0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: Бременност и ендометриоза
« Отговор #20 -: Септември 12, 2006, 17:24:08 pm »
По-скоро за това исках да поговорим. Съжалявам, че се е получило така при теб, Ванина. Всичките тези въпроси, които бъкат в твоята глава си ги задавам и аз. Но, къде да намеря отговора ...
Мога, стига да искам.
« Отговор #21 -: Септември 12, 2006, 20:00:18 pm »
Vanina_sss, много си преживяла  :( След операциите лекувала ли си се? Имам предвид с Золадекс или Диферелин. Сега посещаваш ли специалист по стерилитет?
Задавам тези въпроси, защото аз отчитам като голяма грешка периода след моята операция, в който се доверих на "действайте, нищо ти няма".
Сега съм в очакване на втора операция и се чудя /освен, че определено нещо ми има/, дали съм успяла да се отърва от ендеметриозата.

lb2f
« Отговор #22 -: Септември 13, 2006, 10:05:56 am »
Да, jazzybaby, след първата операция бях 6 месеца на золадекс, до Януари 2005, а Юни 2005 - направихме лапароскопия - пак имаше ендометриоза, септември 2005 - забременях, и след това вече нищо не съм правила, опити и опити, това е, допреди да се появат болки ниско в дясно, което е от няколко месеца и ме тревожи много, и овулация нямам - казах ви, че фоликулите не растат, което ми говори, да не дава господ, за ендометриоза. Затова незнам на къде да тръгна. Ако има ендометриоза - няма овулация и .....Аз вярвам, че Жужка е права - това заболяване е по - скоро състояние на организма и духа. Започнах и аз от месец с хомеопатия - надявам се по - скоро, че това ще ми помогне да се почуствам по - добре психически и физически, а от там да се отрази и на организма.
Здрав дух - здраво тяло - в това вярвам. Но е трудно, когато човек е преминал през много....Не искам още инвитро - защото се надявам, че веднъж като е станало - ще стане пак, но успешно, и затова го оставям за по - късен етап. Дано господ е нас и ни подкрепя.
А вие какво смята да правите, накъде....????? Обръщам се към всички, които са писали в тази тема...
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #23 -: Септември 13, 2006, 11:25:29 am »
Ванина, с все сърце ти пожелавам успех! Много е трудно за мен, без да съм преживяла всичко това, а за теб, просто не мога да си представя как се чувстваш. Важното е да вярваш, дали на медик, дали на собствените си сили, дали на любимия, просто вярвай, че всичко ще се оправи и ще е наред. Господ да е с теб!
Ще си имаме бебчета по един или друг начин. Ще бъдем упорити и ще се справим! Вярвам го силно, не само за теб, а и за всички момичета тук.
Мога, стига да искам.
« Отговор #24 -: Септември 13, 2006, 17:30:21 pm »
Ванина,
а кой следи за състоянието ти сега? Аз не отричам силата на вярата, но "ако човек сам не си помогне и господ не може да му помогне". Аз за себе си съм решила да насоча вярата си към добър репродуктивен специалист и заедно да се бориме с моят проблем, а останалото е божа работа.

lb2f
*
« Отговор #25 -: Септември 15, 2006, 13:28:00 pm »
здравей,ванина!!!
виждам,че и ти доста си изпатила заради тази ендометриоза(като мен).
при мен след като направих мисед,се оказа,че имам ендометриоза,която след това лекувах 3м.с диферелин,но...от тогава минаха 4год.в очакване да стане чудото..!и едва сега след същите въпроси които си задавате с жужка,аз се престраших да направя инвитро!!!след тези оплаквания които имаш от твоя страна,аз бих се посъветвала със специалист !действай!!!къде си правила лапарото?
« Отговор #26 -: Септември 21, 2006, 15:30:17 pm »
Момичета, толков много ме боли яйчника, че ще откача. Вчера го гледахме, станал е кистозен, и преди се е случвало, но чак такава болка не съм търпяла....Та се чудя, или по - скоро искам да правя лапароскопия - в момента никой незнае и нищо не може да каже - дали има или няма ендометриоза, доктора иска да ме стимулират другия месец. А на мен ми се иска да знам защо боли преди да започна нещо изобщо да правя.......казвайте, какво бихте направили на мое място
« Отговор #27 -: Септември 22, 2006, 14:33:03 pm »
Момичета, толков много ме боли яйчника, че ще откача. Вчера го гледахме, станал е кистозен, и преди се е случвало, но чак такава болка не съм търпяла....Та се чудя, или по - скоро искам да правя лапароскопия - в момента никой незнае и нищо не може да каже - дали има или няма ендометриоза, доктора иска да ме стимулират другия месец. А на мен ми се иска да знам защо боли преди да започна нещо изобщо да правя.......казвайте, какво бихте направили на мое място
Здравей ванина. Аз направих един опит и естествено беше неуспешен. Първо,защото имах хидросалпинкс, от която получих абцес и ме отвориха - махнаха ми тръбата и ми откриха ендометриоза. Съжалявам,че не си направих първо лапароскопия,ама откъде да знам. Пък си е и операция - страх ме беше.
*
« Отговор #28 -: Септември 23, 2006, 17:29:14 pm »
здравей,ванина!!!
виждам,че си решила така или иначе да направиш лапаро-чудесно,но тази болка за която говориш не е за подценяване.
преди да разбера,че имах ендометриоза имах силна болка в здр.яйчник.случи се точно когато тръгвах на работа(сутринта),прилоша ми изведнъж,чак и не можах да помръдна(да се върна вкъщи),тогава свекърва ми хукнала след мен,защото си бях забравила ключовете-сякаш мисловно съм я извикала.страшна болка беше-дано при теб не е точно такава,но вземи някакви мерки.
« Отговор #29 -: Септември 26, 2006, 09:49:07 am »
Здравейте милички, сега пия Дуфастон от няколко дни, обще 10 дни ще го вземам, и след това ще видим дали проблема е от фоликулите - и болката е заради това, че яйчника е кистозен, или не. Ще изчакаме да ми дойде и първите няколко дни ще видим какъв е резултата - дали фоликулите са там или не. Ако са там - може би няма да са фоликули, а ендометриозни кистички....един господ знае. Общо взето няколко месеца ще ме наблюдават и ако няма промяна в състоянието ми - ще настоявам за лапароскопия. Но дали няма да ми станат много операции вече....
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #30 -: Септември 29, 2006, 17:47:14 pm »
Здравейте!
В сряда имах преглед на УЗ - кистата не е мръднала и на милиметър (ни надолу ни нагоре). В момента съм в М (по време на прегледа също бях) и би следвало да е дори уголемена, но не е. Функционални кисти на десен яйчник - няма. Много се радвам, че е така :D! Може би съм успяла да задържа растежа на кистата!?!? Моля, някой от медиците във форума, ако има желание да коментира.
Инъче приятни почивни дни на всички, отивам на риболов с невероятно настроение  :D!
Мога, стига да искам.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #31 -: Ноември 08, 2006, 17:45:17 pm »
Такааа... Здравейте отново на всички! :)
След като се бих в гърдите, че няма да се "лапароскопирам" дойде моментът на грозната истина - вече 1 година бебе няма, т.е. изтече срока, който си бяхме дали с мъж ми.
Не го приемам като поражение, но съм леко разочарована.
Да, задържах растежа на кистата, успях да вкарам живота си в някакви по-разумни рамки, но не достигнах резултата, който търсих. За съжаление. Декемри ще правя лапарото си при Алексаднров във Варна.
Благодаря на всички ви, които се опитахте да ме "вразумите" преди месеци. Пожелавам ви успех! Дано и в нашите кошарки изплаче бебе  :D.
Господ да е с вас!
Мога, стига да искам.
*

tini7

• *
  • 5
  • Обичам живота и всичко, което го прави красив
« Отговор #32 -: Ноември 09, 2006, 16:40:51 pm »
Здравей Жужка ,
Направила си правилния избор. Така хем ще изчистят ендометриозите огнища, хем ще видят дали са проходими тръбите.
Аз също съм с ендометриоза. Миналата година горе долу по това време ми правеха лапароскопска операция за махане на ендометриозна киста (около 7 см). 4-5 месеца преди това  се лекувах с хапчета и билки. От хапчетата нямаше ефект - кистата разтеше, а с билките успях около месец да задържа размерите й. Сега съм бременна почти в 15 г.с. и сигурно няма да спра да се притеснявам до края на бременността си. Но за себе си съм сигурна че стиганх до тук и благодарение на лапароскопията.
Пожелавам ти успех и ако кистата е наистина ендометриозна дано да не е нанесла много поражения.
Стискам палци това да е последното ти изпитание преди желаната бременност.  :goodluck:
*

viatar

« Отговор #33 -: Декември 13, 2006, 08:50:26 am »
Момичета, и за имам ендометриозна киста и според докторите може би е отдавна. Голяма е около 4-5 см. и не расте, обаче си я има. Не ме е страх от лапароскопията. Страх ме е, че може при операцията на кистата да ми махнат яйчника и тръбата. Другият ми яйчник също е опериран преди време и е останала само част от него. Разбирате ли, ако ми махнат и засегнатия от ендометриозата става много страшно за мен. Как ще зачена така желаното бебенце. Опитвам в момента с хомеопатия, но нямам много надежда. Кажете ми, със сигурност ли ендометирозата изяжда яйчника. Не може ли да го спасят.
« Отговор #34 -: Декември 13, 2006, 09:44:57 am »
Мила, колкото по - бързо направиш лапароскопия, толкова шансовете са по - големи. Не е сигурно, че кистата ти е "изяла" яйчника, и разбира се, че могат да го спасят, но не трябва да отлагаш. Аз 2 години не бях ходила на гинеколог, когато бях на 24г., защото никога до тогава не съм имала каквито и да е гинекологични проблеми, но от тогава насам, това са повече от 2.5 години не излизам от гин. кабинети. Така след моето не ходене на гинеколог, през 2004г. ми откриха голямата шоколадова киста - 8см, която беше изконсумирала вече моя яйчник. Така, че ако има съмнения за ендометриоза - не отлагай!!!!!! Това бих направила аз. Желая ти успех и дано яйчника е запазен, мила!!!!!
« Отговор #35 -: Декември 15, 2006, 21:04:39 pm »
viatar, не отлагай лапарото. Колкото повече време стои кистата, толкова повече поразии ще направи.
Искрено се надявам нещата да се развият добре при тебе. Яйчниците имат функция да се възстановяват, така че не се отчайвай.
Успех!

lb2f
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #36 -: Декември 27, 2006, 11:33:38 am »
Здравейте, момичета!
Честито Рождество Христово на всички! Господ да ви благослови всички, семействата и домовете ви също!
Моята лапароскопия мина успешно, слава Богу! Имам си и касета със запис. Гадничко си е да си гледаш карантийките, но е и интересно.
Най - важното - кистата не е засегнала яйчника изобщо! Не си спомням с кого спорих в една тема педи време дали кистата се обелва от яйчника или се гори. При мен си беше чисто обелване - пунктират кистата, изсмукват съдържимото, обелват кистата (обвивката й) от яйчника и обгарят засегнатите места (ако не сте виждали дране с щипки - мога да ви изпратя видеоматериал  :D). Инъче всичко друго си ми е супер - нямам други ендометриозни огнища, имах едно срастване (на засегнатия яйчник), което беше махнато, тръбите са ми супер, абе просто съм в една отлична физическа форма.
Време е да си пожелаем нещичко и за Новата 2007 година - и на мен и на вас късметчета от баницата - бебе(та)! Носете късметчето до сърцето си, дано се сбъдне на всички!
Мога, стига да искам.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #37 -: Декември 27, 2006, 12:55:14 pm »
Поздравления, Жужка, направила си една много важна крачка в правилната посока! Очакваме в следващото включване да се похвалиш с още добри новини!  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #38 -: Декември 28, 2006, 01:19:48 am »
BБраво, чудесни новини, тези дни се каних да пускам питанка какво става с теб. Пожелавам ти успешна ова година.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #39 -: Януари 05, 2007, 10:32:08 am »
Здравейте на всички!
Отварям отново темата, защото имам питанка-колко време след лапароскопска оперативна намеса мога да започна интензивно да се занимавам със спорт  :?? След тези празници качих килца, а и трябва да хапвам повече месце, защото ми е нисък хемоглобина, пък то за съжаление също се лепи... Ако има момичета с опит в тази посока ще съм благодарна за всяка информация.
ПП Трябва ли да имам контролен преглед след операцията?
Абе въобще суета ...
Мога, стига да искам.