Значи, Салата на Роми с Магданоз
Та, сега РЕЦЕПТАТА:
количество:около 1 връзка магданоз (измит)
Слагам го в блендера да го нареже на ситно. Заедно с дръжките (нищо да не се губи).
Всичко се смила доста финно и дръжките не се усещат по-различно на вкус. Но ти ако искаш, може да не е в блендер, а нарязани, но тогава само листата, защото дръжките ще се по-твърди и ще се усещат.
Добавям 1 скилитка чесън (може и без него, може и повече - въпрос на вкус)
Хубаво е да има ядки - най-добре Сурови Тиквени Семки, но може и други - сурови обаче - бадеми, слънчоглед, орехи...
Понякога слагам и 1 филия поисъхнал хляб (само средата), наронена и тя в блендера, за да се получи малко по-хомогенна смес, разбира се може и без него.
След като всички съставки са се смлели хомогенно в бленера, ги изипвам в купа и ги подправям със малко сол, оцет, олио (на вкус) и понеже обичаме горчица, слагам и от нея около 1 суп.лъжица.
Салатата става много вкусна и става доста бързичко...За 5-10 минути и всичко е готово - режеш с блендера, вадиш, слагаш оцет и олио... и е готово...
Прилича повече на паста, или хайвер... ама аз си й викам салата...
Забележка от Рали : аз подправям салатата със зехтин и оцет балсамико, според мойто мъж става добре, може да добавиш и доматки нарязани на ситни кубчета, за да стане малко по-сочна...
Та това е