0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

robi

въпрос за цветна снимка
« -: Септември 05, 2006, 16:22:30 pm »
Извинявам се ако въпроса ми е тъп но каква е разликата и има ли изобщо такава между хистеросалпингография и хидротубация.Благодаря!
*

balmi

Re: въпрос за цветна снимка
« Отговор #1 -: Септември 05, 2006, 16:53:48 pm »
Хистеросалпингографията представлява рентгенова снимка, при която през матката и тръбите се пропуска контрастно вещество и се проследява състоянието им. При хидротубацията проследяването става под ултразвук, като отново се пропуска течност.
*

robi

« Отговор #2 -: Септември 05, 2006, 17:03:14 pm »
Тогава предполагам че единия метод е по нов щом като и двата имат еднакво приложение.Кой от тях да избера,че нещо вече хич не вярвам на доктори.Нещо като не питай учило а патило  :)
« Отговор #3 -: Септември 05, 2006, 17:09:03 pm »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

robi

« Отговор #4 -: Септември 05, 2006, 17:22:16 pm »
Много благодаря!
« Отговор #5 -: Септември 06, 2006, 09:38:41 am »
Нещо много важно по този въпрос,въпреки че си прочела може би.
Преди всичко трябва да си направиш хламидиен тест.Много важно, като правиш снимка да имаш и рецензия на тази снимка,защото въпреки че нещо обичайно при правене на снимка да ти дадат такава. Преди две години правих във Варна при много добър специалист снимка пропусна да ми даде рецензия,имам две тотално запушени тръби , и много ме боля по време на снимката.Когато подавах документи в касата по програмата за инвитро липсата на рецензия на снимката ми създаде голям проблем,защото не изках да преживявам болките отново.Така че малко внимание не е излишно ,може да са добри спициалисти в добри клиники понякога пропускат естествено за твоя сметка.
*
« Отговор #6 -: Септември 06, 2006, 21:57:51 pm »
Дерр, кажи малко повече за болките при цветната снимка На мен скоро ми предстои такава  Да знам какво да очаквам
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Септември 06, 2006, 22:33:43 pm »
Болката е като при болезнен мензис, само че продължава няколко минутки само.
« Отговор #8 -: Септември 07, 2006, 10:10:10 am »
Дерр, кажи малко повече за болките при цветната снимка На мен скоро ми предстои такава  Да знам какво да очаквам.
Болка се чувства в момента на вкарване на контрастното вещество. Понася се...не е болка за умиране. Като ми направиха снимката се прибрах, пих един аулин и толкова. Болката идва и отминава...важен е резултата. Няма страшно.
*
« Отговор #9 -: Септември 07, 2006, 21:35:51 pm »
Някъде четох, че слагат и упойка , което ме кара да мисля, че не е много безобидна болка
Е, ще го преживея, не съм чак такава бъзла, но исках да знам предварително за какво горе-долу става въпрос
Благодаря ви!
*

robi

« Отговор #10 -: Септември 07, 2006, 22:05:34 pm »
А в Торакс е с пълна упойка.Аз направо изпитвам ужас от упойки и ако болката е наистина търпима предпочитам да си я изтърпя.Но все пак това са крайности на едно място без никаква на друго с пълна.Незнам какво да мисля.
*
« Отговор #11 -: Септември 08, 2006, 07:16:21 am »
Май зависи от прага на болката на всеки. Аз дори на зъболекар не ходя без упойка, но при цветната снимка ме боля няколко минути. След нея дори не пих нищо обезболяващо.Точно като при болезнен мензис, а моя е  точно такъв. Не са ми предлагали упойка. Каквото и да решите ви стискам палци и ви пожелавам успех :wink:

*
« Отговор #12 -: Септември 10, 2006, 14:26:36 pm »
скоро  си правих цветна снимка с пълна упойка и не съжалявам за това.болката е индивидуална за всеки.единствено можеш да си спестиш неприятните усещания.моят лекар ми каза че е щяло да ме боли адски много.късмет за резултатите,стискам ти палци!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Септември 10, 2006, 21:46:00 pm »
моят лекар ми каза че е щяло да ме боли адски много

Ами за да си оправдае взимането на парите за анестезията.
Болката е поносима и изобщо няма нужда от упойка.
Зъб боли много повече.
*
« Отговор #14 -: Септември 12, 2006, 16:49:13 pm »
лали,в интерес на истината моят лекар се опитваше да ме съгласи да направим тази процедура без упойка но тъй като съм голямо шубе аз сама пожелах да не усещам нищо.а доколкото до лекаря той ми е близък познат и не искаше  дори пари за което се наложи да му ги набутам такаче няма интерес да ме лъжи.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Септември 13, 2006, 04:02:05 am »
Набута му ги, пък той взе че ги взе...
Между другото съпругът ми е анестезиолог.
Като претеглихме предимствата и недостатъците, реших, че не си струва.
И не съжалявам.
« Последна редакция: Септември 13, 2006, 04:04:50 am от Lali »
*
« Отговор #16 -: Септември 13, 2006, 09:17:22 am »
Цветната снимка с упойка е нож с две остриета. На мен ми правиха снимката с пълна упойка. В следствие на липсата на реакция от моя страна ми раздуха дясната тръба, от това се е възпалил апандисита и докъто накой разбере - получих перитонит. При операцията ми отстраниха и двете тръби. Но в интерес на истината аз за нищо на света не бих се съгласила на тази снимка без упойка. Така че момичета много добре полислете кой вариант ще изберете за себе си и най-вече на кой "специалист" ще се доверите.
« Отговор #17 -: Септември 13, 2006, 12:00:37 pm »
На мен ми правиха цветната снимка /хистеросалпингография/ само с обезболяващи - 2 бусколизина. Не е нещо, което не може да се изтрае. Болката отшумява за около 5-10 мин. Мисля, че всяка жена, страдаща от стерилитет, би го изтърпяла. Препоръчва се цветната снимка да се прави в началото на цикъла преди овулацията, за да се избегне евентуална бременност. Това си е рентгенова снимка. След процедурата е добре да си починете няколко часа.
« Отговор #18 -: Септември 13, 2006, 21:28:02 pm »
Аз също я правих без упойка. Болката в никакъв случай не е чак толкова силна, че да не се търпи, по-скоро е като болезнен цикъл, но при мен всеки е такъв  :( Смятам, че упойките са за по-сериозни манипулации, но всичко е въпрос на индивидуална преценка...
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #19 -: Септември 13, 2006, 21:51:59 pm »
При мен цветната снимка беше доста болезнена -най вероятно поради частично запушена лявата тръба!Хубавото е че най-голям зор е 5 минути и после почва да отшумява!Да доста болезнено беше!,но ако се наложи пак ще го направя!само и само да има успех! :D