0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Stelliana

възпаление
« -: Октомври 17, 2006, 12:19:09 pm »
Здравейте!
Вече много си притеснявам за това мое възпаление на левия яйчник и само за това мисля. Пих вече 3-ти антибиотик. Болката не ми е минала все още. Според лекарката възпалението е излекувано. Това била отшумяваща болка, и с физиотерапия щяла да мине съвсем. Правих си кръвни изследвания и левкоцитите ми са в норма, което означава, че нямало вече възпалителни процеси. Понеже чета доста из форумите и започнах да се притеснявам да не би това е някакво възпаление на тръбата. Ако имам такова лефкоцитите би ли следвало да са повишени? Питах лекарката да не би възпалението да е хванало и тръбата, а тя ми вика не, изобщо няма такова нещо.Как го установи незнам?! Разбрах, че такова възпаление доста трудно се диагностицира.
*
Re: възпаление
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2006, 17:23:51 pm »
Щом имаш някакви сънения относно компетентността на своята лекарка просто я смени. Отиди на друго място с добър ехограф и подробно опиши лечението и симптомите които те смущават.
Така бих направила аз, но нека и другите да кажат.
Успех!
*

Stelliana

« Отговор #2 -: Октомври 17, 2006, 17:59:47 pm »
Ох какво да кажа?! Pреди това съм ходила на 4-ма гинеколози, които ми казаха, че нищо ми няма. Tака се влачих половин година с болката и уж нищо ми нямало. Тя беше първата, която се зае да лекува възпалението.
Kак мога да се изследвам по прецизно?Само с цветна снимка ли?
Е добре ако е възпалена тръба не трябва ли все пак да се повлияе от антибиотиците?
ох боже дано само си въобразявам!! Но искам да си направя някакво изследване и да се успокоя, ако е за успокоение разбира се.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2006, 10:22:25 am »
Мила Stelliana, аз също съм имала възпален яйчник, който лекувах в продължение на няколко месеца с 2-3 различни антибиотика. След това направих и курс физиотерапия, но наистина мога да кажа, че след излекуване на възпалението пак чувствах позната болка, затова бих се съгласила с мнението на лекарката ти.
Друго нещо, което установих обаче е, че след приема на антибиотиците започнах да образувам фоликулярни кисти в този яйчник, които също предизвикват болка. Можеш да си направиш фоликулометрия в 2-3 последователни месеца, особено ако целиш забременяване.
Дали има налично възпаление в момента наистина се установавя чрез изслдване на кръв и урина.
Не се паникьосвай и ако имаш доверие на лекарката си, следвай предписанията й :D.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2006, 10:38:15 am »
 Аз също си мисля,че може да имаш доверие на лекарката си, защото и при мен не отзвуча напълно болката след 6 месечно лечение на възпалена тръба. Но мога да кажа,че най-добре на мен ми се отрази физиотерапията. Успех :D
*

Stelliana

« Отговор #5 -: Октомври 18, 2006, 12:21:12 pm »
Много съм Ви благодарна момичета за успокоителните думи!
Извинете ме, че съм такава паника и досаждам с това мое възпаление, но съм много изплашена и разстроена.
Да искаме да започнем опити за бебе, но искам да съм убедена,че наистина няма никакво възпаление. Надявам се след физиотерапията да съм наистина успокоена.
А за фоликулярните кисти, мисля, че и пред мен стои този проблем. Дано да е нещо временно от антибиотиците.
На 7-мия ден от началото на цикъла ходих на преглед и докторката ми каза, че съм имала фоликул 11мм, който бил останал от преди и се смалявал. А преди месец като ходих имах фолукул 30мм, но той след 1 седмица беше изчезнал.
предстои ми и тази борба.
А след цикъла започнах да имам и боцкане в десния яйчник.То пък за какво? След толкова антибиотици и той да се сети да боцка.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2006, 14:42:58 pm »
А след цикъла започнах да имам и боцкане в десния яйчник.То пък за какво? След толкова антибиотици и той да се сети да боцка.

Да не би пак да имаш фоликулярна киста :ask:?
Сега след като спомена, че сте открили задържани фоликули, възможно е болката да е от тях, а не от възпалението.
Иначе не ни досаждаш с притесненията си - нали затова сме тук да си помагаме и да се подкрепяме :D.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2006, 15:27:34 pm »
Момичета винаги ли след прием на антибиотици се получават фоликулярни кисти.....вие какви антибиотици пихте...
*

peti_pati

• 746
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2006, 15:46:18 pm »
Gery-mur,
ние тук правим само предположения и споделяме личен опит, а както обича да казва Лали: "Момичета, не си обменяйте диагнозите" :D.
Аз споделих своя опит и на какво се дължеше болката след излекуване на възпалението. Това не значи, че твоя случай трябва да е същия. Най-добре се консултирай с лекар.
Иначе на въпроса ти за антибиотиците - пила съм Rulid, Ospamox и Macropen. Не мога да твърдя, че се дължи на самите антибиотици и може би не съм се изразила точно, но като последица от възпалението започнах да образувам фоликулярни кисти.
Намерихме нашето синче.
*

Stelliana

« Отговор #9 -: Октомври 18, 2006, 16:10:13 pm »
Да и на мен като отидох първия път и ми откриха кистата от 30 мм, докторката ми каза, че в резултат на възпалението се образуват кисти в болния яйчник.
Иначе за другия ти въпрос аз пих първо дурацеф една седмица, веднага след него пих ципрофлоксацин и една седмица след него пих доксациклин, но него го пих и заради появил ми се силен цистит.
А на теб Пети пат след като се излекува яйчника спря ли образуването на фоликулярни кисти. На мен докторката ми каза, че уж трябвало да спре.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2006, 19:14:00 pm »
Стелиана, аз пък никъде в твоите постинги не прочетох, че ти е взета микробиология на влагалищен или на цервикален секрет, за да се изолира патогенна флора, а оттам и антибиограма, с която да бъде атакувана. Мажеш да изпиеш  и 100 антибиотика, но те да не са педназначени да убиват точно този вирус или бактерия.

За пореден път питам - ако има гинки, които четата този форум. Толкова ли е трудно и неприятно да се взима МБ?
*

peti_pati

• 746
« Отговор #11 -: Октомври 19, 2006, 08:58:53 am »
Здравейте момичета,
първо искам да кажа, че напълно подкрепям Лейдито, че всеки антибиотик се пие само след направена МБ+антибиограма. Последния път, когато ходих на лекар с подозрения, че възпалението се е "върнало :D", док даже освен МБ ми пусна и кръв и урина.

Сега на въпроса на Stelliana: Да, след като излекувах възпалението, 3-4 месеца по-късно и овулацията ми се възстанови.
Намерихме нашето синче.
*

Stelliana

« Отговор #12 -: Октомври 20, 2006, 12:25:05 pm »
Ами, не, не ми е вземана микробиология.
Но сега май имам друг проблем.В момента си прилагам гино певарил за гъбичките, които се появиха в следствие на антибиотика. Чуствам си яйчниците ужасно подути и сякаш имам някаква тежест в тях. Почти като предменструален синдром. Да не ми би да се чуствам така от гино - певарила? 11-ти ден ми е от цикъла и ми е рано за овулация, че да си мисля,че тези симпроми са заради овулацията. Днес съм пак на лекар да ми назначи физиотерапия и ще питам. Ох как ми писна вече стези болежки и неизяснености!
« Отговор #13 -: Октомври 20, 2006, 12:42:05 pm »
Ами, не, не ми е вземана микробиология.
Сама се замисли тогава каква е идеята да пиеш трети антибиотик както пишеше и разни други неща без да знаеш какво точно лекуваш. Така на сляпо има опасност това което лекуваш да рецидивира и да не се отървеш дълго от него. За това микро+антибиограма задължително преди да се пристъпи към лечение.
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2006, 17:34:48 pm »
Здравейте момичета,
а мислите ли ,че възпаление на яйчниците може да се дължи на хламидия? Защото на прегледа ми днес се установи силно възпален ляв яйчник, който ме боли от 8 дни и първото, което ме попита гинката е дали съм изследвала хламидия и понеже не съм ми взе кръв, а резултата ще е готов утре вечер.
Относно кистите моят проблем започна с тях и пих дуфастон 2 месеца. Днес кисти нямаше за разлика от предния месец , когато на десния имаше много и 2 от тях бяха доста големи. Така че и аз мисля че се дължат на възпалението, а не антибиотика, защото аз не съм пила антибиотици.
Стелианче, има ли ефект от физиотерапията?
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2006, 18:22:12 pm »

Цитат
Мила Stelliana, аз също съм имала възпален яйчник, който лекувах в продължение на няколко месеца с 2-3 различни антибиотика. След това направих и курс физиотерапия, но наистина мога да кажа, че след излекуване на възпалението пак чувствах позната болка, затова бих се съгласила с мнението на лекарката ти.
Друго нещо, което установих обаче е, че след приема на антибиотиците започнах да образувам фоликулярни кисти в този яйчник, които също предизвикват болка. Можеш да си направиш фоликулометрия в 2-3 последователни месеца, особено ако целиш забременяване.
Дали има налично възпаление в момента наистина се установавя чрез изслдване на кръв и урина.
Не се паникьосвай и ако имаш доверие на лекарката си, следвай предписанията й Very Happy.

При мен това се случи преди 2 години.Абсолютно същия случай!!Наистина след физиотерапиятя се чувствах много по-добре ,но все още задържам фоликули и май така ще си остана.Лекувах се и с противозачатачни.И ми изписват Дуфастон!Това много ме притеснява заради опитите за бебе!Мисля си ,че това възпаление нещо ми е увредило ,я тръба, я яйчник.Лекарите казват-нищо ти няма, а на мен това, мира не ми дава!В края на месеца отивам при нова лекарка.Дано тя да ми даде някакво смислено обяснение!!! :?
« Последна редакция: Ноември 08, 2006, 18:24:07 pm от peroshinka »
*

stelliana

« Отговор #16 -: Ноември 09, 2006, 11:38:36 am »
Здравейте момичета!:-)
В понеделник ми беше последния ден от физиотерапията. Бях подложена на две процедури: на радар и на ултразвук. И двете процедури били за сраствания. За съжаление в областта на левия яйчник отново ме наболява. Физиотерапевта ми каза,ч е може би болката се дължи на образували се сраствания или от бъбрека. Днес съм пак на преглед при гинеколожката. Но моята болка започва от кръста и продължава надолу към яйчника. Физиотерапевта предположи, че може да е нещо проблем с бъбрек, а аз си имам проблем с този бъбрек, който в момента оправям с билкови чайове. Направих си и микробиология на влагалищен секрет и всичко излезе ОК. Днес на прегледа ще видя дали имам пак задържани фоликули. И ще питам дали мога вече да започвам опити за забременяване.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #17 -: Ноември 09, 2006, 15:22:02 pm »
Ако имаш проблем с бъбрека пусни си кръв и урина, но след консултация с лекарката ти, разбира се.
А и болката няма да изчезне изведнъж, дори и след физиотерапията. При мен значително намаля и след един-два цикъла вече не я усещах.
Колкото до евентуални сраствания - предполагам е строго индивидуално, а и зависи дали възпалението е било лекувано на време. След моето възпаление, лечение с антибиотици и физиотерапия и аз си мислех, че сигурно имам много сраствания, но на лапароскопията не се видяха абсолютно никакви 8).
Така че, спокойно, лекарката ти си знае работата :D.
Успех и разкажи как е минал прегледа.
Намерихме нашето синче.
*

stelliana

« Отговор #18 -: Ноември 22, 2006, 12:51:51 pm »
Ами прегледа мина добре. Нищо ми нямало, каза ми само много да се пазя да не настина и след два месеца на профилактичен преглед. Питах дали мога да започна отново опити за бебе. Можело.
В действителност болката в левия яйчник намаля. Е обажда се отвреме-навреме, но много по-рядко от преди  и е съвсем слаба. Искрено се надявам съвсем да отшуми, защото като ме прободе все си мисля,че все още не съм излекувана. Гони ме някаква абсолютна паника и само си следя и дебна корема къде, как и колко ме боли.
Но болката ми отслабна чак след физиотерапията, явно има голяма полза от нея. Февруари, март смятам да отида на още един курс по физиотерапия и месец май на кални бани. Такива са плановете ми, според това което  ми препоръча физиотерапевта.
Дано не се наложи да ходя и да стане щастливито събитие, но защо ли някак си се съмнявам! Имам един месец време за опити и трябва да съм целуната от съдбата, за да стане:-)))
*
« Отговор #19 -: Ноември 22, 2006, 14:48:00 pm »
Здравейте, може ли някой да ми каже къде се правят въпросните физиотерапии в София и как човек може да отиде на такива процедури. Имам болки повече от месец в десния яйчник, казала съм за тях на трима гинеколози и никой нищо не ми обясни, нито ми предписа лечение. Благодаря!