0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #620 -: Август 18, 2020, 16:15:57 pm »
Ох, Тери, да се роди младежа  жив и здрав, пък ако е рекъл Бог. Мен ми предстои мн тежка операция , после не се знае в какво състояние ще е платното, сигурно ще ме пратят за ревизия ииии... абе one day at a time Иначе искам, особено след ангелчето.
« Отговор #621 -: Август 18, 2020, 16:59:57 pm »
Яничка, браво, бе, жена! Ей това е новина!  :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
Безпроблемно и леко бременеене до термин и щастлив финал от сърце ти желая! 😘❤️🍀
« Отговор #622 -: Август 18, 2020, 17:01:21 pm »
Яни, Честито и моята стойност е толкова от вчера 58,25 . Вървим заедно. Лека и безпроблемна. Утре страх не страх ще се бода пак,вени не ми останаха вече ама няма начин. 8O

*
« Отговор #623 -: Август 18, 2020, 17:21:14 pm »
Ах, ти! Раничка, сега разбрах защо ме пита за НМХ. Хайде до термин!
« Отговор #624 -: Август 18, 2020, 17:33:41 pm »
И на мен сутринта ми пише някакви неща, но не казва най- важното!

Принцес, успех утре на кръвния, стискам палци хубаво да се е поне удвоил резултата. Иначе всички сме на игленици  :D

:pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
« Отговор #625 -: Август 18, 2020, 17:34:47 pm »
Да,ще пиша :wink: дори да е паднал, имам си една снежинка замразена,не искам да се навивам,че и родителите ми знаят,те са ми най-верните приятели,не искам да ги нараня, избързах и те се надяват. Майка пък споделила с баба и одеве по телефона големи вълнения.   :youwoman: :balk_102: yahoo_17
« Последна редакция: Август 18, 2020, 17:41:28 pm от Princess93💞 »

« Отговор #626 -: Август 19, 2020, 08:15:41 am »
Добро утро,аз съм пред лабораторията. Мисля си,че ще е паднало,защото чертите не стават две еднакви. Каквото такова  8) сигурно цял ден ще съм тъжна като видя резултата.

*
« Отговор #627 -: Август 19, 2020, 09:45:20 am »
Честито, Яничка! Безпроблемна бременност ти желая!

Принцес, стискам палци!

А какво стана с Робин? Други тестове прави ли? Има ли цикъл?

Аз тая сутрин правих уринен тест - отрицателен. 12-ти ден на л.ф. ми е. От вечерта на 10-ти ден на л.ф. усещам ПМС, едни такива специфични усещания, които винаги усещам преди да ми дойде от около 12-ти ден на л.ф. до 16-ти ден. А забезязах, че от неотдавна и на 10-ти ден съм усещала :(. Т.е. нещо се скъсява. А когато съм имала + тест, не съм се усещала така.
*
« Отговор #628 -: Август 19, 2020, 09:52:36 am »
Gracy, по принцип с години цикъла започва да се променя и да се скъсява. Аз имах зацапвания преди цикъл и една от опциите беше  предизвестие за менупауза, добре, че имах изследвано скоро АМХ и броене на антрални фолкули, че сигурно щях да изперкам при все, че нямам 30 години все още. Та по принцип не е константа цикъла. Но ако втора фаза не ти е достатъчно дълга, то може да  започне да пада Прогестерона и да не може да изхрани бебе при бременност. Добре е да го проследиш на 7ми ден след овулация и ако е нисък да взимаш Прогестерон след овулация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #629 -: Август 19, 2020, 10:06:00 am »
Аз съм го изследвала. 2018 и 2019 беше над горна граница на 7-ми ден. Въпреки това са ми изписвали дуфастон (който е вреден при мутация в MTHFR и добре че вече не го приемам) и утрогестан. В началото на 2020 беше някаква средна стойност, но под горна граница. Сега съм на утрогестан. Имам сигурно 5-6 цикъла, в които от деня на спиране на утрогестан след 3 дни ми идва. Сега не искам да губя време. По принцип л.ф. ми е към 16 дни. При условие че днес е отрицателен тестът, по-добре да ми идва по-скоро. Ако го спра днес, т.е. довечера да не слагам, л.ф. ще ми е точно 14 дни. А иначе след 2 месеца правя 38 :(, няма за кога...
« Отговор #630 -: Август 19, 2020, 10:17:47 am »
В Пловдив го пуснах в Селена. предното е в Рамус.

*
« Отговор #631 -: Август 19, 2020, 10:19:41 am »
Грейси, извинявай, но съм пропуснала или забравила, вие на домашни опити ли сте?
*
« Отговор #632 -: Август 19, 2020, 10:22:45 am »
Gracy, да ти кажа това с Прогестерона и MTFHRто. Не я визамай тази мутация на сериозно. Единствено ти е индикатор да си взимаш метилирани форми на витамните от група Б. Май тук повечето сме с тази мутация. Ако попиташ лекари, които смятат, че има връзка между съсирване на кръвта и Прогестеорн, то те ще ти кажат, че не можеш да приемаш повече от 200 мг прогестерон на ден. Което направо си изключва Утрогестана, то в една таблетка има 100мг.
Иначе щом си на Прогестеронова терапия всичко е ОК.
И аз пропуснах при теб какво се случва, извинявай, но покрай моите драми. Но ако сте на домашни опити, поне ходите ли при репродуктивен.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #633 -: Август 19, 2020, 10:43:24 am »
Gracy аз също съм с тази мутация,в началото на бремеността бях на 2х3 утрогестан и 3х1 дуфастон. Така че не я мисли толкова тази мутация.
Яничка честито мила,този път ще е до финал 🤞🤞🤞🍀🍀🍀
*
« Отговор #634 -: Август 19, 2020, 10:55:07 am »
Принцес, честито! Много успех оттук-нататък!

Инсеминация правихме - трети опит. Преди това 1 инсеминация (април т.г.), 1 инвитро (ИКСИ, май т.г.) с лека стимулация (собствени средства). След инвитрото правих хистероскопия (юли т.г.) - втора по ред, но се надявам, че тази е направена добре, защото имам лека корекция на матката (преди е била леко Т-образна). На предишната хистероскопия (ноември 2019) само 2 миниатюрни полипа отстранени. След първата хистероскопия имах биохимична бременност (декември 2020). Предписанието от доц. Русев естествено е 200 мг. Обаче казват (не той май), че вагинално е по-щадящо. Репродуктивният доктор, при който съм, не ще и да чува за доц. Русев. Първата инсеминация бях на 300 мг (компромисно), инвитрото (2*3), сега съм на 400 мг, но аз първите дни слагах 300 мг, после няколко дни 400 мг и сега последните дни пак 300 мг. На АП трябва да съм, но честно казано  не знам вече какво да правя. Щото съм пила и не съм пила и все тая. Може би след + тест е по-важно.
Иначе миналата година имах мисед в 9 г.с. (спряло сърце). Забременяването беше спонтанно след цветна снимка (ако това оказва някакво влияние). А точно година преди това (септември 2018) мъртво раждане в 26 г.с. - спряло сърце. Забременяването беше след стимулация с клостилбегит и цветна снимка месец преди това. Опити правим от края на 2016 г. Иначе имам дете на 15 г. от друг партньор - нормална бременност и раждане на термин.
Сега остава още една инсеминация и ако не е успешна, да можем да кандидатстваме по Фонда. Понеже нямаме друга причина.
Мъжът ми е с много добра спермограма. Но тези дни се зачетох за SDI тест. В клиниката, в която сме, правят Halosperm тест. Чета, че дори при много добра спермограма може да има ДНК фрагментация. И мисля да направим този тест. Освен това инсеминациите са ми на естествен цикъл (без стимулация). Сега мисля да поискам лека стимулация, за да имам поне 2 фоликула. Чувала съм, че ако са 2 яйцеклетки, има по-голям шанс поне една да се закрепи. Уж нямам обичайно повишени НК клетки и нямам терапия. Макар че 2 пъти правих вливания за изминалата година. Преди аборта мин. год. НК клетките са били завишени, но явно заради самото състояние. И така си живеем в неизвестност. Трябва да съм на фраксипарин освен АП след + тест. Ама все не стигаме дотам. АМХ от м. юли т.г. ми е 3,26. Един доктор в града, при когото ходя, каза, че главата ми не била добре, затова няма бременност. Малко обидно... но дали има истина?! Няма как да не мисля за тези неща всеки божи ден, действително така е.
И да добавя, че само кариотип не сме правили. И планът е, докато чакаме одобрение от Фонда, да направим ендометриална биопсия - за имплантационен прозорец и НК клетки в матката. Не че сме изчерпали всички изследвания на света, но общо-взето нещо такова е положението...
Извинявам се за дългия пост и за повторението на моята история, но пак съм развълнувана (отчаяна) заради поредната безизходица...
« Последна редакция: Август 19, 2020, 11:26:35 am от Gracy »
« Отговор #635 -: Август 19, 2020, 11:41:54 am »
Принцес, честито! Кога си на преглед?

Грейси, и аз имам MTHFR мутация, а от началото на бременността до сега съм на 800 мг прогестерон, и аз преди време под влияние на Русев мислех, че "сгъстява" кръвта , но май си е негова теория. Според мен трябва да пуснете SDI тест задължително и кариорип. И си искай симулация за следващата инсеминация. Съжалявам за неуспеха, вяряам че ще стане.

П.с. Не мисля, че главата ти има нещо общо с забременяването.
« Последна редакция: Август 19, 2020, 11:54:57 am от HELIANTHUS »
« Отговор #636 -: Август 19, 2020, 11:51:47 am »
Принцес, честито!!!  :band:
Лека и безпроблемна бременност ти желая, отдъхни си и се наслаждавай на този прекрасен период, носиш живот! ❤️❤️❤️
Грейси, не губи вяра, навърших 38 години и правихме второ инвитро, притеснявах се, че годините напредват, нямаме деца, но чудесата се случват. Сега съм в 9 месец и карам прекрасна бременност. Стискам ти палци и силно вярвай, но отделяй време да не се фиксираш само върху забременяването. А то ще се случи. Успех!
« Отговор #637 -: Август 19, 2020, 13:08:01 pm »
Благодаря ви, приетснявя ме единствено,че едното е правено в Рамус преди 2 дни,а другото в Ин Витро център Селена,но пуснах и в Рамус,дано разликата не е много.  🙄🌞

*
« Отговор #638 -: Август 19, 2020, 13:09:46 pm »
Принцес, честито!

Грейси, на 38г направих трето ин витро и изкарахме 9 яйцеклетки.От тях имам сега две близначки и още 4 замразени бластоциста.Ако всичко е наред с резерва и доктора е свестен, вероятността за добър отговор е добра.Но това при добър резерв.Успех!

*
« Отговор #639 -: Август 19, 2020, 13:17:15 pm »
Честито на Яничка и Принцес!
Лека и безпроблемна да ви е!
  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :cloud9: :cloud9: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17