре осведомен.
Извинявай, ако съм малко остра. Не искам по никакъв начин да те нараня или пък да ти се карам. Позволявам си да дам непоискан съвет, защото ми е жал да си губиш времето.
*
« Отговор #296 -: Май 11, 2018, 19:02:59 pm »
Еличка,
не го приемай като упрек,всички сме минали през какво ли не,но мисля че при наличието на реален проблем шанса да станат работите от само себе си е доста малък.С подходящ специалист,проследяване на състоянието,проблемите ще се преодолеят.В крайна сметка не живеем в тъмните векове,хиляди жени с репродуктивни проблеми забременяват и раждат.Ама с обикновен гинеколог....трудно.
« Отговор #297 -: Май 11, 2018, 20:08:52 pm »
Здравейте момичета. Чета ви постоянно. Христинчето 13 ни е едно от любимите числа. Браво дано се оправиш по скоро и другия месец да су ги прибереш на топличко.
Да ви питам нещо. Четох в теми от 2006 година че някои изследвания може да се вземат направление. Например за НК клетките, за генетични и други. Има ли нещо такова. Днес си взех направление за гинеколог към края на месеца да си пусна микробиология за ЦС следващия месец и ми е интересно дали да изкрънкам гинеколожката ми за някакво направление за някое от тези изследвания. Не ме разбирайте погрешно. Имаме възможност да си ги платим, но при положение че си плащаме всеки месец... защо да не се възползваме. Благодаря ви
*
« Отговор #298 -: Май 11, 2018, 21:11:59 pm »
Почти нищо не минава по каса, да кажа аз, евентуално 2-3 хормона и толкова.Но самите разправии с лекари не си заслужават.

Еличка, според мен за акушерка, действаш доста не логично и се осланяш на някакви знания, на който аз лично не бих, а не съм учила медицина.Не губи време, на мен за МОника ми трябваха 5 години, за номер две, вече сме на прага на втори ин витро опит и като гледам пак на към то 5 години отиват нещата.И то при положение, че знаем какъв ни е проблема!Писнало ти е от какво?Ходила си в клиника, висяла си пред кабинета, правила си един куп изследвания?Другите момичета трябва в тоя момент да ровят земята от яд!

Извинявай, може да съм леко груба, но това трябва да те отръска и да ти каже, давай, действай, не чакай!

Хриси, да пишеш как си!

Точица, почивай си, много те мисля и теб!

Кукапетел я няма, а и тя ми е в главата!Имаше и още една Еличка, направи извънматочна и тя, много я мисля тия дни!Нео сърцето ми съвсем нерационално се сеща за определени момичета.

Тедито, радвам се че си добре!

« Отговор #299 -: Май 11, 2018, 21:17:23 pm »
Много добре знам, че ще е в пъти по лесно да отида на репродуктивен, но за огромно съжаление всичко е свързано с пари. И точно защото за жалост съм е светата на медицината никога не достигат тъй като на предната ми работа последно съм взела заплата за януари. Знам, че сега много хора ще ме опрекнат че изтъквам като проблем парите, но за жалост в България хората в светата на медицината сме със нищожни заплати и не ги и вземаме редовно. С 500лв на месец как да събера за репродуктивен, освен да започна да ги печатя в мазето?!?