0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #620 -: Март 15, 2019, 20:33:17 pm »
Браво Кукапетъл  :bighug: много много се радвам, че стартира и ти след толкова време. Можеш да пиеш аналгин ако много те боли главата. Мен ме болеше и питах докторката и ми позволи да пия аналгин. Лично при мен от стимулацията много ми се пиеше вода. Така че постарай се да пиеш повече. В щерев са много любезни и отзивчиви. Тези асат и алат и на мен ми ги искаха. С другите кръвни трябва да ги занесеш на анестезиолога, когато му дойде времето. Трябва и пкк да си пускала, кръвна група и вирусология ако са изтекли.  За протокола на мен пункцията ми беше на 14 или 15 ден от МЦ ( когато попринцип ми е О).
Тери, Мише, Маги успех, спокойствие и много стиснати палци.
Павла късмет и на теб и дано този път нещата се получат по бързо.
Айде и аз да питам нещо. Трябва да пускам изследвания за тромбофилия. На гладно ли трябва да са?
« Отговор #621 -: Март 15, 2019, 20:45:38 pm »
Слънцемое не са на гладно. Даже мен ме караха да хапна малко преди да ми вземат кръв. Резултатите в националната генетична лаборатория ми излезнаха за 3 дни. Успех на всички !
*
« Отговор #622 -: Март 15, 2019, 21:03:25 pm »
Слънце, това се генетични изследвания, така че не се повлияват от лекарства, храна, кафе. Това е изследване какво си взела от мама и какво от татко.
Аз сама изследвания не съм пускала. Те ви влизат в процедурата. Поне така мисля, защото за такова нещо пари не са ми взимали. Без да знам заедно с хормони са ми пуснали ПКК, СУЕ и за черния дроб. Някои показатели видях, че са били леко завишени, но леко завишение не е проблем.
Кукапетал, започвай с изварата още сега. Яйчниците обичат богати на белтъчини храни. А после ще обере течността след пункция. 250гр на ден, а след пункция по 500. На мен да избегна последици от хипердтимулация ми препоръчаха извара, но после четох, че помага и яйчниците да работят повечко при стимулация
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #623 -: Март 15, 2019, 21:25:31 pm »
Докторката ми каза да ги пусна в Геника инпакета се казва : пълен панел - основен + АСЕ (I/D) и Фактор XIII (Val34Leu) + MTHFR (1298A>C) + MTRR (66A>G). Цената му е 320 лв. Та това ли са генетични? Благодаря за инфото.
На мен пкк , асат, алат и другите ми ги пуснаха на 6 ден от МЦ и аз си ги платих.
Вече с статус Одобрениииии  :jump12: mf_bounce8 :balk_46: :balk_47: :balk_46: :balk_47: :balk_46:
*
« Отговор #624 -: Март 15, 2019, 21:42:18 pm »
Мисля, че нещо ти пропускат. Моите са в Геника също, 370 лв ми беше пакета. Водеше се разширен. Ето ми изследванията, ако видиш нещо, което липсва.
Браво за номерчето. Дано това е щастливото ти число.Още 2 месеца значи и пак започвате.
*
« Отговор #625 -: Март 16, 2019, 09:37:50 am »
Тери,честит имен ден!Най-щастливата 😘.
Кукапетъл,Слънцемое ,чудесни новини.
Моя Престо е отрицателен  на 11ти ден след инсе.
Успех на всички!
« Отговор #626 -: Март 16, 2019, 10:25:14 am »
Слънчице, може да е рано още, за да покаже теста, не отписвай опита.
Тери, много извара ми се струва, ама ще я почвам.  :lol: Честит имен ден и от мен, скоро да си мама ти пожелавам!💖💖💖
Слънце мое, браво, втората процедура ще почвате! Времето си лети!
Благодаря за подкрепата на всички! Успех, момичета!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #627 -: Март 16, 2019, 10:30:16 am »
Слънчицето, съжалявам, мила :bighug: Дано пък просто да е рано!

Тери, честит имен ден!

Слънцемое, честито за одобрението!

Хелиантус, докторите така си обясняват след операция. Някои се сещат, че още не си адекватна. Д-р Даскалов например, след моето лапаро 3 пъти ми обяснява какво е направил. Третия път дойде да ме види и пита „ти разбра ли?“, отговорих, че не, не съм разбрала и го питах, като знае, че съм още „друсана“ що ми ги говори тия неща. Той каза, че е длъжен и после пак и пак, докато се убеди,че съм го разбрала.

Маги, Мише, Тери и всички с предстояща процедура - успех момичета!
« Отговор #628 -: Март 16, 2019, 10:35:46 am »
Честит Имен ден, Тери!

Слънчице и според мен може да е още рано. Аз си правя тестове на 11 ден, миналите два пъти тогава ми показа, но правих един тест, който в Бг не знам дали го има - first response, той беше положителен и в деня, в който ЧХГ ми беше 6.3, така че явно е доста чувствителен, докато Престо не мисля, че е чак толкова чувствителен. Не бързай да отписваш опита.

Пешек, аз си спомням, че много убедено му казах, че съм разбрала, но 5 мин по- късно помнех само основното  :D
*
« Отговор #629 -: Март 16, 2019, 11:08:50 am »
Пеше, д-р Даскалов си е научил урока. Още преди цветната снимка каза, че няма да коментираме на деня резултата и да ида в кабинета след няколко дни.  А аз тогава много се впечатлих и трогнах от д-р Мели, която го беше инструктирала да й пише смс с резултата ми като мине цветната снимка.
Слънчице, рано е. Това не ти е инвитро все пак. Или кръвен, или нищо на 11 ден от инсеминация. Моята докторка ме кара да пускам след трансфер на 16ти ден, защото тя на 13 ден от трансфер е имала стойност 19 и са я отписвали всичко, пък сега си има наперена госпожица.
Благодаря за пожеланията момичета. Напоследък си пожелавам за нас, не само за себе си. Защото радостта на една е радост за всички и мъката е мъка за всички. Пожелавам си всички да празнуваме заедно. 
« Отговор #630 -: Март 16, 2019, 19:24:25 pm »
Тери Честит Имен Ден и от мен. Носи името си с гордост. Дано скоро получиш така мечтания подарък.
Успех и благодаря на всички.
« Отговор #631 -: Март 16, 2019, 19:46:38 pm »
Тери, да ти е живо и здраво името и ти барабар с него!

« Отговор #632 -: Март 17, 2019, 16:27:14 pm »
Здравейте, момичета!
Следя ви всеки ден и се надявам на хубави новини...само последните 2-3 дена нещо ви изпуснах.
Честитя именния ден на Тези със закъснение! Да си жива, здрава, обичана, глезена и скоро близначета :)

Исках да кажа за генетичните изследвания. Аз пуснах основен панел в Национална генетична лаборатория - 4 фактора (FV + FII + PAI + MTHFR гени) - 100 лв. След като излезе хетерозигот по PAI, ме посъветваха да пусна и ACE и Factor XIII, като тях изследвах в Геника и платих още 80 лв. Казвам го като алтернатива, като може да се спести някой лев.

Слънчице, съжалявам за резултата. При мен, на 10-ти ден след предполагаема овулация, тестът беше с изключително бледа черта, почти незабележима. А интересното беше, че като изследвах ЧХГ-то на следващия ден, излезе 98. Бях много изненадана, че при такава стойност чертичката беше толкова бледа. Стискам палци да е било рано за тест!

Хелиантус, теб не спирам да те мисля откак прочетох, че ден преди овулацията сте поработили... А дано да е станало :)

*
« Отговор #633 -: Март 17, 2019, 17:24:45 pm »
Dark, стойността на ЧХГ в кръвта е най-висока. В урината е утаечно ЧХГ, така при стойност на кръвно изследване 98,в урината може да е 30 или да го няма изобщо.
Сетих за теб вчера. Кога си на преглед пак?
« Отговор #634 -: Март 17, 2019, 17:45:20 pm »
Здравейте, момичета! Мъжът ми вдигна изведнъж 39,9 температура, оплака се снощи от гърло... Дадох му течен аналгин и след 1 час парацетамол. Много се тревожа, може би е грип. Звънях на личния, не вдига, разбираемо в неделя. Незнам как да идем до спешен кабинет, че не може да стане. Явно отпада инвитрото...
« Отговор #635 -: Март 17, 2019, 17:51:11 pm »
Уфф, права си. То звучи логично и елементарно, но къде толкоз акъл да се сетя :lol:

Утре съм на преглед, Тери. На тръни съм дали бременността продължава да се развива или е прекъснала. Днес даже ходих да пускам едни изследвания, мислех да пусна и един Торч панел, но реших да го оставя за след прегледа. Ако всичко е наред - ще го пусна, ако ли не - оставям го за по-натам, че всичките ми пари отиват в касичката на Цибалаб  :lol:

Кукапетал, виж дали няма да успеете да свалите темепратурата и все пак да идете до някой спешен кабинет. Много неприятно
*
« Отговор #636 -: Март 17, 2019, 18:26:55 pm »
Кукапел, кофти късмет. Само еднократно ли вдигна температура или поддържа? Тук ако поддържа, само тогава се отменя. Внимавай и с противовъзпалителните, че и те влияят на СГ. При него как е положението? Ако е ок, може би няма да е проблем.
« Отговор #637 -: Март 17, 2019, 18:37:10 pm »
Здравейте момичета, трети ден правя тестове за Ов онзи ден чертата беше по-бледа,вчера по-наситена, а днес отново по-бледа. Предните два дни  правих тестовете като 4 часа преди това не съм пила нищо и ме съм ходила до тоалетна. Днешния тест направих след 3 часа въздържание от течности и вода. Възможно ли е затова да е по- бледа чертата в сравнение с вчерашната
« Отговор #638 -: Март 17, 2019, 18:44:10 pm »
Ето снимка
*
« Отговор #639 -: Март 17, 2019, 18:52:08 pm »
Джули, не е от това. И при мен се е случвало и съм се вкарвала във филми, че няма да има овулация, но после пак се насища. Рано е още явно.
Кукапетал, ти си на стимулация, надали ще те отпишат сега. Според мен ще видите как е материала при пункция и ще оплодят или ще замразят яйцеклетки.
Ако не се лъжа и на Христинчето мъжа беше с тежък грип при инвитрото.