Но пък учудващо за самото раждане съм много спокойна. И лекарите ми го казват. Всякакви други странични неща ме побъркват, но идеята за секцио, за упойка, треперене след нея, раздвижване, прекалено спокойна съм. Винаги съм така в живота, за важните неща съм супер спокойствие, а за дребните кълбо от нерви.
Ходих и на лекция за кърмене при акушерката на д-р Даскалов. Първо ни вила за лекция за първи грижи, сега в събота за кърмене. И общо взето оттук нататък каза да разчитаме на нея. Те я заливат по Вайбър сумати жени, явно и за мен ще има време. Каза, че до 1 година на бебето консултации, както и изготвя индивидуален план за захранване на бебето. Веднага като се роди ще ме чака да ида да ме види кърменето върви ли. Даже каза, ако не можем да изкъпем бебето, отиваме в кабинета и го къпем заедно (нямало да сме първите). И изобщо не изпитвам страх и притеснение за гледането на детето, като знам, че има кого да попитам.
Само частта с лекаря на бебето ми е малко объркана. Ще запишем бебето на личен лекар в Съединение, за да го водя на ваксини и измервания. Като профилактично ще го водим на частно в Пловдив. Но гледам в групата във фейсбук вече бебетата имат колики, дават им пробиотици, капки: някой ги назначава или по свое усмотрение се решава от майката да ги даде?