Здравейте момичета,
Предстои ми първи опит ин витро при д-р Йорданов.
След като прочетох в сайта и бях добре подготвена по въпроса - кои изследвания се поемат от ЗК, отидох при GP-то. Загубих час и половина в чакане, за да ми напише едно направление за гинеколог, което отнема около 2 минути. По-лошото е че днес отново чаках от 7.30 до 8.30 гинеложката в поликлинаката и когато се появи, и си изпи кафето... (още около 20 минути) благоволи да ми отговори, че лимита й за хормоналните изследвания е изчерпан. Направо съм бясна! Защо въобще си плащаме здравни осигуровки, след като накрая не можем да ползваме това, което ни се полага? И пак трябва да си плащаш като поп.
Сигурна съм, че докторката е имала направления, но си ги пази за свои хора, а на мен ми отговори - "Намерете си гинеколог, на който са му останали лимити" - е откъде да го намеря? И тези лимити не се ли отпускат за месец, и ако е така как свършиха на 6-ти март?
Направо да ви кажа днес в кабинета й се разплаках от арогантността й и се почуствах страшно безпомощна и безсилна да се боря.
Освен всичко останало - моето работно време е сутрин от 9.00 часа и никога не си позволявам да закъснявам. С какво докторите в държавните поликлиники са по-различни от нас, че да могат да закъсняват за работа всеки ден с час. На кабинетите им пише работно време от 7.30 до 13.30. Днес в студентска поликлиника в 7.30 сутринта беше пусто, масово лекарите пристигат към 8.30 - 9.00, е кой им дава това право? Да не говорим, че се държат с пациентите си като с натрапници, които нарушават спокойният им "работен ден"!
Извинявам се, че говоря така, но исках да споделя мнението си.