Хрис, и аз те мисля. Стискам палци за вашето коледн чудо.
Павла, не става дума за малки деца. Само едното е на годинка. Другите са почти пълнолетни, ученици с добър успех и сериозни нужди. Е, както и да е. Наближава новата година, сякаш преодолях края на тая и вече възлагам надежди на новата. Още от първия понеделник си имам задачи (блок инжекцията). Започнах и шофьорски курсове. Хич не ми е до тях, но нямам за кога да отлагам. А иначе имах малко проблеми с малкия и сега по лекари се ходи. Ще обясня:
Детето е пълно с енергия, но я изразходва на тренировки. Тренира 2 спорта и не желае да спира. За мен е трудно да го водя на всички тренировки и често го питам дали не се отказва от нещо, но той си харесва спорта. Там е пълно с деца и всъщност е приятно и забавно. На единия спорт тренира от години (от тригодишен, а сега е на 6), а на втория е от 2-3 месеца. Първият спорт е с най-милите треньори, винаги подхождат с разбране към възрастта и нуждата да изразходва енергия и всяка свободна минута в залата се играе. Правят се люлки от въжетата (спортно катерене), тича се, премята се по дюшеците, катерят се децата на воля и без задръжки. Тази година имаше над 10 състезания, много пътувания и много медали, усмивки, прегръдки. Последните 3 състезания бяха през 2 седмици за около месец. Това явно го натовари, защото той е винаги на косъм от златото (има 3 златни за годината и много сребърни и бронзови) и детето се напрегна. Отделно от това спорта е силов и има връзка с производството на хормони. Така в градината ми се оплакаха, че детето онанира. Но повече от нормално детско опознаване на тялото. Буквално се самозадоволява до изпотяване и тежко дишане. Направих си сметката, че наскоро видях и засилено окосмяване, но само по ръцете и краката. Отделно от това е засилено отделянето на пот, което отдавах на активния му начин на живот. И така стигнахме до детски ендокринолог. На прегледа доктора го съблече, а там сякаш забелязах и, че гениталиите му са идея по-големи от тоа, което помня (не го къпя от години, баща му го пое от 3 годинки, а вече се къпе и оправя сам). Е, спомените ми са явно от доста време и не може да се разчита, че имам правилна преценка, но след блок инжекцията е негов ред за кръв- хормони ще изследва доктора. Дано се окаже, че всчико е било само от напрежение. Сега почива, не е ходил на тренировки откакто се разкрещя на единия си треньор, затова че му дава трудни боулдъри за тренировка и той не може да ги направи от първи-втори опит. Говорихме си с него и той сам стигна до извода, че е време за почивка - филми, семейни игри, играчки и приятели. Но поведението му наистина беше типично бунтарско- блъскане на врати, отговаряне, викане. И за финал изпитваше огромна нужда от захар. Това е дете, което не обичаше захар съвсем до скоро и сладко похапваше изключително рядко- барни, меденка, парченце шоколад или рядко някой бонбон. Не обича торти, сладкиши, вафли, кроасани, шоколадови яйца и т.н. Изведнъж започна да изпада в истерия за сладко. Сякаш не беше моето дете. Сега е по-спокоен и няма следа от този период. Отново е онова гушливо и спокойно зайче. А що се отнася до опалкванията на госпожите- той у дома не спи на обед, а вечер е толкова уморен, че съвсем не посяга към гениталиите си, а заспива за минутка-две. Но в градината го принуждават, на него не му се спи и явно се заиграва с единственото, което му е под ръка. Какъвто и да се окаже проблема не го смятам за малък проблем.