Търсих как да си редактирам предният пост, но не намерих нищо и реших, че му е изтекло времето.
Вчера бях на доктор, за да го видим това ембрионче къде е. Влизам и доктора ми вика - ма ти си бременна, много си бърза. Каза ми някаква лекарска поговорка, която на испански звучеше супер и беше нещо от сорта - направен кюретаж, бременна жена. Демек че след такава процедура се забременявало супер лесно и затова тук препоръчват опити да се започнат още на следващият цикъл, ако всичко е ОК.
Та имаме си 4 мм плоден сак. Доктора каза, че за тази седмица всичко изглежда супер. Похвали ме, че съм почнала утрогестана, защото каза че заради моята медицинска история бил много важен. Одобри и дозата.
Реших да го питам и за ширещото се по форуми и групи мнение, че при жени с тромбофилия не трябва да се надвишава определена доза, защото ставали проблеми после. Каза че за да говорим за такова нещо дозата трябва да е огромна, а моята е само 600 мг. И че когато има необходимост, просто има и толкоз.
Вика ме на преглед след 1 месец. Аз хем съм навита, хем не знам дали ще издържа. От една страна като видя екрана на ехографа и сърцето ми започва да пълзи и да се гърчи по пода. От друга - толкова ли съм силна, че да чакам 4 седмици, за да разбера дали всичко се развива нормално. Ама пък от още една - ако не ходя четири седмици на преглед - съм си бременна до тогава. Абе луда работа, ама ще се опитам да издържа.
Днес ходих на хематолог и ми вдигна дозата на Клексана на 0.8 Тамън си живеех щастливо и спокойно, че имам инжекции за 1 месец и днес нова разправия с държавните доктори. Ходих в спешното. Оттам ми обясняват, че закона не позволявал да изписват рецепта на базата на рецепта от частна болница. Викам - да не мислите, че ми е кеф да си ги бия тия инжекции и да ходя от доктор на доктор. Като се налага, се налага и това е. За малко да ми дадат допълнение на сегашната доза от 0.2 и да започна да правя компания на Хелиантус с 2 инжекции на ден, ама се смилиха. Другият месец ще мисля как ще си прося пак инжекции, но най-вероятно ще трябва да се разправям с хематолозите в локалната ни болница и ще ми изхабят нервите.
Та туй то от мен. Другата седмица ще пускам изследвания и после чакане.