Здравейте момичета,
чета всичко, абсолютно всичко за осиновяването по форумите от около 2 месеца и наистина това много ми помогна да бъда категорична без никакви съмнения за това, че искам да си осиновя дете.
Минах през цялата мъка в надеждата си да родя дете, зад гърба ми са 5 неуспешни опита ИКСИ, последният през месец март ... Трябвало е да мина през всичко това бавно и мъчително, за да "узрея", за да се отвори място в сърцето ми с огромна любов за едно малко същество.
Дълго време категорично отхвърлях възможността да осиновя дете, не съм съвършена ...
Сега съм готова емоционално, не че нямам страхове, но те са нищо само пред мисълта, че някъде там ме чака едно дете.
... и така, след като четох, четох, на 04 юни отидохме със съпруга ми до ДСП и ОЗД отговарящи за кв. Надежда. След разговора със "социалната" /тя не се представи/ бях доста стресирана от тона и отношението, но ... бях предварително подготвена от форума за такива случаи и реших да не обръщам внимание на това. Цялата работа по събирането на документите по институциите се падна на съпруга ми, той в момента е безработен и това е "добре дошло" в този момент.
Искам да благодаря и на Dodi4, много ни помогна с полезните съвети за събирането на документи, късмет беше, че и тя е от кв. Надежда.
Много съм лаконична и непоследователна в мислите си, моля да ме извините
Искам да попитам, тъй като съпругът ми както вече се разбра е безработен и получава средства все още от бюрото по труда, от началото на месец януари, от къде трябва да получи служебна бележка за доходи последните 6 мес. Ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация, моля да пише.
Надявам се до края на тази седмица да успеем да съберем всички документи и да ги предадем.
Не познавам нито една от вас, но искам да ви кажа, че сте "прекрасни" и много ми помогнахте. Жадна съм за споделените ви емоции, за впечатленията, за трудностите, уча се от вас за всичко.
Пишете ...