0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета моля споделете мнението си за моята висока БТ във фоликулярна фаза.Този месец ще правя инсеминация на естествен цикъл и за първи път ми се случва такава висока БТ преди овулация.Не съм настинала, нямам проблем с щитовидната жлеза - хормоните са в норма, нямам киста.Пуснах си и микробиология за евентуално възпаление - чиста е.
Днес бях на фоликулометрия и имам доминантен фоликул.
Моля Ви момичета споделете мненията си - случвало ли Ви се е така висока температура 37 и над 37 във фоликулярна фаза?
Мерила съм БТ и предни цикли - нормално при мен е 36,7 - 36,8 най-много 36,9..ама сега с тази 37 някак ми е притеснено.
Благодаря Ви предварително!
Re: Висока БТ във фоликулярна фаза - причини
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2006, 17:42:24 pm »
А да си била наскоро болна? Аз през лятото се влачих 2 седмици с т. над 37 , като последица от вируса. Тогава се бях отказала да меря БТ.
*
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2006, 17:56:47 pm »
Да Илианка бях болна миналия месец, но в момента не съм...а БТ си е от началото на цикъла така все висока :(
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2006, 18:09:54 pm »
Имах в предвид, че ако си била болна и то от нещо вирусно, може все още Т. да остава висока, ако например не си се доизлекувала. Аз също нямах вече никакви симптоми, но си поддържах Т. точно във ф. фаза, именно когато високата БТ. ни прави впечатление, защото за л.ф. висока БТ. си е нормална. Във всеки случай мисля, че не трябва да се притесняваш, след като всички изследвания са ти наред и имаш д. фоликул, ще го проследите и ще видите как се развива. Всъщност твоят док каза ли нещо за високата БТ?
Според мен най-вероятно е някакъв вирусен проблем, който може и да няма външни прояви. стискам ти палци всичко да е наред и не се притеснявай. Мисли си , че всичко ще е наред.
*
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2006, 12:30:31 pm »
Благодаря ти Илианка...думите ти честно казано ме поуспокоиха...ама странното е че телесната ми температура е 36,6 а БТ е 37 и над 37 във фоликулярна фаза...ама явно може да е наистина недоизлекувано възпаление.Само дето незнам как бих могла да го излекувам като нямам данни какво е възпалението и на какви антибиотици реагира.
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2006, 13:19:23 pm »
Ами не знам какво да ти кажа. Кога мериш ТТ, сутрин когато мериш и БТ ли? Пробвай да измериш ТТ по-късно през деня, при мен се получи някакъв такъв феномен - сутрин преди стана ТТ нормална, но пол. час след ставане  вече над 37, което си говори за нещо, което действа. Да те попитам също миналия месец от вирус ли беше болна и ако да с антибиотик ли го лекува?
Не можах да видя обаче твоя графика с отбелязана БТ в ЛФ, за да видя колко е нормалната за тази фаза. И още нещо, къде я мериш БТ?
Писах ти нещо и по темата ти за неспокойния сън.
*
« Отговор #6 -: Ноември 09, 2006, 14:41:31 pm »
Илианка меря БТ сутрин преди ставане от леглото - по всички правила.
А миналия месец бях болна от някакъв вирус - доста ме влачи - към 14 дни.Антибиотик не съм пила.
Но иначе в периода сега имам много притеснения.
Питам се да не е от тях?
Миналия цикъл в ЛФ БТ ми беше 37.1 - 37.2
Но преид цъкъл си ми падна на 38,6 и ми дойде.
Но след като ми свърши се започнаха тия "щури" температури
за БТ над 37.
Иначе нямам ТТ - все си е нормална - 36,6 - 36,7.
« Отговор #7 -: Ноември 09, 2006, 18:40:08 pm »
Пак ще ти кажа да не се притесняваш толкова, нали нещата са под контрол. Тези притеснения само ни вредят. Надявам се тези високи стойности да са именно от това. Не  приемай нещата за крайни- ако сега не стане идва краят. Важното е да си сигурна, че си в добри ръце и няма да се объркат нещата. Все пак нали до момента нещата вървят добре.
А лекарят ти казва ли нещо по повод на високата БТ или не си му споменавала?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Ноември 09, 2006, 20:32:20 pm »
Високата темпетатура в началото на цикъла е характерна за бременност :?, ако липсват оплаквания за настинка.
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2006, 15:10:54 pm »
Така е Лали, но все пак тя е била преди 2 дни на фоликулометрия. Възможно ли е да не видят ако има нещо? Ако е станало  то е било през предния цикъл, защото тя е още в началото на този. А пък и казва, че преди цикъла БТ е паднала, но после се е повишила.
И още нещо, доколкото разбирам от темата й за неспокойния сън от 2 ри ноември, ако продължава да има същия проблем, може и от това да е- едно от условията за мерене, ако си спомням добре, беше поне три часа непрекъснат сън и отбелязваме ако има безсъние.Аз затова не мога да меря редовно БТ, понеже не мога да спазя това условие
Във всеки случай  най-хубаво ще е да е точно  това, което Лали предполага.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2006, 11:07:51 am »
Не предполагам. Само съобщавам факта.
*
« Отговор #11 -: Ноември 11, 2006, 11:41:39 am »

VKAS,желая ти всичко да е ок с температурата и успешна инсеминация :goodluck:
  Къде ще я правиш?
*
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2006, 10:27:12 am »
Момичета бременност няма.
Температурата така и до овулация си остана висока - 37 и над 37.Все още ми е притеснено от какво се получи и се задържа, но както и да е.
Инсеминацията я правих в София.
Поздрави на теб Лоанка и леко бременеене от мен:)
Може да се видим някой ден в Бургас.
*
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2006, 12:44:04 pm »

Много ще се радвам да се видим .Трябва да си направим среща в Бургас.
  Тая температура трябва се изследваш за някаква инфекция или нещо такова ,ако не се понижи.Обърни си внимание,една приятелка преди 2-3год. така около половин год.поддържаше висока темпер. 37.-37.5и накрая и откриха стафилококова инфекция в кръвта.Но трябва да видиш може и да е от настинката отпреди и вече да я нама.
  Целувам те и очаквам в най-скоро време да се видим. :D
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2006, 14:02:41 pm »
И аз ти пожелавам инсеминацията да е успешна. Най-важното е да си спокойна. А пък за температурата не се притеснявай, може пък просто да е била по-висока този месец. И аз понякога имам разлика от 0,2-0,3 във БТ през различните месеци. Иначе и аз като Лоана мисля, че може да е останала от вируса, който си прекарала, а организма е възможно и сам да се пребори. Ако не спадне отиваш при джипито и му казваш, че имаш температура (не базална т, защото може и дане знае какво е това или да е забравил/а  :lol:) вследствие на вирус и той ще види какво да ти изследва.
*
« Отговор #15 -: Ноември 14, 2006, 09:29:28 am »
Благодаря Ви Лоанка и Илианка за подкрепата :bighug:
Да ще видя как ще съм другия месец с тази базална температура...
Лоанка на твоята приятелка БТ ли и беше по-висока и телесната?
Аз телесна температура нямам висока, само БТ.
Лоанка на теб желая леко бременеене:)
Хубава е идеята за среща в Бургас - одобрявам:)
Илианка и на теб благодаря за отделеното ми внимание и ти желая късмет в нелеката борба със стерилитета:)

*
« Отговор #16 -: Ноември 14, 2006, 12:16:03 pm »

Сега се сещам,мила,че тя имаше висока телсна Т,защото тя никога не си е мерила БТ,просто още не и е дошло времето да забременява.,по скоро няма подходящ човек до себе си.НО със сигурност имаше висока телесна Т.
 Благодаря ти за пожеланията !!!!!!!Скоро и на тебе такава радост ти желая.
*
« Отговор #17 -: Ноември 14, 2006, 13:54:59 pm »
Благодаря ти мила :balk_21: