Слънцемое, всичките изследвания ми ги назначи имунолог и ендокринолог доц.Русев, всичко ми струва 550 лв - NKK пакет (130 лв), ДНК анализ за предразположение към тромбоза (160 лв), вит. Б12 и вит. Д, поиска ми и ТАТ и МАТ, но аз пия еутирокс и затова беше важно. В Щерев никой не ми спомена нищо за тези изследвания, искаха направо сега да правим инсеминация и ако не стане, тогава инвитро да правим. Аз си направих изводите за тях и спирам посещения в тази клиника. Вече знам, че трябва да пия аспирин протект, защото съм склонна към тромби, понижени са ми нивата на тези витамини, към долна граница и сега ще пия и вит Д и Б12, било важно преди забременяване да се вдигнат. Може повечето от вас да са наясно, но аз не бях и се радвам, че някой ми обърна внимание.
Загубих много време и пари, на 36 години съм и наистина нямах идея за тези NK клетки, защо в началото не всички лекари дават списък като д-р Даскалов или доц. Русев и да кажат - това и това трябва да се провери, след това да бързат с инсиминации и инвитро, трети месец моята лекарка в Щерев искаше да ми следи овулацията и всеки път ми казва, че всичко е наред, взима си по 40 лв за вагинален преглед, резултати нулеви и тя пак ми вика, ще идваш ли пак за проследяване или направо инсиминация, ами как да не съм разстроена... Печалбари!