0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременост след противозачатни
« -: Октомври 19, 2006, 22:35:36 pm »
Здравейте момичета. Може би някой от вас има подомна история или съвет - бях на противозачатни хапчета эа 12 години и спрях да ги вэимам Юли. Естествено още не съм бремена....знам че ще отнеме малко врме, но нямам много търпение.   
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
*
Re: Бременост след противозачатни
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2006, 23:35:33 pm »
12 години са си дълъг период. Сега организма ти трябва да се възстанови и хормоните да си влязат в норма.. При 3 месеца опити не може да се мисли, че има проблем. Все пак, ако решиш можеш да си направиш един рутинен гинекологичен преглед.
Наслаждавайте се на бебеправенето и успех! :)
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 00:24:35 am »
Благодаря эа подкрепата   :D
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 07:13:57 am »
Nemis05 напълно съм съгласна сс БОРИ,така че наслаждавай се на нещата и неси тормози главицата с излишни тревоги!Успех мила и дай Боже скоро да се похвалиш с положителен тест! :D
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2006, 12:24:44 pm »
  Здравей ,аз също съм пила противозачатачни ,но година и половина.И когато ги спрях, лекарят ми каза ,че трябва да минат поне 6 месеца да се нормалезира всичко ,така че - :balk_177:спокойно!
*
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2006, 13:44:36 pm »
А гинеколожката при която ходих ми каза, че след прием на противозачатъчни по принцип се забременява по-лесно. Но това при мен не се случва вече 5-6 месеца. Така, че и аз не знам какво точно да мисля.
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2006, 14:50:41 pm »
Здравейте!  :) И аз съм от вашия отбор. Радвам се, че има с кого да споделя. Пих контрацептива Regulon - 6 месеца, след което вече 6-месечни опити а резултат "-". И аз съм чувала, че след прием на противозачатъчни се забременява по-лесно, но явно не е точно така?
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2006, 16:14:52 pm »
Никога не бях 4увала след противоза4атъ4ни да се забременява по-лесно, не виждам обективно при4ина. Напротив, ако хап4етата са дозирани (хормонално), те смущават хормоналния баланс и поради тази при4ина се 4ака 6 месеца пове4е от средностатисти4еския срок за забременяване (който зависи от възрастта) . Това ми бе казала гинеколожката когато спрях хап4етата. Разбира се тези 6 месеца не са задължителни, моя приятелка на 35 год забременя 3 месеца след спирането на контрацепция; която бе вземала 15 години  :D
*
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2006, 17:14:36 pm »
След спиране на противозачатъчни, обикновено на организма му трябва време, за да си възстанови нормалните функции, които са били подтискани от лекарсвтата. При някои жени това може да са само няколко седмици, при други-много повече време. Аз на твое място, след 12 години прием, бих отишла на един профилактичен гинекологичен преглед и ще помоля да ми пуснат един хормонален профил на 3 ден след началото на менструацията, да се види с ехограф как е матката, лигавицата и т.н. Не се притеснявай излишно. Съвсем здрави хора забременяват до година опити. Ако сте млади със мъжа ти, няма за какво излишно да се панираш. Приемай фолиева киселина, погрижи се за общия си тонус с малко гимнастика, мисли позитивно и всичко ще е наред!
Мари :D
Alexandra
« Отговор #9 -: Октомври 20, 2006, 18:47:40 pm »
Blagodaria na vsichki za podkrepata  :D.  Znam che vsicki imame razlichni problemi sled spiraneto na hapchetata, no se radvam che tozi forum e tuk za spodeliane na takivi nesta  :D.  Az hodia na godishi gen. pregledi i za sega vsichko a dobre, pravih susto i kruvni izsledvania da sum sigurna che tialoto mi e v dobra forma, vzimam vitamini i folat, treniram i se nadivam che vsichko tova ste ima polza  :lol:  Moita docotrka mi kaza che otnema pone edna godina i ako nisto ne stane do togava, sled tova ste napravime poveche testove - no se nadivam che niama da stigne do tam - stiskaite paltsi
« Отговор #10 -: Октомври 23, 2006, 12:24:22 pm »
   :ask: Момичета заговорихме по темата и искам да ви попитам:Този месец става точно 1год. откакто спрях противозачатачните(Регулон).По-долу писах ,че ги пих година и половина.Когато ги спрях обаче, започнаха да ми излизат доста пъпки и черни точки като на пубертет, по гърбът и лицето.Това не е присъщо за моят тип кожа и никога не съм имала подобен проблем дори в пубертета.Вие имате ли подобен проблем и означава ли това ,че хормоналният ми баланс все още е нарушен?Бих ли могла да съдя по това дали е дошъл момента за бебе или да се изследвам?Искам да отбележа че 3-4 месеца правихме бебе и не се получи като съм сигурна за 3 от циклите, че сме улучили  момента и тези опити са 8-9м.след спирането на приема.Сега опитите са прекъснати поради липса на любимият за няколко месеца.
« Отговор #11 -: Октомври 23, 2006, 12:54:27 pm »
Рeroshinka и при мен от 2-3 години взеха да ми излизат пъпки по лицето и гърба но, не съм била на противозачатъчни преди това.Мазах се с какво ли не но продължават да си излизат,явно проблема е вътрешен а не от кожата и аз през пубертета не съм имала проблем.Ще чакам с нетърпение отговора на момичета със същия проблем :balk_160:
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
« Отговор #12 -: Октомври 23, 2006, 13:02:29 pm »
 Да ,но при мен започна още с първият цикъл след спирането та до днес ,не ми се вярва да е съвпадение ,но би било добре ,ако не е свързано. :x
*
« Отговор #13 -: Октомври 23, 2006, 16:01:42 pm »
Здравейте!И аз пих противозачатъчни почти 9 години. Спряла съм ги от 1 година , но бебето не става....не губя надежда,обаче, знам, че трябва време и упорита работа.Успех!
« Отговор #14 -: Октомври 23, 2006, 20:04:52 pm »
Zdraveite momichete. Tolokova godini se optvame da predotvratime bremenosta  i sega iskame vsichi da zabrameneeme vednaga....za suzalenie ste tribva da chakame  :D Az nimah problemi s pupki predi da zapochna na hapchetata i sega niamam tozi problem.  No poiavata na pupki e vuzmozno da e svurzana sus spiraneto na hapchetata - moita doktorka dori mi kaza che ne samo pupki mogat da se poiavat, no i poveche kosmo raztez....samo tova ni triabva sega  :lol: Turpenie, hormonite ste se stabilizirat i vsichko ste e nared  :D
« Отговор #15 -: Октомври 24, 2006, 18:54:06 pm »
Явно имаме някакъв проблем но, не вярвам да се управим от самасебеси.Аз вече не мога да се отърва 2-3 години от пъпките.Въпросът е от какво се получава тъка и ефикасно лечение :roll:
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
« Отговор #16 -: Октомври 24, 2006, 20:36:29 pm »
Skupa Rozalin, za suzalenia niamam dobur otgovor na vuprosa ti. Moze bi ne e svurzano s prekratiavaneto na hapcehtata.  Hodila li si pri dermatolog?  Moze da e svurzano s crem, shampoan koito izpozvash ili niakoi produk v dietata.... :?
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2006, 18:30:27 pm »
Nemis05 май ме обърка но,нищо аз не съм пила лекарства :D.Преди време ходих на кожен лекар който ми предписа мазила с които пъпките прегарят но, не спират да излизат затова мисля че,проблема е вътрешен.Сега три месеца съм на противозачатъчни и ще видим дали ще изчезнат гадните пъпки.
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2006, 18:55:34 pm »
Zdravei Rozalin, dano da izcheznat....stiskam palzi.  Vupros za momochetat koito sa bili na protivozachatni za dulgo vreme: imahte li problem s M. sled kato spriahte? Moit e mnogo oburkan.... :?
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2006, 20:49:24 pm »
  При мен пък няма промяна след спирането на хапчетата. Само първият месец цикълът ми бише много кратък, но от тогава всичко си е както преди. 8)Гадното е ,че се върнаха ужасните болки при идването на м.и отвратителните пъпки. :?