0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Май месец се наложи да направя аборт - бях бременна в 4 ти месец - и бебето просто спря да се развива - казаха, че било заради изкаран грип! Е, а в бъдеще какво да правя, как да се предпазя - помощ! :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Това се случва изключително рядко, приеми го като лош късмет.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Съжалявам,Дени...Но,за да успееш следващият път,не го мисли повече...Успех! stork-girl
Много е гадно, но да се надяваме, че е било от грипа и следващия път ще успееш!
Матей - 1.04.2006 г
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Дени,сьжалявам за случилото се...
Следващия пьт всичко ще бьде наред :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Как бе,хора от грип 8O.Нещо друго има,нека се изследва момичето.То от грип,ако ставаше половината бременни щяха да си загубят бебетата 8O
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
От грип се умира дори. Това, което ние му казваме грип, всъщност са си обикновени настинки.
*
i na men predi blizo 2 god. mi kazaha 4e mnogo e veroiatno spiraneto na razvitieto na ploda da e v rezultat na nastinka, no az mislia 4e kogato doktorite niamat ideia kakav to4no e problema govoriat podobni gluposti! Denica ne se ot4aivai, 6te stane, no triabva da mine malko vreme i e huvabo da si napravi6 niakoi hormonalni izsledvania, naprimer nivoto na prolaktin i 6titovidnata jleza.
uspeh!

Лали,какво мислиш?Наистина ли настинките са опасни?А в по-напреднала бременност?
« Последна редакция: Октомври 26, 2006, 21:57:17 pm от morkovche »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Споко бе, на теб нищо няма да се случи.
Яж лимони, мед, чесън и повече целувки. :lol:
Аз боледувах от тежка хрема по време на бременността и нямаше проблеми!
Матей - 1.04.2006 г
Хе-хе,Вени,Лали :bighug:
това с чесъна ме хвърли в музиката,ами как ще си легна до мъжа ,бе :lol:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ами да хапва и той, бе. :lol:
Тъкмо няма да се разболява. :lol:
Значи може да е било и от щитовидната жлеза - имам синдром на Хашимото - но хормоните ми бяха в норма - значи мислите че може да не е от грип - какви изследвания е добре да си направя преди да опитам пак - дайте съвет :D
*
Дени, мисля че е най-добре да идеш на преглед при някой добър ендокринолог и би трябвало след прегледа той да прецени какви точно изследвания са ти необходими. Споменах в придния ми пост за щитовидната жлеза и пролактина, защото при мен това се оказа проблема, но с правилно лечение всичко ще се оправи. Аз съвсем скоро разбрах, че при принудителен аборт като моя и разбирам - твоя също, е задължително да се прави изследване на щитовидната жлеза, но преди 2 год. никой доктор не се сети да ми каже. Да не ставам досадна с подробности, но тогава бях адски разстроена и исках да си направя всевъзможни изследвания само и само да разбера причината, но уви, дори от ВМИ ни върнаха с реплика че не можло да изледват при всеки аборт, било равносилно да изследват всички хора по улиците, трябвало поне 2 зада има основание! Така че мило дете запази спокойствие и бъди смела, нали знаеш че хубавите неща се постигат бавно! а междувременно иди на ендокринолог и за собствено успокоение се убеди че всичко при теб е ОК, а ако не е предприемай необходимото лечение и скоро тест с 2 лентички!  :)
« Последна редакция: Декември 13, 2006, 22:47:19 pm от maia_st »

*
В края на трети месец, започнах изневиделица да вдигам температура. Викам си грип - приложих меда, лимоните, и други подобни лечения.
След третия ден температурата вместо да започне да спада, тя започна да се увеличава. И през трите дни бях по доктори и всички провериха какво ли не. Работата с температурата не се разбра от какво е. На 5-ти ден отново на болница, и лаборантката като ме видя и вика - хепатит. Изследвания веднага, ужким по специални. Приеха ме в болница да ме лекуват от хепатит. Пуснаха ми изследвания за да видим уж какъв е хепатита. Резлтатите щели да излезнат след седмица, до това време в болницата. Температурата не спадаше. Получих зацапване, прерасна в кървене :( завърши с аборт.  Местеха ме от болница в болница заради поставената ми диагноза. Лежах и чаках да се "излекувам" и всички ме успокояваха че с този хепатит може да е било за по-добре.
Миана се седмицата, дойдоха резултатите. НЯМА хепатит :(

Обеснението на д-рката която направи абразиото е че най-големия бич за бременните е високата температура и високото кръвно.

Миличка Деница, за съжаление наистина можеш да загубиш бебенце от ужким най-обикновен грип. Аз загубих моето заради най-обикновенно вирусно заболяване, което дори не ми обясниха какво е.  :?
« Последна редакция: Октомври 28, 2006, 01:21:54 am от Тaня »

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Затова не случайно хората и лекарите казват, да се пазят бременните от вирусни заболявания. И аз в самото начало на бременността си изкарах настинка, но засега всичко е наред. Просто се пазете, най вече  отбягвайте контакт с деца или пък сбирки в помещения с много хора.
Веднъж когато ходих на консултация във Варна, една жена за N-ти път беше правила опит за инвитро, беше сполучливо до момента в който не е хванала грипа, а уж си седеше въкщи и не ходеше на работа за да се предпази. На докторката й беше ужасно криво, но това е съдба... :(
Следващият път ще успеете, пазете се :)
За Хашимото мога да кажа само, да се изследват щитовидните антитела ТАТ и МАТ, една от предполагаемата причина за аборт са точно те.
Дени има доста писано в зачатие, порови почети и ще разбереш как точно действат те.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

За Хашимото мога да кажа само, да се изследват щитовидните антитела ТАТ и МАТ, една от предполагаемата причина за аборт са точно те.
Дени има доста писано в зачатие, порови почети и ще разбереш как точно действат те.

Дени, съгласна съм с Надето напълно! Ако искаш ще ти дам тел на много добър специалист - ендокринолог, който се занимава точно с проблемни бременности - др Катя Тодорова!
Матей - 1.04.2006 г
Хе-хе,Вени,Лали :bighug:
това с чесъна ме хвърли в музиката,ами как ще си легна до мъжа ,бе :lol:

Ами нека и той хубавичко да се надрънка с чесън и няма да си забелязвате миризмата, само да гледате да имате здрави стомаси!
 :)
*
Дени,на мен 4 седмици преди термин ми заявиха,че бебчо е мъртъв<но не ми посочиха причина>,въпреки,че всеки месец ходех на преглед.По-добре нещо да се случва по-рано,отколкото както при мен в 8 месец.Това стана сега на 14.11.2006г и само Бог знае защо.Освен да вярваме и продължаваме-друго не ни остава.Знам колко боли