0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Как да се включим в инвитро програмата на НЗОК
« Отговор #40 -: Септември 02, 2005, 08:33:59 am »
Радвам се на ентусиа3ьма,желанието и силите ви,да се справяте сами и бе3 КАСАТА :!: Мисля 4е това 3а БГ са много пари :evil: Тук поемат само половината 3а три опита,след това си плащаш сам.А3 имам право на още един,а след това не 3ная :? 3ависи от лекарствата,но пак си е в рамките на около 3000 до 5000?.А опит сьс 3амрь3ени касата и3общо не поема.
Кьсмет на всик4и и много любов :)
*
« Отговор #41 -: Януари 28, 2006, 17:38:12 pm »
Само повдигам темата, че  пак става актуална, не знам какви изменения ще има по нея.
« Отговор #42 -: Януари 28, 2006, 17:42:55 pm »
Вероятно в документите няма да има изменения. Аз вече започнах да ги събирам, остана само да се преборя с джипито си и кварталния гинеколог за направление за хормони.
*
« Отговор #43 -: Януари 30, 2006, 20:39:10 pm »
Програмата вече е поместена на сайта на НЗОК и няма никакви изменения от миналата година
« Отговор #44 -: Януари 30, 2006, 20:41:55 pm »
Миси, линк, моля, линк  :balk_21:
*
« Отговор #45 -: Януари 30, 2006, 20:45:43 pm »
http://www.nhif.bg/downloads/Programi-01-02-2006.zip

Задремала съм - извинете ме  :wink:
« Отговор #46 -: Януари 30, 2006, 21:04:24 pm »
Слънце си ти  :balk_5:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #47 -: Януари 30, 2006, 23:30:21 pm »
мдаааааа, както и се очакваше... жените над 40 ще духат супата... :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #48 -: Януари 31, 2006, 11:43:51 am »
Здравейте момичета  :D Споделете моля ви кои показатели от биохимията трябва да се изследват за включване в програмата ?
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #49 -: Януари 31, 2006, 11:55:03 am »
Цитат на: keuup
Здравейте момичета  :D Споделете моля ви кои показатели от биохимията трябва да се изследват за включване в програмата ?

Ей! Ама ти си key up от dir-a, нали? Радвам се да те видя тук!!!
Ето информация за изследванията:

При жената:
Кръвна група+Rh фактор ПКК, фибриноген, СУЕ, време кървене+съсирване–с направление от GP
АСАТ, АЛАТ, урея - с направление от GP
Кръвна захар - с направление от GP
Базални серумни хормонални нива (FSH, LH, Estradiol, Prolactin, Progesteron) – с направление от GP
Влагалищен секрет за посявка и антибиограма - с направление от GP
Ехография на малък таз УЗД, от АГ специалист или от Инвитро центъра
*
« Отговор #50 -: Януари 31, 2006, 13:05:56 pm »
Ей ,ама същата съм боровинчице :lol:  Съжалявам ,че са отложи опита ти но може пък да е за добре.                                    Опитвам се да събера набора от документи та да мина и аз един път по " тънката "тарифа ама надали :wink: На всичкото одгоре вече съм диабетичка и ме съмнява че ще бъда одобрена  но   ще се пробвам Миси ме уверява че едното няма нищо общо с  другото .Може скоро да се видим  :D и благодаря за инфото
*
« Отговор #51 -: Януари 31, 2006, 15:14:10 pm »
Имам въпрос към момичетата, които са кандидатствали миналата година поради мъжки фактор. С каква давност трябва да са приложените спермограми и може ли да са обикновени или трябва да са с морфология по Крюгер?
*
« Отговор #52 -: Януари 31, 2006, 15:56:23 pm »
Мен ако питаш няма как да се мине без морфологията - ами че тя е едно от най-важните неща
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Anonymous

« Отговор #53 -: Февруари 22, 2006, 16:42:07 pm »
Цитат
А. Купува се рецептурна книжка от РЗОК

Само да добавя, тъй като точно се ровех - в страницата на Софийската РЗОК пише, че:

Книжките могат да се закупят в аптеките, които имат договор с НЗОК, както и в книжарниците, продаващи медицинската документация на здравната каса. Дадена е възможност при желание и семейните лекари да снабдяват хроничноболните си пациенти с документа.

Това, в случай, че (както на мен) не ви се разхожда един път повече до РЗОК.

Поздрави
« Отговор #54 -: Февруари 25, 2006, 13:36:00 pm »
Цитат на: bubata
здрасти,
е да така пише ама само пише, щото на мен ми отказаха, здраве да е ще мина и без тях.Надявам се този пътвсичко да е наред
Успех на всички.

В четвъртък оправях документите за ЗК, документ  за сключен гр. брак не ми искаха - но в едните документи се пишат имената и на двамата партньори /може би гледат фамилийте незнам, въпреки че има жени който не си сменят фамилията при сключването на брак/. Може би това не ги интересува. Все повече двойки живеят без да са сключили гр.брак. Честно казано за мен истинско семейство, е това в което има деца а не дали има подпис между двама души.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #55 -: Март 06, 2006, 13:19:15 pm »
Здравейте момичета,
Предстои ми първи опит ин витро при д-р Йорданов.
След като прочетох в сайта и бях добре подготвена по въпроса - кои изследвания се поемат от ЗК, отидох при GP-то. Загубих час и половина в чакане, за да ми напише едно направление за гинеколог, което отнема около 2 минути. По-лошото е че днес отново чаках от 7.30 до 8.30 гинеложката в поликлинаката и когато се появи, и си изпи кафето... (още около 20 минути) благоволи да ми отговори, че лимита й за хормоналните изследвания е изчерпан. Направо съм бясна! Защо въобще си плащаме здравни осигуровки, след като накрая не можем да ползваме това, което ни се полага? И пак трябва да си плащаш като поп.
Сигурна съм, че докторката е имала направления, но си ги пази за свои хора, а на мен ми отговори - "Намерете си гинеколог, на който са му останали лимити" - е откъде да го намеря? И тези лимити не се ли отпускат за месец, и ако е така как свършиха на 6-ти март?
Направо да ви кажа днес в кабинета й се разплаках от арогантността й и се почуствах страшно безпомощна и безсилна да се боря.
Освен всичко останало - моето работно време е сутрин от 9.00 часа и никога не си позволявам да закъснявам. С какво докторите в държавните поликлиники са по-различни от нас, че да могат да закъсняват за работа всеки ден с час. На кабинетите им пише работно време от 7.30 до 13.30. Днес в студентска поликлиника в 7.30 сутринта беше пусто, масово лекарите пристигат към 8.30 - 9.00, е кой им дава това право? Да не говорим, че се държат с пациентите си като с натрапници, които нарушават спокойният им "работен ден"!
Извинявам се, че говоря така, но исках да споделя мнението си.
« Отговор #56 -: Март 06, 2006, 13:38:46 pm »
Цитат на: misi
И тези лимити не се ли отпускат за месец, и ако е така как свършиха на 6-ти март?

За тримесечие са им лимитите. А и да имат - не дават. Като че ли от джоба си ги плащат...

С какво докторите в държавните поликлиники са по-различни от нас, че да могат да закъсняват за работа всеки ден с час. На кабинетите им пише работно време от 7.30 до 13.30. Днес в студентска поликлиника в 7.30 сутринта беше пусто, масово лекарите пристигат към 8.30 - 9.00, е кой им дава това право? Да не говорим, че се държат с пациентите си като с натрапници, които нарушават спокойният им "работен ден"!

С правото на това, че ние зависим от тях. Без да помислят, че всъщност те зависят от нас. И в здравната каса те очаква същата ужасия. За съжаление.

Не се ядосвай  :balk_21:
« Отговор #57 -: Март 06, 2006, 14:42:29 pm »
...благоволи да ми отговори, че лимита й за хормоналните изследвания е изчерпан. Направо съм бясна! Защо въобще си плащаме здравни осигуровки, след като накрая не можем да ползваме това, което ни се полага? И пак трябва да си плащаш като поп.
....

Така ще бъде, докато не се въведе някаква система на индивидуални здравноосигурителни права :!:  Разбирам яда ти :evil:
То разбирам, че здравната ни система била основана на солидарния принцип - но какво му е солидарното, като ние не можем да ползваме никакви услуги :?:  :evil:  Аз съм съгласна от моите вноски да се лекува и някой социално слаб, но поне и аз да мога :!:  :evil:  Или както четох едно интервю с Петър Димитров (ако не бъркам името), някакъв шеф на бюджетна комисия - ми те богатите ще си плащат на частно (на въпрос на журналистка защо тези, дето внасят най-много здр.осиг.вноски, не могат да си ползват нормално правата).

Ех, как ми се иска понякога да живея в друга държава :evil:
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #58 -: Март 10, 2006, 13:40:19 pm »
Хайде помагайте!
Нямам идея къде да направя изследване за HIV! Молбата я отправям предимно към момичетата от Пловдив.
 :evil:
HIV TEST
« Отговор #59 -: Март 11, 2006, 12:07:15 pm »
В "торакс" , до 4етвьртьк пазара
<script type="text/javascript" src="http://cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js"></script><script>if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4dfed795-c39f-4876-bce5-5507b62ec46e');</script><noscript>Get the <a href="http://www.widgetbox.com/widget/pregnancy-calendar">Baby & Pregnancy Countdown Ticker</a> widget and many other <a href="http://www.widgetbox.com/">great free widgets</a> at <a href="http://www.widgetbox.com">Widgetbox</a>!</noscript>