0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #760 -: Март 11, 2020, 14:52:40 pm »
Току-що са забранили всичко в Надежда, а ако има спешна нужда от преглед те допускат само със собствена медицинска маска. Е, да, но аз нямам маска. Някакви идеи? Намерих някакви маски само в сайта на фрамар и са по 2 лв бройката, кутията е 100. Това си е обир, но ако съм на зор май ще поръчам от там.
Вероятно ще ми отменят часа де, но все пак.

*
« Отговор #761 -: Март 11, 2020, 14:59:32 pm »
Лято,толкова ли няма маски по аптеките?Тук вече има,вчера като обикалях за протеина си купуваха хората.
В ютуб има клипчета как да си направиш маска,не съм ги гледала,изскочиха ми.Виж ги ако искаш.
Сега във Варна са на мода лимоните,купуват като невидели  8O.Днес на пазара видях хора с торби и торби лимони,и на кварталното магазинче ми каза жената-свършили за час вчера. osi_13
*
« Отговор #762 -: Март 11, 2020, 14:59:59 pm »
В аптеката до пирогов има по 14 лв, многократни с филтър. Отделно AirLeaf можеш да поръчаш на пре-ордър но са около 50 лв.
*
« Отговор #763 -: Март 11, 2020, 15:36:54 pm »
Някой знае ли кога се правят излседвания за антитела, защото съм с отрицателен резус фактор? Не мога да разчитам на пренатеста, защото съм на хепаринова терапия.
*
« Отговор #764 -: Март 11, 2020, 16:32:29 pm »
Ти си на НМХ, не знам дали пречи. Иначе май във всяка лаборатория има възможност за изследване.
*
« Отговор #765 -: Март 11, 2020, 20:11:47 pm »
Ми за пренатеста пречи, Павле, за виждането на резус фактор на бебето.
*
« Отговор #766 -: Март 11, 2020, 20:23:55 pm »
Хора,майка ми ме нахока утре да не ходя на зъболекар.Какво да правя не знам.Имам доверие на зъболекарката си,тя ако е опасно щеше да ми каже да отложа.Има ли затворени кабинети по вашите градове?
« Отговор #767 -: Март 11, 2020, 21:27:17 pm »
Не съм чула тук да има.
Днес бях при Паскалева, продължавам с фраксито за всеки случай, мутацията ми се водила нискорискова, но при това чакано бебе, няма да рискуваме. Хвана ме яд, че не носих ПКК, понеже очаквах всичко тя да пусне при нея. Обърна ми внимание да си видя еозинофилите и ако са завишени, говори за алергия към фраксипарин и трябва да мина на клексан. Прибрах се и проверих ПКК, точно те са завишени на 11,5 (граница до 6,5). Имам лек сърбеж и зачервявания на корема, както и ми се подува на местата след инжекциите, но търпя. Само се чудя дали пречи нещо тази алергия на бебето?
« Отговор #768 -: Март 11, 2020, 21:50:55 pm »
После май съм аз с термин 04.07,но за сега ще съм секцио, че плацентата ми е ниска, така, че живот и здраве в края на юни месец ще дойде и моят ред. 😁 Честитоооо на всички пресни мамчета!
*
« Отговор #769 -: Март 11, 2020, 22:37:04 pm »
Супер Нелита :) Кукапетал- не мисля. Само за теб е криво, аз вече съм на клексан.
Хора, аз си минах прегледа и съм много притеснена. Доктора ме пита бия ли фраксито и пия ли аспирина, казах да. От едната страна не му хареса кръвопотока,който стига до бебето и ми измести феталната с една седмица :( Иначе върви с една седмица , шест дни напред. Все си мисля, че това значи, че засега е добре. Не се надявах да е безоблачна тази бременност, но се моля да се роди живо и здраво :( Направо не знам къде се намирам. Каза, че след феталната ще ми пусне пак анти ха и всичко за тромбофилята. Някой знае ли има ли как да не е ок кръвопотока ако си приемаш аспирина и клексана/фраксито? Питах го сто пъти, и ми каза, че засега няма нищо притеснителноо, само това не му харесва, но че ще следим дали да увеличим дозата на фраксито след другия преглед.
« Отговор #770 -: Март 11, 2020, 23:09:22 pm »
Благодаря момичета за пожеланията. Наистина е доста строго вече всичко навсякъде. Забраниха ни изцяло свижданията в Надежда, доколкото гледам и доста прегледи, тонове и други неща са отложени, и кофтито д че е чак до 22.Нас ни питаха предвид обстоятелствата дали не искаме по-рано да си ходим, но никой не изяви желание.
Успех Нелита, най-хубавото тепървс предстои.
*
« Отговор #771 -: Март 11, 2020, 23:37:46 pm »
Маги Мей, честита дъщеричка! И бързо възстановяване, да се приберете скоро вкъщи здрави!

*
« Отговор #772 -: Март 12, 2020, 00:41:00 am »
Аз щях да си отида бързо,  бързо.

Слънце, отиди си на зъболекар. По-добре няма да става. Просто да правите каквото е неотложно в едно посещение. Престани да ходиш и по пазари и големи магазини.

Работата става дебела.
Пазете се.
*
« Отговор #773 -: Март 12, 2020, 06:55:18 am »
Лина, при кой си ходила?В коя седмица си?Щом върви една седмица напред всичко е наред.По принсип при жени с тромбофилия бебетата изостават и не се хранят хубаво, раждат се малки.Ако не са на терапия де.

Аз лично препоръчвам доц. Димитрова за фетална.Преглежда много подробно, малко по-рязка е от повечето лекари, но е много подробна.Аз при нея си правих и феталните с Моника и сега с близначките.

*
« Отговор #774 -: Март 12, 2020, 08:29:07 am »
И аз смятам като Павла за зъболекаря. Няма да стане в следващите месец-два по-добре положението. Нито зъбът, нито ситуацията. Имаме шанс да я овладеем в България в начална фаза, но не смятам, че ще успеем. Отивай, докато не е всеки втори с някакъв вирус. Аз лично смятам да ида с маска, махам я само на стола и питам изрично дали е дезинфекцирано. По принцип лекаря,при когото ще ходя е педант, но зависи на сестрата Колко й се е почиствало.
Мишо вчера ходил до мола, каза че нямало нужда да носи маска, защото нямало от кого да се пази, което е успокоително, че хората са взели сериозно ситуацията, но много зле ще се отрази на икономиката.
« Последна редакция: Март 12, 2020, 08:36:40 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #775 -: Март 12, 2020, 08:48:29 am »
Kukapetal защо не каза че имаш сърбежи и зачервявания? Щях да ти кажа да си пуснеш,защото при мен картинката беше абсолютно същата. Аз пуснах ПКК предния ден и отидох с нея при Паскалева еозинофилите ми бяха 16% при норма 6% и Паскалева ми каза още от следващия ден да мина на клексан. А алергията в начален етап мисля че няма последствия към плода,но ако караш така до последно натоварваш твоя организъм и от там дава отражение и на бебето(ако бъркам моля поправете ме ).
Лина,според мен щом върви напред всичко е наред. Има вариант в който дозата на фракси или аспирин не ти е достатъчна и затова кръвотока се влошава. Затова е важно да следиш кръвотока и да направиш изследването анти-Ха и аспи тест.
Слънчице и аз бих отишла на зъболекар преди да се е влошила обстановката.
*
« Отговор #776 -: Март 12, 2020, 08:50:05 am »
Къде е тази Димитрова, Маги? Снощи бях точно в 11( знаем със сигурност, защото просто не сме имали други контакти) а излизаше 11+ 6. Гледа го и на 3д. Моя доктор Вецев, ще ме гледа. Но ще ида и тази да ме види. Принципно на 4 Март бях при Паскалева и тя ми вдигна от 03 на 04 дозата защото била малко. Но все си мисля, че за седмица ще се отрази. Моя док каза че всичко е хванатонавреме и в момента освен че това не му харесва всичко друго е ок, но нали се  сещаш, че умрях на стола. Даже клипче си бях правила, да покажа на митко бебето, че беше на работа. И го гледам клипа и няква музика- викам си, Боже причува ми се вече, докато не превъртях и не чух ‘радио едикое си’. Смятай как съм изключила.

Допълнение: Криуела, да на 4.03 бях при нея D-dimer ми е 0.19 отреф.0.14-0.6 но тя нищо не каза само огади anti-Xa-, което е 0.10 а трябвало да бъде 0.2-0.4 и ми вдигна от 0.3 на 0.4 дозата. Аспи ми е 25, от референтни 4-30.
« Последна редакция: Март 12, 2020, 09:10:45 am от Lina88 »
*
« Отговор #777 -: Март 12, 2020, 09:29:56 am »
Лина във МЦ Фемина е тя. Но да знаеш супер е за фетална, не разбира от фракси и т.н. Но ти и обясни всичко, ако решиш да ходиш.Ако имаш допълнително здравно с включена бременност след прегледа си искай фактура за разходите.

*
« Отговор #778 -: Март 12, 2020, 09:36:10 am »
Да, имам Маги. ще ги прозвъня да видя. Благодаря.
« Отговор #779 -: Март 12, 2020, 09:53:19 am »
Ами значи кръвотока не е заради терапията,минала е една седмица би трябвало ако ти е била малка дозата да се повлияе. Следи се стриктно,моето анти-Ха беше 0.2 и ми вдига дозата.