0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отнов за бактериите - ентерококи
« -: Октомври 20, 2006, 14:11:52 pm »
Здравейте,
 Реших да се регистрирам в сайта. Преди това съм шускала темии за разни въпроси и винаги сте ми били полезни. Затова реших, че е по-добре да се регистрирам.
Ето и моя проблем. Лятото лекувах успешно цистит. Правих изследвния на урина и всичко беше нормално. На мъжа ми му откриха бета стрептококи и макар, че сме ползвали презерватив аз реших да пусн за изследване една стерилна урина. И както уж нищо ми нямаше ето, че се появили ентерококи. Сега ме пращат на изследване при уролог, за да ми назначат адекватно изследване. Просто ми омръзна. Цял живот нищо ми намаще, а сега за 3 месеца (откакто реешихме да започнем с опитите за бебе) се появяват всякакви бактерии. Моля ви кажете ми, ако някой знае на какво се дължат тези бактерии, как да ги избегна и дали уролога ще открие истинската причина за тези гадини? Знам, че са опасни ако не се лекуват. Много ще съм благодарна, ако някой може да ми напише повече за тези бактерии.
Re: Отнов за бактериите - ентерококи
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2006, 14:58:36 pm »
Добре е преди да се пристъпи към лечение да има направена микробиология с антибиограма, за да се приложи адекватно лечение, а не да се завъртиш в един порочен кръг.
http://forum.zachatie.org/index.php?topic=2954.0
http://forum.zachatie.org/index.php?topic=3341.0
*
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 15:19:45 pm »
Заедно с МБ е направена и антибиограма, но не знам защо ме пращат на уролог да ми гледат на ехограф пикочния мехур? Доктора ми каза, че не иска да изписва антибиотик преди мнението на уролога. Странно е, че като ми првиха МБ на влагалищен секрет нищо не излезе, а само в урината.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 20:22:53 pm »
А изследване за хламидия имаш ли?

Питам те, защото моя приятелка и колежка   на 34 години при оплаквания от  цистит от тинейджърска възраст се установи, че са причинени от хламидия, която бори 3 години, но вече е мама на една страхотна принцеса.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2006, 20:26:49 pm »
Заедно с МБ е направена и антибиограма, но не знам защо ме пращат на уролог да ми гледат на ехограф пикочния мехур?

За да видят дали няма възпаление или някакви изменения. Слушай лекарите.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2006, 21:05:57 pm »
siana довери се на лекарите!!!!Имах подобни проблеми и се оказа че причината за бактерии и при мен......откриха ми хроничен пионефрит на бъбреците .Хубаво е да те види специалист!Не е зле и да си пуснеш изследване за хламидия ти и половинката!Успех мила!Не се притеснявай,тези неща са поправими. :D
*
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2006, 10:50:18 am »
На половинката му правиха излседвания и не се установи хламидия. Утре съм на ехограф и ще се разбере какво ми е. Но може и да помоля да ми направят изследване за хламидия, за да съм по-спокойна.
Момичета, благодаря ви за вниманието.
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2006, 11:32:48 am »
Направи си!
Много информация от ехографа няма да има.
Трябват изследвания :)
*
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2006, 12:13:40 pm »
Отново да се оплача: С половинката пихме антибиотици. Той си направи изследвания и резултатите пак не са добри - стрептококите са се махнали, но тяхното място е заето от е. коли. Аз съм на изследване в понеделник, но имам чувство, че не съм се излекувала. Направо ще полудея с тези бактерии - цял живот нищо не съм имала, а сега няма отърване. И полов живот не сме водили. Сега му изписаха антибиотик, който струва 120 лв. Моля ви, ако някой има повече опит да сподели. В понеделник ще правя изследване за хламидия, микробиология, стерилна урина и т.н.
Каква ирония - едно време се притеснявахме да не забременея, че тогава "не беше време", а сега като почнахме с опитите и още на първия опит - бактерии (при положение, че половинката прави пълни изследвания преди опита). Така е като се планира не става.