Павла, браво на смелия малък мъж! Стискам палци за добри резултати!
Явно са смели тези Борисовци, моят вече изобщо не плаче при взимане на кръв, смее си се и си приказва, абокат разбира се е далеч по- страшно.
Робин, ние оправихме дневния режим, което явно помогна на нощният сън. Важно се оказа да се спазват интервалите на будност според възрастта и правилно да е разпределено времето за будуване , за да е достатъчно успокоение детето преди сън. Борис сега будува към 2 часа 2 и 15 мин, понякога малко повече, като гледам последните 40 мин пред сън да са спокойни игри, приказки, песнички, той е много любопитен и всичко го превъзбужда и общо взето най- много се успокоява от разнасяне на ръце тиха музика и да си танцуваме, после преди сън винаги правим едно и също като ритуал , за да знае, че сега ще се спи. Работи, защото в повечето случаи го приспивам много бързо 1-2мин. Ноо още се борим с приспиването на ръце, подскачам си на една фитнес топка до откат. На теория звучи лесно приучаването да заспи по друг начин, но на практика той е много нетърпелив и не успявам. Вече не спи в слинг , раница или върху мен през деня, но за да спи по- дълго лежа до него, иначе спи точно 35 мин и това е. В количката заспива с рев и драма, онзи ден бяхме на дълга разходка и за да си спестя драмата го носих в раница в жегата. В количката чак сега на тази възраст е ок и то само седнал да си гледа. До преди няколко дни го взех под наклон 45 градуса, но започна сам да се надига на лакти и да се набира да седи седнал и сега го возя седнал, все рано ми се струва, но той сам си се набира и, ако не вдигна облегалката не се отпуска. И пак вози се известно време и после и аз си го нося и бутам празна количка. Явно не всички бебета обичат в количката.
Браво на вас със София, стават все по- забавни с порастването.
Аз вчера го "захраних" , разплака се от вкуса на моркова, не беше много успешно 😁