Да се отчета в 29 г.с.
Днес малко извънредно отидох на преглед при д-р Даскалов, че вчера контракциите ми бяха много на често, а според доктора по ЖК никакви не трябва да имам. Та се шашнах ще мога ли да работя или да минавам в легнало положение. Аз уж отидох само шийката да ми погледне доктора, той пак си ми направи ФМ. Шийката ми е 2.9см и няма отвор (фуния в единия край), така че всичко е наред. Даже д-р Даскалов ми каза, че в този етап на бременността не само, че са нормални контракциите, но и се очаква да са много, което ме беше стресално.
Бебето си расте, вече е 1500гр, върви с 5 дена напред, доплера му е наред (Пу-пу). Само май крачетата са спрели растежа, случвало се, за да концентрира тялото кръвообращението към мозъка. Но след раждане се наваксвало. Съответно можело при проблем с плацентата да се наложи, но докторът каза че оттук нататък влизам в напреднала бременност и започват да ме гледат на 2 седмици и нямам повод за притеснение. Общо взето докторът каза, че за момента няма притеснения за моята бременност.
Ето така трябва да минават прегледи при лекар, да ти каже кое как е и да си тръгнеш спокоен, а не на две на три и после да седиш и да се чудиш вкъщи защо не си се сетил да питаш нещо. Аз гледам днес бързо да си тръгна, че докторът ме гледа извънредно, той ми казва: "Седни".
Само течение имам и взехме посявка, да видим какво ще изскочи.
След дълго чакане днес дойде и количката. Заслужаваше си чакането, на първо четене много ми хареса. Сега ще трябва да я поизчистим, че е била мостра. Майка ми вече за белина, медикс, спирт ми говори. Аз й казах по-спокойно, бебето все пак ще има обоняние. За първи път аз да не искам нещо да се извари.
И акт 16 ни се обадиха днес, че сме получили за къщата. Следва ипотечен кредит и парапети, бани огради.
В събота и кошарка ще получим. Моя приятелка ми дава нейната. Много съм доволна колко неща ще ни дадат приятели. Не осъзнавах колко неща има да се купуват за бебето. Като има от кой и ми върши работа, взимам.