0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Среща: "Стерилитетът - поглед от всички страни"
« Отговор #20 -: Март 09, 2005, 10:54:23 am »
Ей точно това ме  интересуваше и вчера в чата си го говорихме.Аз откакто трупнах 7килца на бързо не ми стават и малкото костюми които имам!Така че, кажете ако трябва да сме официални да го умувам- какво да обличам?
<br />
« Отговор #21 -: Март 09, 2005, 11:33:28 am »
:) Аз няма да съм с костюм, но и по дънки няма да бъда.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
СНИМКА
« Отговор #22 -: Март 22, 2005, 07:05:26 am »
*
СНИМКА
« Отговор #23 -: Март 22, 2005, 07:07:52 am »
*
СНИМКА
« Отговор #24 -: Март 22, 2005, 07:11:37 am »
И от БТА
« Отговор #25 -: Март 22, 2005, 19:23:32 pm »
VINF 16:23:30 10-03-2005
MM1623VI.022
Пловдив - стерилитет - проблеми

В България трябва да се обърне по-голямо
внимание на проблемите на мъжкия стерилитет,
е мнението на специалисти

Пловдив, 10 март /БТА/
В България трябва да се обърне по-сериозно внимание на проблемите на мъжкия стерилитет. Около това мнение се обединиха участниците в днешната дискусия в Пловдив на тема "Стерилитетът - поглед от всички страни". Организатор на проявата бе сдружение "Зачатие", а в нея взеха участие водещи специалисти по тези проблеми от цялата страна. Според тях през последните години се забелязва увеличение на мъжкия стерилитет у нас. Изравнява се съотношението жени - мъже като причина за липса на деца в над 270 000 български семейства.
Досега се смяташе, че в почти 2/3 от случаите причината за липса на деца в семействата е безплодието на жената, но сега процентите се утановяват 50:50. Специалистите предлагат всички мъже от тези семейства да се изследват, за безплодие за да се вземат мерки за лечението им.
Друг проблем, който трябва да бъде решен е изготвянето на държавни стандарти по акушеро-гинекология. Участниците в дискусията ще излязат с конкретни предложения пред държавните органи за преодоляването на проблема със стерилитета. Те са - да се разработи медицински стандарт за диагностика и лечение на стерилните двойки, да се разработи стратегия за профилактика на заболявания и сексуално поведение на тези хора, да се облекчи достъпът на жените до съответни "ин витро" центрове, да се въведе официално понятието "мъжки стерилитет" като елемент от диагностиката на лечението на безплодието по договор със Здравната каса и да се облекчат процедурите па осиновяване.
/Румен Златански/
« Отговор #26 -: Март 24, 2005, 16:06:35 pm »
Ау, добре, че не се виждам :lol: