Здравейте момичета!
Ние с мъжа ми разбрахме, че ще се наложи тази интервенция в началото на месец април и за това ми е малко странно, но ще свикна. След 2 години неуспешни опити и ходене по мъките от моя страна, се оказа, че една от причините е в спермата - диагноза Астенозооспермия(7,5% с нормална морфология при 14 % минимум) и трябва да прибегнем до този метод, но има някои неща, които ме притесняват като например нивото на някои от хормоните ми. Не знам дали е тук мястото, но ми се искаше да ги обсъдими ще ги спомена:
TSH - 0,78 (0,27 - 4,20)
FT4 - 19.38 (10 - 25)
LH - 6,68 (до 12,6)
FSH - 4,70 (до 12,5)
Prolactin - 408,30 (72 - 511)
Estradiol - 71,76 (24,5 - 195)
Testosteron - 0,53 (0,06 - 0,82)
DHEA-S - 7,97 (1,8 - 7,7)
Тези изследвания ся правени на 3 ден от месечния цикъл. Та сега пия следните медикаменти:Метфогамма, Преднизолон, Примолут нор и Фолиева киселина.
Според докторката имам проблеми с овулацията и може би поликистозни яйчиници, но не мога да разбера защо се налага да я пия тази Метфогамма - не е ли за диабетици. Нямах възможност да задам тия въпроси на докторката, защото когато тя ми ги изписваше 10 минути преди това ми беше направила цветна снимка на тръбите и ме болеше ужасно та нищо не запомних.
Сега чакам да ми дойде и веднага трябва да й си обадя за преглед. Надявам се всичко да е наред, въпреки, че съм песимист, а не трябва. Но в случая изглежда, че проблема не е само в мъжа ми, а и в мен.
Момичета извинявайте, ако съм ви отегчила, но знам, че Вие ме разбирате понеже сте минали по този път и ми става по - леко, когато си споделям проблема с някой, който знае за какво става въпрос.
До скоро и да знаете, че оттърване от мене няма. Ако някой има мнение по въпроса - моля Ви пишете ми! Дано всичко да е наред и през месец май да направим инсеминацията.
Прегръдки