0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #780 -: Април 18, 2019, 14:10:01 pm »
Павла, точно затова се разколебах. Не искам някой си лекар да ми предпише още една камара лекарства, които да пия. Само защото това момиче написа, че при него винаги излизали завишени НК клетките. А и самата ми докторка не им обръща внимание на тях.
Реших: ще ида при него, щом тя му вярва и каза, че според нея терапиите му работят, съдейки по процедурите, които прави с негови предписания. Но по същото време ще ида в кабинета на д-р Даскалов да пусна едни НК клетки и при тях, те пращаха поне миналата година в Надежда. Ей така, да си имам. И ще сравня резултатите.
Иначе аз като четох за тези ембриотоксини из български източници пише, че се срещат при 25-30% от жените с неуспешни имплантации след инвитро. Което си е процент, ако е реален.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #781 -: Април 18, 2019, 15:14:10 pm »
Момичета аз туко що бях на преглед с бебо всичко е наред, но се появи друг проблем имям полип на шииката и каналът леко е отворен  забранено ми е да се връщам на работа и ако го докарам фо към 30 седмица след товя до секциото ще съм непрекъснато в болница
*
« Отговор #782 -: Април 18, 2019, 16:04:18 pm »
Ели, няма да си сигурно в болницата, но ще трябва да те следят за скасяване на маточната шийка. Поне така аз мисля. Спокойно. Важното е, че с бебето всичко е наред. Почивай си повече и ходи често на прегледи. Това за 2 седмици ли се е случило или просто не са го видяли лекарите досега?

Аз пуснах вчера витамин Д. Миналата година по това време имах стойност 84, влизаща в границите на 75-125 nmol/l оптимално количество.
Цяла година пия Иногинол уж за по-добри яйцеклетки. В него има по 10мг Витамин Д3. Пия по 1 на ден. И днес ми излязоха резултатите.
Витамин D3 ( 25 - OH )      54.1   nmol/l  50-75 nmol/l дефицит (под 50 е сериозен дефицит).Аз очаквах, че може към токсично високи нива да отивам с приема от 1 година. Как е възможно това?
*
« Отговор #783 -: Април 18, 2019, 16:11:08 pm »
Еличка, почивка сериозно. Много е рано да се даде прогноза. Защо секцио?
Мисля, че бременните е време да съживени бременната тема  :)
« Отговор #784 -: Април 18, 2019, 16:11:49 pm »
В началото на март го нямаше сега се е появил докъпра го видя като ми взрма микробиология и цитонамазка. А секцио още след лапарото преди да забременея доктота каза че най-вероятно ще съм секцио и сгя заради полипа вече съм си 100% секцио
*
« Отговор #785 -: Април 18, 2019, 16:16:06 pm »
Еличка, при кой доктор си в Плевен?

« Отговор #786 -: Април 18, 2019, 16:21:38 pm »
При Неделковски много съм доволна от него уникалeн лекар
« Отговор #787 -: Април 18, 2019, 16:25:01 pm »
Тери и аз съм на мнението на Павла, че няма да навреди да получиш още едно мнение, за да може на срещата с доц. Русев сама, до колкото е възможно, да можеш да отсееш информацията.
Ели, много се радвам, че всичко е наред с бебо и ти пожелавам този гаден полип да не ти създава проблеми и да си износиш бебчо до края.
Кукапетал, аз нищо не усещам все още. Дарк, Ели, вие имате ли някакви неразположения? Май наистина е време да раздвижим бременната тема.
Маги, ти как си? Палците са стиснати за утре.
« Отговор #788 -: Април 18, 2019, 16:27:25 pm »
Единствените неразположения са че постоянно ми се спи и от време на време ми пада кръвното, а гадене и повръщане почти нямям дали съм повръщала 4-5 пъти
*
« Отговор #789 -: Април 18, 2019, 17:00:24 pm »
Kukapetal, много силно  мнение. Гуш! Подейства ли рецептата? Помага наистина. Маги, хемисинка помага и при паник атаки, послушай няма да навреди. teri_90, така е , но за мен това ЧХГ си е цяло чудо или случайност. Не знам. Ама да му се невиди, корема ми е подут а принципно е идеално плосък. Пишкам често. Мислех че съм напълняла, но съм същите кг... миналата бременност, накрая като седнех, почти ми закриваше колената...още от началото раста на корем... яд ме е че усещам промените в тялото,което ме ръчка. Ако бяха някакви стойности, там... това ме провокира.  osi_15 osi_15 osi_15  Друго, това което Павла ти каза Тери е супер вярно. Щом можеш да дадеш паричките, пък ще пообиколиш. През това време си планувай някоя процедура, нещо ,което няма да можеш да правиш докато си бременна. Поглези се!
 Слънчицето, да, така е. Доста интересна и обстойна консултация ти е провела Тасевка. И от други места съм чувала позитиви за нея.
Еличка, ще си почиваш четеш книжки и наваксаш на сън, както каза и без това ти се спи. Живот и здраве като се роди бебчо, на 3 часа им е режима тъй че ;)
« Отговор #790 -: Април 18, 2019, 18:03:18 pm »
Ели, не се шашкай. Важното е, че ще го имаш предвид и ще се пазиш, ще се следиш. Стискам палци да се разминат усложненията.

Бременната тема преди време гледах, че отдавна не беше писано в нея, ама ако искате, може да се преместим. Ако не бъркам, това е темата: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52104.540 И стискаме палчета за още и още положителни тестове. Иначе аз нямам никакво гадене, повръщане.

Тери, 10мг Витамин Д3 е 400 UI, което ми се струва малко, поне доколкото съм чела по темата. За поддържаща доза май се препоръчва около 1500, та даже 2000 IU. Просто трудно се натрупва и бързо се изчерпват запасите.
« Отговор #791 -: Април 18, 2019, 18:23:27 pm »
и дайте да я пораздвижим дано това донесе късмет и на дтугите и скоро и те дойдат при нас
*
« Отговор #792 -: Април 18, 2019, 18:38:08 pm »
Дарк, явно да.. въпреки, че го пише като 200% от препоръчителен дневен прием. А аз даже не приемам, защото съм била с дефицит.
Чета в интернет, че дефицитът на витамин Д освен на качеството на Я оказва влияние и на имплантация. Това да е бил проблема, малко вероятно, но щом е възможно.
Чакам АМХ в понеделник, след стимулация и дефицит на витамин Д, кой знае какво ще излезе.
Маги, как си успя ли да се зарадваш като хората или още си траеш?
Мише, утре ти пожелавам едно голямо сакче да видиш :*
*
« Отговор #793 -: Април 18, 2019, 21:09:05 pm »
Радвам се че действаш , Тери. Мише, зарадвай ни утре! Лекс нощ от мен, прекрасни!
*
« Отговор #794 -: Април 18, 2019, 21:40:25 pm »
Тери, пий си витамините. АМХ се влияе доста. Аз си мисля, че е добре да се интерпретира с витамините, най- вече д, инхибин Б, а също и денят на месечния цикъл. Дори в понеделник да е нисък не се отчайвай. Не е кой знае какво. Нали не очакваш 15 атрални преди дори да си приключила последния си опит.

Утре като мине Мишето и като се похвали със силно тупкащо сърчице отивате в бременната тема. Аз съм от последните писали, така че ще ви досаждам и там. Да сте активни, че на мен ми беше много скучно. Подгрявайте, а ние идваме :)

Ние като биологични единици сме много крехки. Чудя се как видът ни е оцелял, а и като добавиш самоунищожението си е цяло чудо. Като разумни същества, подвластни на волята си и на ината си, ако щете, можем много. Със невъобразимото свикваме и намираме радости. Важно е да не се взимаме на сериозно и да не задълбаваме много.

*
« Отговор #795 -: Април 19, 2019, 07:28:47 am »
Добро утро!След малко отивам на кръвен тест.Теринце, точно след като видях положителния тест и Моника се разболя.Та някак хем се радвах, хем главата ми беше другаде.Пожелавам ви да не спите от притеснение, че детето вдига температура. :)

Доц. Конова е малко вероятно да дойде на ДРЗ Пловдив.Тя не идва на ДРЗ по принцип, миналата година дойде заради темата, все пак КИРМ Плевен е от пионерите в ин витрото в страната, а тя  е един от първите репродуктивни имунолози.Много от старите потребители тук, са ходили на консултация при нея в Плевен.Така че и според мен отиди за второ мнение при някой от докторите посочени от Мели.Аз мисля, че ти вече си се насочила вътрешно, само трябва да си сигурна в това което мислиш!

Вит. Д съм казвала, че приемам по 20 капки на седмица което е колкото да държа витамина в добро състояние но надали се натрупва още вит. Д за това преди ин витрото ударно гоприемах всеки ден.

*
« Отговор #796 -: Април 19, 2019, 09:33:41 am »
magi_st айде да ни зарадваш! <3  Аз да ви се оплача, не разбирам защо ми е подут корема, оттичат ми краката като не се покачва това ЧХГ както трябва. Чувствам се 3ти месец бременна. Аз си приех че едва ли не няма шас за позитивно развитие на ситуацията, само се нервирам, на реакцията на тялото ми. Знам че тук има по-големи проблеми, но искам някакво развитие.Чакането убива.
*
« Отговор #797 -: Април 19, 2019, 09:49:44 am »
Lina, не се ядосваш на това. Ядосваш се на глупавата ситуация. Ядосваш се, че имаше право на малко щастие и ти беше отнето. Ако не беше направила по-рано тест, нямаше и да разбереш, че е имало бременност. Нямаше да ти правят впечатление корема и краката. Щеше да си кажеш: "От Дуфастона е, другия месец с повече късмет". Имаш пълното право да се ядосваш и да се чувстваш огорчена. Хубаво е, че направи тест, за да знаеш, че си била по-близо до успеха. И да повярваш, че и при теб ще се случи. Сега си представи другата ситуация: да не беше се случила имплантация изобщо. Тогава щеше да си ядосана защо въпреки таймирането пак не се получи. Щеше да си убедена, че са ти нужни инсеминации, инвитро и т.н. Но сега нещата не стоят така. Да, не се развиха нещата по най-добрия начин. Но имаше някакво развитие. Горе главата. Няма тежки и не тежки случаи. Всички са толкова тежки, колкото ние ги чувстваме, че са в душите си. Твоя случай е тежък за сърцето ти. Но ще го преодолееш, защото така трябва. Защото трябва да стигнеш до бременност и здраво дете.

Аз какъв късмет извадих, ако знаете. Една жена в бг мама търсеше телефон, на който да запази час за Русев. Аз й дадох този, който имам, но й казах, че има чак за май месец. Ииииии днес тя ми е писала, че е  звъннала на същия телефон и й казали, че има освободени няколко часа. Веднага звъннах и в понеделник съм на преглед в София. Чудесно, защото иначе щях да ходя във вторник при ендокринолог за витамин Д, а Русев го хвалят всички като специалист по витамините. Сигурно ще пиша на някоя софиянка тези дни да ми помогнете с транспорта :)
Иначе за този пуст витамин. Д-р Мели ме беше посъветвала да проверя каква стойност е, защото пречи на излекуването на бактерии. Но аз: "А супер е, имам го изследван миналата година и пия всеки ден по 10мг". А той, ако си е бил нисък отдавна, може да е била напълно права.
*
« Отговор #798 -: Април 19, 2019, 10:02:06 am »
Маги,много стискам палци,вече си ходила сигурно до лаборатория,чакаме :bighug:.
Мише,и теб те чакам😚.
Аптб,разбирам те много добре,аз като не се удвояваше моето ЧХГ,в един момент си мислих,че нещо аз не правя както трябва.Аз му преча да расте,дори тъпата идея да ям повече ми дойде в главата.Да тук може да се посмеете на воля.Явно съм била доста отчаяна,другите са го чели десет пъти,но ти казвам приех това ,че съм забременяла в тръбата макар,като добър знак.Значи мога да забременея,другия път ще е наред всичко.Бъди силна,дори и при лош развой на нещата.Във всяко лошо,има малко хубаво,стига да поровиш и да го намериш.
Ей ,Тери,супер,развиват се бързо нещата.
*
« Отговор #799 -: Април 19, 2019, 10:24:27 am »
Лина, ти си изследвай ЧХГ. Дори да просъществува бременността, трябва да изключиш по- неприятни развои.
Макар да ми беше тъжно, аз се радвах, че забременявах. Все щеше да има успешна. Не си спомням ника й, но жената от Америка с близнаците, която роди момиче на 40. Четох й историята. Имаше поне 3 извънматочна и 5-6 биохимични. Аз нямаше как да се спра на 3 неуспешни и да се предам. Напротив, надъхват се повече. Исках всеки месец да забременявам, а ако трябва и 10 бременности да загубя, все щях да успея.
Маги, сега като ти излезе тлъстия ЧХГ  и Мишето като си види шушулката, отивате в бременната тема!
Ели, Дарк също :)
Супер, Тери. Успех, ей го понеделник.