...не аз зачекнах темата "защо само едно РДСП"
Зайко, аз зачекнах темата: "Защо само едно РДСП", тъй като смятам, че този въпрос е подходящ за практическите съвети тук. Ти имаш своите убеждения по въпроса и в това няма нищо лошо, но мисля че е редно да се представи и едно по-универсално мнение на база по-разностранен опит (примерно, като този на
Фуси), за да може и останалите четящи тук да си съставят тяхно частно мнение на база споделеното... Това, че взе решение да не поставяш ограничение за етнос е чудесно, но се пази от "пренавиване" - не е необходимо да доказваш нищо на никого тук...
Пълна информация за детето се дава НЕ само на ниво "познатите от моето населено място". Лично аз действително имах лош опит точно в тази връзка, но въпреки това не бих правила генерални обобщения. Отдавам спънките ни в началото и на липсата на опит. Както
Кофи вече писа, по-голямата част от служителите са коректни, добронамерени и отзивчиви. Защо тогава човек да си създава допълнителни ограничения? Зайко, ти си взел решение и това е твое право, но за останалите четящи в тази връзка бих искала да повторя думите на Фуси:
Ограничавайки се само до едно РДСП "намалявате шанса си 27 пъти - колкото са останалите РДСП"
аnajens, искам да те успокоя, че повечето от осиновилите тук не са използвали и грам връзки.
Неприятно е, че се създава внушението, че са необходими такива. По този повод има много интересна глава в книгата на
Фуси. Тя е цитирала част
тук (клик! ). Относно обективността... Ще цитирам една
статистика от БГмама - мненията в темата са субективни, но цифрите са си цифри - от 59 души 53 са осиновили без да дават никакъв рушвет (а уж е разпространено схващането, че без да платиш някъде нямало да стане)... Според мене подобна би била и статистиката по отношение на връзките...