0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #960 -: Декември 25, 2019, 15:44:38 pm »
Честита Коледа, момичета!  Пожелавам ни здраве и сила за да сбъднем мечтите и целите  си!
 Весели празници!
Нека Дядо Коледа не ни подмине тази година!

Една снимчица от магическия Истанбул.
*
« Отговор #961 -: Декември 25, 2019, 16:54:56 pm »
Аз добре се повлиях от исофолика, само след кафето, заради фолиевата. Весели празници и вас- бъде здрави !
О, Хрис- благодарим за снимката. Готино са го направили. Стискам ти палци.  П.с. Мен ми дойде днес :)
« Последна редакция: Декември 25, 2019, 17:05:30 pm от Lina88 »
*
« Отговор #962 -: Декември 26, 2019, 08:07:37 am »
Как сте, момичета? Надявам се сте изкарали добре по Бъдни Вечер и Коледа или поне сте похапнали вкусно!
Хелиантус, разбирам те мила- говориш ли с някой? Всеки има нужда от пауза. Ходиш ли на някакъв курс или нещо, което да те разнообрази? Мен също нищо не ми се правеше, и още не ми се прави, но когато спортувам или имам много работа изключвам от негативнити емоции, и апатията не усещам. Татяна- гушкаме те, мерси, че писа!
Хрис чакам всеки ден да пишеш!
« Отговор #963 -: Декември 26, 2019, 11:53:47 am »
Весела Коледа момичета ! Желая на всяка от вас първо здраве,късмет и дано 2020 бъде една бебеносна година !
Тери поствам един линк тук,защото знам че сте се запътили към Турция. Специално за мъжки фактор идват тук.
https://www.medikara.bg/prof-dr-karaman-idva-otnovo-zaradi-golemia-interes
*
« Отговор #964 -: Декември 27, 2019, 02:26:07 am »
Аз обожавам канелuа, често я приемам, не знаех, че не се препоръчва при бременност, защо така? Ако има други неща, кажете да знаем. Ще е полезно за всички.
Изрових си стари изследвания и видях, че от 33 годишна имам висок холестерол, както и проблем с Асат и ГГТ, не е сега заради процедурите или напредването на годините. С алкохол не прекалявам, спрях свинското, нискомаслени продукти приемам, предимно зехтин и кокосово масло ползвам, 2 или 3 пъти седмично ходя на йога и всеки ден си разхождам кучето по 40-60 мин. Преди няколко години водих народни танци, но винаги ми е проблемен този холестерол, т.е. не смятам, че водя застоял живот, а проблемът си е дългогодишен. Най-вероятно е генетична предразположеност. Просто сега ме наплашиха, че дай Боже да има бременност, всичко скачало с 50% и можело да е опасно. Както и да е! Павла е права - колкото, толкова. Исках да си помогна с този пектин, понеже е ново за мен, дано стане нещо.
Лина, съжалявам, че преминаваш през такъв период, но бъди сигурна, че след тъмнината идва светлина! Само бъди силна! Мисли за хубави неща, не се вторачвай в проблемите!

Честита Коледа, момичета, бъдете здрави и нека най-съкровените ви мечти се сбъднат!
Честито на всички родили, на тумбачетата леко добременяване, и стиснати палци за бебеправещите!
При нас едно и също, гледаме се с децата, правя си моите неща и така се нижат дните.
Винаги ми е много емоционално по Коледа, и съм в едно по-особено настроение, снощи от един репортаж от Майчин Дом (показваха там кадри от неонатологията) за норматив просто се разстроих адски много, на мъжа ми също му видях физиономията като почна репортажа.
Явно винаги ще е така по тези празници занапред вече.
Кукапетъл, мъжа ми има автоимунно заболяване, което от своя страна е предпоставка за висок холестерол (неговия е завишен и в момента е на диета образно казано), също така някакъв хормон на щитовидната жлеза, който има пряка връзка с високия холестерол му е завишен.
Просто споделям информация по въпроса с холестерола...
« Последна редакция: Декември 27, 2019, 02:27:50 am от Vistal »
*
« Отговор #965 -: Декември 27, 2019, 08:43:37 am »
Здравейте, момичета. Не пиша много, но ви чета. Нямам какво толкова да кажа. Чаках си Ц до скоро, сега си чакам пеглед и блок инжекцията (06.01.2020). До тогава нито имам за какво да мрънкам, нито имам какво да споделя. А опит нямам и не мога да Ви посъветвам или въобще някак да помогна с вашите терзания. Единствено искам да кажа на всички момичета "в дупка"- семейството трябва да преминва през всичко заедно. Заедно сте по-силни и само така ще се справите с несгодите. Все пак сте двама души и няма как винаги да бъдете на едно мнение, еднакво да изживявате събитията и винаги да се разбирате. Винаги ще има моменти, в които единият се уморява повече, но тогава той трябва да позволява на другия да му оказва помощ и подкрепа. Каквото и да се случва не забравяйте, че половинките Ви са част от живота Ви и са когато заедно преминавате през всяка трудност до щастливият край, само тогава на старини ще можете да се държите за ръка в парка. Иначе не следва нищо хубаво.
Аз много пъти съм си събирала багажа или съм гонила мъжа от дома заради пиенето. В крайна сметка той упорито не ме пускаше и не си тръгваше. Надавам се пиенето вече да е останало зад гърба ни и да следват дълъг период на щастие, но в действителност проблемите не свършват. Ето, той не пие вече почти година, но тази година е финансово ужасна - заем за 10 години и друг за 5 години. Капакът на всичко е, че той си смени работата и няма коледен бонус, а в моята работа по принцип няма. И няма коледни подаръци, няма коледа. Най-много ми е тъжно, че децата не зарадвахме като хората - нашето, на кумците и на кумовете ни, племенници и т.н. От тъпотия сме се изпокрили у дома, не искам да се виждам с никой, защото нямам с каво да го зарадвам. Отделно погребахме двама наши близки, единият от които вчера. А аз не съм никак позитивен човек, но някак на всичката гадост гледам с надежда, че поне януари ще сбъдна една своя мечта. И понякога си мисля, че ако не стане нищо ще съм безкрайно разочарована. Знам, че тая надежда ще ме погуби съвсем скоро, но не мога да спра да вярвам със сърцето си, че нещата ще се наредят. Защото ако не се наредят ще се откажа. А е ужасно човек да се откаже да мечтае. Ами успех на всички през новата година. Дано е по-хубава, че последните ми са кошмарни.

« Отговор #966 -: Декември 27, 2019, 10:36:26 am »
Весела Коледа, момичета! Бъдете здрави пък другото ще си дойде на мястото.

Лина, не говоря . Изобщо не ми се нито говори нито мисли по темата в момента, сега пия яко добавки и се надявам с FH pro- то и другите неща да постигнем яйцеклетката на годината  :D Не ходя на курс за съжаление, но нещо не виждам и кога като последният месец работя по минимум 50 часа на седмица.

Лято, финансовите проблеми са неприятно нещо, но и това ще мине, а скоро надявам се и мечтата ти ще стане реалност. А за подаръците...аз пък съвсем целенасочено почти за никой не съм купувала, защото за мен смисълът на Коледа не е в подаръците, важното е да си с близките си хора и да ви бъде уютно. Тук в Англия са луди на тема подаръци, купуват за всички, които познават и похарчват всички пари, които имат и искат даже да им влизам в положение, че нямат пари да си лекуват животните, защото били отишли за коледни подаръци. Коледа се е превърнала в индустрия, купуване на безсмислени неща, от които никой няма нужда. Разбира се всичко си има повече от една страна.
*
« Отговор #967 -: Декември 27, 2019, 15:35:01 pm »
Хелиантус, ами да, стандартната работна седмица е 45 часа - като сложиш отгоре наистина няма кога. Аз също не искам да говоря с никого- не виждам смисъл. Тук и с Яничка си пишем и туй то. Добре си го подкарала- не пропускай добавките и да се оформи Я на годината. А UK всичи са наистина болни за празниците и купуват като ненормални. Ние взехме на детето. Ден преди Коледа Митко ми изсъска какво искам и набута някви неща под елхата. Взимала съм на семейството, общо взето.
Лято, неприятно нещо са финансовите проблеми , дано се оправят нещата. Мисля я Хрис кога ще се включи. Вистал, винаги ли ще е така? И ние се скофтваме за някакви неща. Аз си рева периодично. Хванах да трия неща от телефона, че нямах място, и разбира се стигнах до бременните снимки, УЗ, клипчета на УЗ... можеш да си представиш. Не можах да ги изстрия- само това ми е останало от ... тръгнах да пиша ‘нея’ и замръзнах на дисплея. Пффф. Черната серия не приключва- бил ми свършил абонамента към зелена зона. Айде документи, тичане... само кахъри. Вече чак ми е нереално. Отивах до митницата, че имам две задържани пратки- преместили пощата на майна си :)  Ако имах повече време бих се записала на кик бокс , че яко агресия натрупах.
« Последна редакция: Декември 27, 2019, 15:40:55 pm от Lina88 »
*
« Отговор #968 -: Декември 27, 2019, 16:42:15 pm »
Прави сте за същността на Коледа и зимните празници. Но аз говоря само за деца. И то деца, на които така или иначе нищо не взимам през годината. А моите подаръци винаги са свързани с преживявания или необходимости. Затова ми е тъпо, че не мога за подаря усмивка с някой приятен спомен или да лиша родителите от някоя грижа. Иначе аз не харесвам Коледа и винаги ми е някакво задължение да се усмихвам в тези дни. А вътрешно все нещо ми липсва. Чак не понасям цялата тази поза и престореност. Много фалшиво ми идва всичко.

*
« Отговор #969 -: Декември 27, 2019, 17:56:47 pm »
Здравейте, момичета. И на мен ми беше много мъка преди Коледа. С някои от вас се гледаме поредна Коледа тук. И така негативно бях настроена за празниците, в плюс настинала с температура. Но си изкарах много хубав 25ти. Даже не знам какво правихме, общо взето нищо, но не правихме нищо заедно с Мишо и ми беше едно уютно и приятно. може Господ да не ми е дал дете все още, но ми е дал точния човек, а това при късмет си е за цял живот подарък.
Хелиантус, аз за теб си мисля често, защото много те разбирам. Не съм имала миседи, но разбирам какво е да опитваш и все резултата да е един и същ. Май трета Коледа се гледаме тук с теб и както всяка друга Коледа имам  чувството, че чудото е близо, така че днес ми е ден да вярвам за двете ни.
Хрис, много ти стискам палци, сигурно си вече в дни около пункция.
Кукапетал, и ти трябва съвсем скоро да си направиш Коледата прекрасна.
Благодаря на Круела за линка, замислих се дали да не се запиша, но не е от клиниката, която ме интересува и реших, че няма смисъл да се затормозя.
Аз тъкмо се връщам от микробиология. Ходих при един много приятен лекар да ми я вземе.  Хубаво си поговорихме с него за бактериите и неговото виждане. Според него моите курсове по 5-7 дена антибиотик са крайно неработещи. Смята, че имам вътрешно болнични бактериите, защото ми разгледа микробиологиите в тяхната система и каза, че такива резистентни бактерии е виждал само няколко пъти след интервенции. Подобно на моята теория, че е след цветната снимка. Разказа ми за жена с Уреаплазма резистентна към всички антибиотици (след хистероскопия). Пуснал я на венозен и с упоритост я изтрепали (Лина, това беше за теб). Имал пациентка като мен за инвитро, която след някаква интервенция се сдобила с букет от бактерии като мен. Каза, че я мъчил с какви ли не хапчета и накрая я пуснал пак на венозен и се отървали. Каза, че при някои прави 15 дена курс с антибиотици. Бил на обучение в Страсбург и там предписали на жена 20 дена Доксицикилин и той се стъписал. Попитал какво ще й стане с чревната флора и му отговорили, че по-добре след това да се тъпче с пробиотици, отколкото да се тъпче системно с антибиотици. Което е факт. Та и той при тежки случаи изписвал дълги курсове. Каза, че като съм имала Уреаплазма е трябвало да лекуваме и Мишо, защото при мъже трудно я хващат на микробиология (лекар от лаборатория му каза същото, че се съмнява, че Мишо има Уреаплазма). Относно пробиотици Флоражин и Гинофилус, с д-р Чокова си правели статистика и тези действали. Като тя на микробиология по някакъв начин разпознавала кога са изкуствено вкарани пробиотици, но важното е че биливсе пак живи.
Каза ми, че имам течение, но че след толкова антибиотици не било никаква изненада. Тоест сигурно имам бактерии.
Иначе го помолих да ми погледне яйчниците. Ще овулирам скоро в ляво (което беше важно, за да знам, че първа фаза от цикъла е ок), но десния ми яйчник е с поликистозна структура. Това се отключи след стимулацията, той го потвърди,че вероятно е изкуствено отключена. Оттогава ми откачи цикъла, дори след пункция д-р Петрова ми каза,че на такава слаба стимулация само жени с ПКя й реагирали така и още оттогава ми светна нещо в главата. Този месец ЛХ: Фсх беше 1.51, което си е чисто на ръба
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #970 -: Декември 27, 2019, 18:34:31 pm »
 Вчера беше пункцията момичета. От четирите  фоликула имаше една Я. Днес се обадиха, че е била зряла и се е оплодила. Утре ще я види Док. и ще решат живот и здраве дали ще я замразят утре или ще я изчакат до трети ден.
 Док. иска да направим още една стимулация сега като ми дойде МЦ.
 Те това е от мен, искрица надежда в Коледните дни...
*
« Отговор #971 -: Декември 27, 2019, 18:46:35 pm »
Хрис, Господ да е с вас, момиче и с вашето ембрионче. Боже, дано.
« Отговор #972 -: Декември 27, 2019, 20:54:00 pm »
Момичета минавам да ви пожелая честита Коледа-никога да не се отказвате от така желаната мечта и надеждата, че колкото и да е трудно накрая ще стане. Пожелавам ви и сили и упоритост за да запазите вярата че скоро всяко едно бленувано бебче ще стане реалност. И се молете, аз вярвам че Бог чува молитвите ни и ще дойде момента в който ще реши че е дошъл редът и на вашите бебчета да се появят на този свят. Прегръщам ви  най-искренно и съм с вас, нищо че не пиша, често си посещавам и тази тема.  :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
« Отговор #973 -: Декември 27, 2019, 21:06:08 pm »
Благодаря на всички бременелки и вече майки. Ние сме си една група, просто ще  родим по различно време.
Момичета, нали знаете фобията ми от гризачи. Имам мишка в спалнята. Изпаднах в нервен срив. Ревах 1 час и сега се изнасям на долния етаж. Защо ме преследват. От всички стаи в моята влезе
*
« Отговор #974 -: Декември 27, 2019, 22:03:11 pm »
Тери,ужассс,слагай локумите,не плачи,веднъж пребори мишоците,пак ще ги избиеш до крак.
Хрисче,ти си знаеш колко се надявам за теб🤗.
Момичета,трудно е,но ще успеете всички,пожелавам ви го от сърце!А до тогава се радвайте на това,което имате.И то не е малко!
« Отговор #975 -: Декември 27, 2019, 22:21:04 pm »
Тери  :bighug: много имам нужда някой да вярва за мен в момента, аз не че не вярвам, но съм в някакво странно състояние и аз не знам какво ми е  :D, просто ми е писнало и искам да стане скоро, но то това "скоро" беше преди 3-4 години, че и повече...
Този доктор от днес звучи логично. Аз съм така с насекомите, ужасна фобия , така че те разбирам.

Благодаря за прашеца, бременелки!

Хрис, много , много стиснати палци. 2020 ще си гушнеш бебето, вярвам!
*
« Отговор #976 -: Декември 28, 2019, 12:19:14 pm »
Оле, Хрис- дано! С теб сме! Благодаря за прашеца, момичета- галкайте коремчета. ❤️❤️❤️ Тери, днес ми е последен ден от АБ, дано поне нещо да е утрепал, че мн зле ми се отрази - диария, топли вълни, гадене, липса на апетит. Замислих се за венозните курсове- дано не се наложи, но благодаря за инфото. Мен от този АБ постоянно ми се спи. Направо не съм на себе си. По това, че толкова го усетих, си мисля, че ще има ефект, но това са си мои внушения- едното може да няма връзка с другото. Тери, знаеш че има месеци, в които играят съотношенията на хормоните- преди май бяха по-добре? Мисля, чекато мен си преуморена и това влияе. Как пък мишкиии- ужас и аз изпитвам ужас! Какъв е този локум, някаква отрова? Хелиантусче, знаеш че си ми много на сърце... дръж се!
*
« Отговор #977 -: Декември 28, 2019, 16:07:46 pm »
Тери, време е да си вземеш котка. Дори да имате мишки във вас, те няма и да си помислят да те доближат. После пък и за детето ще е добре да си има животинка. Така и рискът от алергии е по- малък.
За другите неща- ми какво да ти кажа. Основен проблем в световен мащаб са резистентните бактерии. От една страна това са дължи на безразборното изписване на АБ, в недостатъчната доза и продължителност, а от друга е резултата и от селското стопанство и животновъдството.
Какво ще правиш при чиста МБ? Знам, че не вярваш, че ще е, но все пак.

Лина, колко време стана на АБ?
Гледай малко по дзен на всички злободневни проблеми.

Хелиантус, всичко е на една ръка разстояние при теб. Знам, че ще е скоро. Знам и как се чувстваш. Както знаеш бях в почти идентична на твоята ситуация в продължение на 4 г.

Хрис, аз ти казах, че за мен планът е супер. Тъкмо са се разработили яйчниците. Ще имате и да замразите. Вярвам го!

Лято, за деца не винаги е необходими да се харчат много пари за да ги зарадваме, особено ако са малки.

Успех на всички!
*
« Отговор #978 -: Декември 28, 2019, 20:12:24 pm »
Павла, десети ден на вибрамицин, плюс два пъти вагинално арилин рапид за БВ. Сега, след цикъла ще слагам наринето. И след 21 дни контрола трябва да пусна на уреаплазмата. Мисля в тази лаборатория Лина, да видим и какво количество е. Идеята за котка не е никак лоша:)
*
« Отговор #979 -: Декември 29, 2019, 13:45:23 pm »
Хрис, и аз те мисля. Стискам палци за вашето коледн чудо.
Павла, не става дума за малки деца. Само едното е на годинка. Другите са почти пълнолетни, ученици с добър успех и сериозни нужди. Е, както и да е. Наближава новата година, сякаш преодолях края на тая и вече възлагам надежди на новата. Още от първия понеделник си имам задачи (блок инжекцията). Започнах и шофьорски курсове. Хич не ми е до тях, но нямам за кога да отлагам. А иначе имах малко проблеми с малкия и сега по лекари се ходи. Ще обясня:
Детето е пълно с енергия, но я изразходва на тренировки. Тренира 2 спорта и не желае да спира. За мен е трудно да го водя на всички тренировки и често го питам дали не се отказва от нещо, но той си харесва спорта. Там е пълно с деца и всъщност е приятно и забавно. На единия спорт тренира от години (от тригодишен, а сега е на 6), а на втория е от 2-3 месеца. Първият спорт е с най-милите треньори, винаги подхождат с разбране към възрастта и нуждата да изразходва енергия и всяка свободна минута в залата се играе. Правят се люлки от въжетата (спортно катерене), тича се, премята се по дюшеците, катерят се децата на воля и без задръжки. Тази година имаше над 10 състезания, много пътувания и много медали, усмивки, прегръдки. Последните 3 състезания бяха през 2 седмици за около месец. Това явно го натовари, защото той е винаги на косъм от златото (има 3 златни за годината и много сребърни и бронзови) и детето се напрегна. Отделно от това спорта е силов и има връзка с производството на хормони. Така в градината ми се оплакаха, че детето онанира. Но повече от нормално детско опознаване на тялото. Буквално се самозадоволява до изпотяване и тежко дишане. Направих си сметката, че наскоро видях и засилено окосмяване, но само по ръцете и краката. Отделно от това е засилено отделянето на пот, което отдавах на активния му начин на живот. И така стигнахме до детски ендокринолог. На прегледа доктора го съблече, а там сякаш забелязах и, че гениталиите му са идея по-големи от тоа, което помня (не го къпя от години, баща му го пое от 3 годинки, а вече се къпе и оправя сам). Е, спомените ми са явно от доста време и не може да се разчита, че имам правилна преценка, но след блок инжекцията е негов ред за кръв- хормони ще изследва доктора. Дано се окаже, че всчико е било само от напрежение. Сега почива, не е ходил на тренировки откакто се разкрещя на единия си треньор, затова че му дава трудни боулдъри за тренировка и той не може да ги направи от първи-втори опит. Говорихме си с него и той сам стигна до извода, че е време за почивка - филми, семейни игри, играчки и приятели. Но поведението му наистина беше типично бунтарско- блъскане на врати, отговаряне, викане. И за финал изпитваше огромна нужда от захар. Това е дете, което не обичаше захар съвсем до скоро и сладко похапваше изключително рядко- барни, меденка, парченце шоколад или рядко някой бонбон. Не обича торти, сладкиши, вафли, кроасани, шоколадови яйца и т.н. Изведнъж започна да изпада в истерия за сладко. Сякаш не беше моето дете. Сега е по-спокоен и няма следа от този период. Отново е онова гушливо и спокойно зайче. А що се отнася до опалкванията на госпожите- той у дома не спи на обед, а вечер е толкова уморен, че съвсем не посяга към гениталиите си, а заспива за минутка-две. Но в градината го принуждават, на него не му се спи и явно се заиграва с единственото, което му е под ръка. Какъвто и да се окаже проблема не го смятам за малък проблем.