Здравей, Нелката! Нашите спермограми много варират- от 3млн/мл до 43млн/мл. Имали сме много неприятни изненади.Когато сме питали от какво зависи това влошаване на резултатите, сме получавали два отговора:
-от който брои
-в резултат на варикоцелето показателите варират
Обаче как може такова влошаване след лечение?Според мен нещо не е както трябва.И аз малко се съмнявам, че в центровете по стерилитет лекичко намаляват показателите като резултат от престараване да са точни или пък от нещо друго???.Дано не съм права.И ние минахме тримесечно лечение с Прегнил, но още не сме правили нова спермограма.
Все пак в другите лаборатории дори да не се справят добре с морфологията и процента подвижност, не могат ли толкова да преброят правилно общия брой.Те нямат интерес да завишават бройката.А сме правили спермограми при лекари, ползващи се с добро име.
Последните спермограми преди прегнила направихме при Александров и Владимиров през две седмици.
За разликите в бройката и процента подвижност няма да говоря, но морфологията по Крюгер ме озадачи:
При Владимиров 6% нормални-лошо.При Александров-60%нормални, не ни каза, че имаме проблем.Е, на кого от двамата да вярваме.Писна ни вече да даваме пари за глупости и спермограми и нищо точно.
Та и аз бих искала да знам доколко можем да вярваме на спермограмите на Владимировата клиника.
А ти не се притеснявай, мисля че резултатът не е точен.Стискам палци следващата да е много добра!Успех!