Мъжете по принцип нямат симтоми на трихомони, гинеколози са ми казвали, че те по-скоро са носители на това заболяване. Но трихомони може да хванеш от къде ли не, от общи тоалетни, от хавлии и санитарни помещения, но най-вече по полов път и то от мъж, който няма симтоматика. Трихомоните се лекуват, но това не означава, че никога повече няма да се срещнеш с тях. Аз имам приятелка, която беше убедена, че ще ги победи, но не успя, при все, че се лекуваха двамата с мъжа й непрестанно в продължение на години. На мен самата са ми казвали, че имам трихомони преди шест години, когато се оказах бременна, но тъй като беше нежелана бременост след аборта се лекувах по предписаните ми лекарства заедно с патньора ми и от тогава не е имало такава диагноза при всичките лекари, които съм посещавала.
Имам въпрос - достатъчно ли е преглед на вагинален секрет под микроскоп да даде със 100% сигурност трихомони???
Относно въпроса ти мисля, че е възможно това! На мен така ми го откриха. Смятам, че не е чак толкова притеснително това, лекувай го както ти предпише доктора и не се притеснявай!Успех!