Тери, аз още не съм изследвала белтък, но при следващо ходене на изследвания, ще пусна. Иначе ПКК ми е почти същата - хемоглобинът ми е 101, еритроцити и хематокрит намалени. Желязото ми е 16,5, а ЖСК висок. Преди изследването бях на железен хелат по 25 мг, сега добавих и билкова кръв.
Аз преди бременноста си пиех по едно кафе, но в първите месеци ми ставаше гадно от него и от разни други храни. Това, обаче, изчезна в 4-тия месец, след 13-14-та седмица. Сега си ям нормално, както преди. А кафето по малко го възнобнових, не ми ставаше гадно и установих, че има добър ефект при изхождането. Така сега пия по едно кафе на ден и то не всеки ден.
Да споделя за ФМ вчера. По сметките на доктора и по измерванията отговарям на 18-та седмица вече. Бебето се виждаше добре, но според мен в Плевен май беше по-ясен образа, по-изчистен. Утре отново ще сравня. Докторът каза, че всичко изглежда наред и нормално. Не знам дали съм ви казвала за пола, но е момиче
Точно вчера не бях пила кафе, за да е по-коректно кръвното - 103/73. И въпреки, че не бях пила кафе, девойката много шаваше - казаха, че е изклюително подвижна.
Малко не ми направи добро впечатление докторът, че отново пренебрегна уреаплазмата. Дори със сестрата ми се изсмяха, като попитах кога ще започвам лечение. Просто махнаха с ръка и не счетоха това за важно, нищо не ми отговориха. Другото, което за мен е странно, че са женска консултация, знаят какви проблеми имам и не понечват те да ми дадат направления. Все аз трябва да си искам, все едно си прося. Просто ми се струва, че женската консултация трябва да напътства, а не аз да си определям нещата. Вярно, че докторът за кое по-напред да мисли - прави едновременно, т.е. ежедневно, пункции, трансфери, изследвания регулярни, женска консултация, визитации в болницата, операции и изражда.
Тери, аз също получавам менструални болки ниско долу, точно както преди/по време на цикъл. Според мен много добре ги различавам, че са си точно контракции. Нали пак пиех но-шпа, но в продължение на няколко дни нямах никакви болки и го спрях. Сега, като усетя такива болки, пия по едно но-шпа и ми минават. Обикновено се случва веднъж на ден и то не всеки ден. А иначе онези болки, които се получават при обръщане в леглото или при ставане от седнало положение, те са други - точно от разтягане. Дори наскоро четох американска статия и много точно са ги описали нещата хората относно тези болки при разтягания. Аз с първата бременност втвърдяване на корема получих 8-мия месец. А при втората бременност - в 5-ти-6-ти месец.
Робин, наистина малко остана при теб, но то може и да позакъснее дори, щом още няма индикации. Не знам дали на теб ти се струва дълъг 9-ти месец, но на мен сега всеки месец и седмица ми се струват дълги... Но то е заради притесненията. Както казвате за Тери, че няма за какво да се притеснява, че дори и трудно постигната, бременността й е нормална. На мен също вчера докторът ми казва, че всичко е наред. Аз сега бях със свито сърце дали е живо бебето и камък ми падна, като видях, че мърда. Но аз и втората бременност си мислех, че всичко е наред, а то какво стана... Затова сега не мисля, че е излишно да ме видят и в Плевен. А после и Сигридов - да видим какво ще каже.