Ами, Слънцемое, то е до практика на клиниките. В Щерев не замразяват изобщо на 3 ден каза Мишето, пък при нас практика е да замразяват на 3 ден, само качествени ембриони, за които са сигурни, че ще се размразят. Просто практика. Например в на Мишето случая в друга клиника биха ги замразили бързо-бързо на 3 ден, за да е сигурно, че ще се стигне до трансфер, както в друга клиника биха чакали моите до 5 ден, защото имах 7 броя.
Но наистина се чудя какво носи това да ги чакаш до 5 ден - освен информация има ли поне един читав. Иначе реално губиш по пътя някои, които евентуално в майчина среда може би биха се развили.
Но наистина в интернет намерих случаи с мъжки фактор и перфектни ембриони на 3 ден и нито един жив на 5ти, защо така 2 дена са само това.
Павла, на кое казваш ВМФ? Иначе явно в Щерев и Селена по подразбиране включват кортикостероиди. Аз като говоря за хистероскопии, май искам да кажа биопсия. Манипулацията, която проверява какво се случва в матката като микроорганизми.
В моята клиника освен хетчинг друго като допълнителни неща не се изследва. няма лепила, култури и т.н.
P*S* Питах на Павла топката онзи ден бременна ли съм. Каза 'не мога да ти кажа', 'попитай пак', 'не', днес реших пак да я попитам ще забременея ли следващия трансфер, казах си: "Това е, Господи дай ми знак", показа: "Със сигурност", ако беше казала "Не", след като поисках знак,сигурно щях да се разрева и аз като Павла.
Дълъг ми е постът, както винаги, май само аз не се извинявам за дългите си постове