0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: възпаление
« Отговор #20 -: Ноември 22, 2006, 15:57:29 pm »
Имам болки повече от месец в десния яйчник, казала съм за тях на трима гинеколози и никой нищо не ми обясни, нито ми предписа лечение.
Мила,
Явно не си попаднала на точния лекар, който да ти обърне нужното внимание :x.
Предполагам си прочела дискусията по-горе и си разбрала, че за да се определи дали болката в яйчника се дължи на възпаление се пуска ПОНЕ микробиология + антибиограма. Физиотерапията е последващо лечение или поне за мен е терапия за премахване на остатъчната болка, а НЕ за ИЗЛЕКУВАНЕ.
А болката може да се дължи и на киста, не само на възпаление.
Иначе ако държиш все пак да преминеш курс на физиотерапия имаш две опции:
или да си платиш сама процедурите (в София има десетки центрове за физиотерапия - ако искаш на лични мога да ти кажа къде ходих аз) или да отидеш при личната да си вземеш направление за гинеколог като изрично ти е написано от личната, че те праща за физиотерапия, а гинеголога ще ти издаде самото направление за физиотерапия. С направлението отиваш в център, който има договор с Касата и си записваш час. Това е най-общо 8).
Намерихме нашето синче.
« Отговор #21 -: Ноември 22, 2006, 16:37:06 pm »
Здравей Аничка!
Да ти кажа как бяха нещата при мен. Имах си остра болка, не много силна в левия яйчник. Отидох при една квартална докторка за гъбички беше повода и казах за болката. Тя ми вика нищо ти няма, но ми изписа някакъв антибиотик. Пих го, но болката пак се появи. Ходила съм след това на още трима гинеколози за тази болка и то бяха препоръчани и всеки ми казва нищо ти няма. Казваха ми колит, дебело черво какво ли още не. Накрая след около 9 месеца болката ми се усили. Отивам на лекар и какво да видя киста 3см. Лекарката каза, че яйчника ми е възпален и задържа фоликули. Каза, че след антибиотика кистата ще се спука. Така и стана де.
Искам да ти кажа, че чак когато се появи кистата тогава ми казаха,че имам възпаление. Дотогава 9 месеца се влачих с тази болка.
Незнам какво да ти кажа за твоята болка, може да е възпален яйчник, може да е колит, може да е дебело черво, може да е фоликулярна киста. Просто ти пожелавам докторите навреме да разберат какво ти има и да го лекуват адекватно, а не да се влачиш като мен с болката по доктори и всеки да казва нищо ти няма.
Ако имаш възпаление първо се  лекува с антибиотици и чак тогава се минава на физиотерапия. Тя се предписва срещу евентуални сраствания(които се получават от възпалението) и за да изчезне болката.
Иначе за направлението за физиотерапия е както ти го описа Пати пат.
От моя опит мога да кажа, че физиотерапията много ми помогна.
*
« Отговор #22 -: Ноември 22, 2006, 17:15:14 pm »
Благодаря ви за отговорите. Микробиология си попуснах преди няколко дена - не ми е ясно за болката какво се гледа там?  Кисти нямам, тъй като ходя редовно на узи за фоликулометрия, последно бях миналата седмица. Така, че неяснотата по причинтеля на тази болка си остава... Някой да е имал подобен проблем?