0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #700 -: Август 25, 2020, 10:18:12 am »
В Тутракан съм. От снощи почнах Фемара. Днес пуснах НК клетки, АФА и АНА - по препоръка на доктора. На прегледа 5 мин барабани с пръсти и сумтя да се чуди какво ми е. Сега за инсеминацията остава да се молим... това е заключението. После преди инвитро ще правим ендометриална биопсия. Междувременно ще видим резултата от изследванията.
« Отговор #701 -: Август 25, 2020, 12:39:04 pm »
Грейси, успех миличка.
Аз бях на АГ 4с.5 дни видяхме две плодни сакчета,едното се виждаше по-неясно.

*
« Отговор #702 -: Август 26, 2020, 13:42:59 pm »
Благодаря, Принцес! И на теб :)

Прави ми впечатление, че всички са се умълчали - все едно правите усилено опити. Успех на тези, които правят :)
*
« Отговор #703 -: Август 26, 2020, 13:57:19 pm »
Страхотни снимчици си имаш Принцес!

Грейси, ние обикновено мълчим когато не правим опити  :D
Аз имам да пиша за първият преглед, но ще стане като се върна от хематолога, че сега тамън съм се запътила към колата.

26.09.2019
*
« Отговор #704 -: Август 26, 2020, 16:11:01 pm »
Абсолютно, Яна. Мълчим ли, не се прави нищо 😀
Аз затова влизам да пиша, че имам развитие. Ходихме днес да подаваме документите за фонда. И чакам си аз АМХ-то и като му видях стойността  8O. 5 и нещо беше 😲😲😲 какви са тия цифри. В ng/ml си му беше мерната единица. Тя докторката ми каза да дебелея, за да не избухна с много яйцеклетки, аз изкарах АМХ за поликистоза. Спирам Фертил ейд ФХ Про. От него е. Преди него стойността ми е била макс 3. Лошото е, че нещо не дебелея. Трябваше според апп-а да кача за седмица 250грама, аз съм отслабнала с половин кило. А се тъпча, що мазна риба изядох, хриле ще ми изникнат.
Дано ми овладеят стимулацията. Миналия път докторката каза, че съм реагирала като жена с ПКЯ, след това започнах да изкарвам по много антрални фоликули, явно се отключи от хормоните и сега с ФХ Про вече хептен съм стимулирала процеса.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #705 -: Август 26, 2020, 16:38:33 pm »
С този АМХ ще избухне. Ти иногинол пиеш ли си?
*
« Отговор #706 -: Август 26, 2020, 16:48:51 pm »
Пия, да от 2 години не съм го спирала. Нямам обяснение какво се случва. Реално на прегледи ПКЯ не се е виждала, защото нямам кисти и имам по 1 доминантен фоликул, просто имам доста антрални. Др Даскалов ми е казвал, че това не е ПКЯ, а просто фертилна млада жена. Но тогава АМХ ми беше 2-3, което е преди 8 месеца.
*
« Отговор #707 -: Август 26, 2020, 18:10:56 pm »
Тери, от Про-то е. Спирай го. И си виж за всеки случай фолата.

26.09.2019
*
« Отговор #708 -: Август 26, 2020, 21:29:50 pm »
Търсих как да си редактирам предният пост, но не намерих нищо и реших, че му е изтекло времето.

Вчера бях на доктор, за да го видим това ембрионче къде е. Влизам и доктора ми вика - ма ти си бременна, много си бърза. Каза ми някаква лекарска поговорка, която на испански звучеше супер и беше нещо от сорта - направен кюретаж, бременна жена. Демек че след такава процедура се забременявало супер лесно и затова тук препоръчват опити да се започнат още на следващият цикъл, ако всичко е ОК.
Та имаме си 4 мм плоден сак. Доктора каза, че за тази седмица всичко изглежда супер. Похвали ме, че съм почнала утрогестана, защото каза че заради моята медицинска история бил много важен. Одобри и дозата.
Реших да го питам и за ширещото се по форуми и групи мнение, че при жени с тромбофилия не трябва да се надвишава определена доза, защото ставали проблеми после. Каза че за да говорим за такова нещо дозата трябва да е огромна, а моята е само 600 мг. И че когато има необходимост, просто има и толкоз.

Вика ме на преглед след 1 месец. Аз хем съм навита, хем не знам дали ще издържа. От една страна като видя екрана на ехографа и сърцето ми започва да пълзи и да се гърчи по пода. От друга - толкова ли съм силна, че да чакам 4 седмици, за да разбера дали всичко се развива нормално. Ама пък от още една - ако не ходя четири седмици на преглед - съм си бременна до тогава. Абе луда работа, ама ще се опитам да издържа.

Днес ходих на хематолог и ми вдигна дозата на Клексана на 0.8 Тамън си живеех щастливо и спокойно, че имам инжекции за 1 месец и днес нова разправия с държавните доктори. Ходих в спешното. Оттам ми обясняват, че закона не позволявал да изписват рецепта на базата на рецепта от частна болница. Викам - да не мислите, че ми е кеф да си ги бия тия инжекции и да ходя от доктор на доктор. Като се налага, се налага и това е. За малко да ми дадат допълнение на сегашната доза от 0.2 и да започна да правя компания на Хелиантус с 2 инжекции на ден, ама се смилиха. Другият месец ще мисля как ще си прося пак инжекции, но най-вероятно ще трябва да се разправям с хематолозите в локалната ни болница и ще ми изхабят нервите.

Та туй то от мен. Другата седмица ще пускам изследвания и после чакане.
« Последна редакция: Август 26, 2020, 21:54:51 pm от yanicka »

26.09.2019
« Отговор #709 -: Август 26, 2020, 21:47:17 pm »
Яничка, честита точица! Много хубава новина. Аз се измъчих с тия две инжекции, от както съм на една на ден нямам нито една синка, а преди това бях много красива картинка  :D Лошото е , че имам още 2 кутии от по две-те и ще трябва пак до тях да опра за малко.
Месец трудно се издържа, но ей сега ще мине. Всичко ще е наред този път!
*
« Отговор #710 -: Август 26, 2020, 22:06:58 pm »
Честита, точица, Яна. Ама аз така бях решила, че са две. Явно ще е сестричка на Димана. Дай Боже. Всичко ще е наред този път, но един месец е много време. То след две седмици за сърце се ходи по принцип. Аз не бих издържала. А на теб, както ти ври кръвта, пък изобщо не те виждам да изчакаш.
*
« Отговор #711 -: Август 26, 2020, 22:41:41 pm »
Тери, кръвта ми буквално ври в момента. При нас е адска жега, а аз от + теста съм с 37.2 Направо едвам ще дочакам да стане есен... през декември  :lol:

Аз реално след 2 седмици ще съм 6-та седмица и може и да няма пулс още, само да се вкарвам във филми. Пък и много скочиха случаите на Коронката при нас и не ми се рискува много, много.

26.09.2019
*
« Отговор #712 -: Август 26, 2020, 22:48:57 pm »
Яна, точно така бях и аз. Ти взимаш и допълнително прогестерон. Такива топли вълни ме удряха,  голяма разлика, вчера. Си извадих още едно одеало 😁
Аз мислех, че вече си в 5гс, щом си още в 4та, мирувай си. За сърце се ходи 7-8 седмица, той затова те е викнал след месец. Ще го бъде този път. То лош късмет, лош късмет, ама все някога му се вижда края.
*
« Отговор #713 -: Август 26, 2020, 23:23:00 pm »
И аз това щях да кажа, че обикновено като нищо не се случва няма и много раздвижване тук :> Тери, да не е лабораторна грешка? О_О Какъв сън те е сънувала Слънцето само, а? Яничка, браво за рецептата. Аз си мисля че няма да мога да издържа толкоз време, но вдигането на случаите никак не е ок.
*
« Отговор #714 -: Август 27, 2020, 09:27:42 am »
Сагата “Дали този път ще го бъде” продължава.
Сезон 3, Епизод 2: Нови драми

Добро утро, момичета! Цяла нощ не съм спала.
Снощи след цялото обикаляне имах леки болки и като се прибрах пих но шпа и парацетамол. Легнах си рано и казах на мъжът ми да ме събуди в 12 часа, за да си сложа утрогестана. Ставам, отивам до тоалетната и по хартията ярко червена кръв. Бърсах 3 пъти, и трите ТЯ (направо ми е страшна като IT) е там. Слагам утрогестана, вътре положението беше много мокро за сефте. Вадя уреда за поставяне - целият в ярка течност. И като ревнах... елате да видите къв цирк стана. И после цяла нощ мислих един куп щуротии. Доктора във вторник каза, че няма хематоми в матката и всичко изглежда прекрасно, нито пък има откъде да текне кръв (това след като му казах, че съм имала малко през първите дни и заради това по-късно започнах аспирина).
Тази сутрин ставам и на бельото само 2-3 миниатюрни капцичици в кафяво. След поставянето на утрогестана - нищо, чисто е. А от вчера на обяд нищо от него не е изтичало, че да го видя калъв цвят е. Последно на обяд беше бял.

И сега не знам какво да правя. Най не ми се тръгва към спешното, защото са 2 часа път. Там сигурно ще вися по разни столове още 2 часа и ще ме размотават по кабинети и много ме е страх така да не влоша нещата. Със сигурност днес няма да сложа Клексан 0.8 Мисля да сложа 0.6 и да скипна аспирина.
Ако тая бременност я изкарам цялата, със сигурност от родилното ще ме пратят директно в психятрията.

26.09.2019
*
« Отговор #715 -: Август 27, 2020, 09:53:39 am »
Яна, спирай Аспирина. Той си води баш до кръвоизливи. Това твоето си е кръвоизлив. Също започвай с ударни дози витамин Ц. Това изписват в България при кръвоизлив след трансфери: спиране на Аспирин и големи дози витамин Ц, за да спре течението. По принцип спират всички антикиагуланти, докато не спре кървенето напълно. Пий си постоянно Но шпа, за да няма контракции.
Знаеш, че ако беше станало най-лошото, щеше да го разбереш. Тази болка не можеш да я сбъркаш. Сега трябва просто да закрепиш положението. В спешното според мен единственото, което биха направили и би било добре за теб, е да бият Прегнил. Но ако до там ще пътуваш сумати време, няма смисъл. След моя трансфер, когато ходихме до Пловдив два пъти за тестове, докато пътувахме започваше да ме стяга и да ме боли корема. Вторият път по време на пътя усетих първите контракции за изхвърляне на плода. Не осъзнаваш колко са калпави пътищата, докато не се притесняваш за ембрион в теб. Така че според мен пътуването е опасно, след като зацапването ти е от пътя вчера.
По телефона няма ли как да се обадиш на лекаря ти? Ако няма да ти изпишат нищо различно от лежане, поне да не го мислиш да пътуваш ли или не.
*
« Отговор #716 -: Август 27, 2020, 11:03:26 am »
Яна, честито за сакчето. Стискам палци да удържиш до следващия преглед. Не знам защо дават след месец, като май се водиш рискова (с историята, която имаш). Трябва по-често. Колкото до пътищата в Испания - предполагам, че са добре. Но това за пътищата в България го разбрах именно покрай опитите... и бременностите... Направо не знам какво да правя втората половина на цикъла. Тъй като си пътуваме до село и пътят не е много добър и на места колата тресе. Чудех се дали това е проблем за имплантацията. А пък при последния аборт - имах прокървяване вкъщи (много малко), после тръгнахме за село, стигнахме и там беше повече (червена кръв). Тръгнахме на обратно и отидохме направо в болницата (в Русе) и там не чуха сърдечна дейност (а до предната седмица се чуваше). Та не знам дали пътят е допринесъл или вече не е имало сърдечна дейност и сакът се е доотлепил.
*
« Отговор #717 -: Август 27, 2020, 11:17:59 am »
Грейси, пътя в никакъв случай не е допринесъл и не е причина за липса на имплантация. Но по-скоро допринася да започнат крампите за изхвърляне на плода. Поне при мен беше така. Хората, които ходят в Турция да правят инвитро се прибират точно в имплантационните дни. Това си е бая път, 6 часа с колата.

Яна, пиши после как си :S

Лейди, и теб те чакаме да се завърнеш.

Вчера четох някакво австралийско изследване защо се появява ПКЯ при жените. Уж са установили връзка, че при завишен АМХ по време на бременността, това подлагало плода на завишен хормон на растежа (АМХ) и това при момичетата резултирало в ПКЯ.
Аз смятам след 2 седмици пак да си пусна изследването и като м идойде да ида при др Даскалов да видим как е положението на 2ри ден. Много се надявам да не се наложи да си отложа инвитрото за по-добри времена, че ми писна да съм в Чакландия. Ферил Ейд го пих 4 месеца подред, после месец и нещо почивка, после 1 месец пак го пих, после месец и половина почивка, след това пак 2 седмици и приключвам. Чак пък толкова ефект да дава, а аз даже пия по 3 на ден. Мъжът ми беше писал на производителите в Америка да ги попита трябват ли почивки и те бяха отговорили, че може да се пие в пълната доза без почивка, на Яна друго са й казали.
« Последна редакция: Август 27, 2020, 11:23:29 am от teri_90 »
*
« Отговор #718 -: Август 27, 2020, 11:30:21 am »
Благодаря Тери за съветите. Пих вече вит.С и лежа.

Грейси, дават след месец защото реално преди това няма смисъл да ходя. Доколкото разбрах от миналият аборт - нямат практика да дават хапчета преди 10-та седмица. Реално изчакват дотогава, за да са сигурни, че няма да се развие ембриончето. Така че и да ида след 2 седмици, просто ще видят дали има ембрионче, но нищо повече. Миналата бременност го играх това с прегледи всяка седмица и не ми беше никак готино.

Иначе пътищата в нашата автономна област са много добре, но жегата в момента е побъркваща. Понеже сме до морето и влагата е към 70-80% и 33 градуса ти се струват като ада на земята. А и тук маските са задължителни, а на мен ми е ужасно трудно да дишам с тях в момента и като си представя нови 2 часа с маска и направо ме хващат лудите.

Тери, не мога да звънна на доктора. Мога само имейл да му пусна, но той днес е първи ден след отпуск и още не ми е отговорил на предишният.
Дописвам: Аз звънях в офиса в България и там момичето ми обясни, че имали някакъв консултант доктор (ма не помня сега специалността) и търси някакъв документ от него и беше написано за всички дози колко време може да се пие и колко трябва да се почива, та тя тогава ми каза за моята от 4 капсули. Тя пълната че може да се пие може, ама нещо на повечето не ни се получава.
Аз го пих повече време без прекъсване.
« Последна редакция: Август 27, 2020, 11:33:28 am от yanicka »

26.09.2019
*
« Отговор #719 -: Август 27, 2020, 11:45:33 am »
Яничка, както бяхме говорили, Аспирин хич не ти трябва сега. Въобще не го започвай до след първата ФМ.
Да ходиш на лекар файда няма. Нищо не могат да направят. Стой на хладно и си почивай. Единствено можеш утре да пуснеш чхг. Макар при теб да си се покачва, поне да видим прогресията. Пиши и на лекаря си.
А това, че пътят може да предизвика аборт. Момичета, през нивите ли карате? Просто така се случва. И карах, и детето вдигат, и летях със самолет, и какво ли не правих и всичко беше наред с Борис, а преди това се пазех като китайски порцелан и имам толкова загуби. Не търсете под вола теле.