0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
До каква степен влияят килограмите?
« -: Ноември 13, 2006, 13:48:41 pm »
Здравейте момичета,
много жени се оплакват че имат повече килограми, при мен проблема е обратен - килограмите са ми малко по - малко от нормалното, а съм чувала че както повечето килограми така и малкото оказват влияние при забременяване. Просто незнам как да напълнея поне малко.
*
Re: До каква степен влияят килограмите?
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2006, 15:36:42 pm »
Mojata lekarka mi kaza che tribva da otslabna - poslednia pat kogato hodih...taka che vyzmojno e da vliat...

Az usileno se opitvam da svaliam...daje si kupih Zlatno chudo...maj niama goliam effekt :(
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2006, 15:51:51 pm »
Стаси и аз по книги съм 4ела, 4е килограмите имат зна4ение. Жените с наднормено тегло наистина се съветват да отслабнат поради рискове при износването на плода (за за4еването не съм 4ела да има зна4ение). Обратно - ако си прекалено слаба (вси4ко е относително, аз за някои съм много слаба, а за други и за мен, нормална  - 54 кг за 173) може да нямаш достатъ4но ресурс за да износиш плода.
 Спомням, 4е моя гинеколог в България ми бе казал 4е трябва да понапълнея, а тук лекарката никога не е критикувала теглото ми относно бебеправенето. Така, 4е въпрос на разбирания.
 Най-важно според мен е, не то4но какви са ти мерките (освен естествене ако не си патологи4ен слу4ай), а разнообразното и уравновесено хранене.
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2006, 15:54:47 pm »
До колкото съм разговаряла с докторите по този въпрос , знам че не е добре да си нито много пълен, нито много слаб. При палните жени се получава затлъстяване около яйчниците и бъбреците и те не функционират много добре и възникват проблеми с хормоните. При много слаби жени има голяма вероятност менструацията да е нередовна , което вече си е проблем и също да не настъпва овулация. Но всичко това съвсем не е задължително да е така, при всеки организъм е различно. Мен след като напълнях след инвитро процедурите ми казаха да гледам да отслабна, защотот има значение.
А за апетит и напълняване има много неща - билки, храни, рецепти,книжки.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2006, 16:07:50 pm »
влияят килограмите. а ти защо не можеш да напълнееш. може там да е проблема
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2006, 16:19:05 pm »
Аз съм 165см и варирам между 40 - 43кг.
Не пазя диети и си ям по принцип , но може би недостатъчно, но не се чувствам нещо отпаднала или да нямам енергия, добре съм си. Но найстина съм доста слаба и си ми личи.
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2006, 16:21:50 pm »
 А относно опитите за напълняване, ако държиш, аз като тинейджърка все пробвах (тогава бях направо вейка  :D), но колкото пове4е се тъп4ех, толкова пове4е не ставаше  8O.
Но имам няколко "проверени" съвета:
  1/ Дъвката помага да изпиташ глад (активира гастритните сокове)
  2/ Единствения път, когато ка4их 10 кг за 3 месеца бе сменяйки страната, кухнята и отдале4авайки се от близките. Тоест поне при мен, напълняването е по-скоро психосомати4ен процес, несвързан с коли4еството на поетата храна (но пък не те съветвам то4но сега да се отдале4аваш от оби4аните хора  :D)
  3/ Когато съм на шопинг терапия или в някаква друга положителна еуфория не се сещам дори за ядене (издържала съм по 10-12  4аса на вода само). Тъй, 4е не се отдавай на тези дейности (полезно е и за портмонето) :D По скоро спокойствие, даже отег4ение, което кара пове4ето хора да бъркат в хладилника  :D
 Но вси4ко е индивидуално, пак повтарям, най-важното е разнообразното и уравновесено хранене.

« Отговор #7 -: Ноември 13, 2006, 16:28:20 pm »
Стаси, особено ако падаш на 40 , и аз мисля 4е трябва да понапълнееш
Аз имам една приятелка, тя е също 165 но 48 кг - износи и роди хубав мъж на ве4е три годинки  :D

« Отговор #8 -: Ноември 13, 2006, 17:07:47 pm »
Здравей Стаси.Аз съм на твойта височина,но вече съм 47 кг.Преди година варирах 40-42. 8O  Драстично отслабнах от нерви напрежение и много цигари.Ако пушиш спри,много е важно.Аз върнах килограмите си когато се оспокоих.Искрено ти желая да напълнееш малко. :D :D Поздрави. :D
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #9 -: Ноември 13, 2006, 17:29:29 pm »
Стаси, ако ти трябват килограми готова съм да ти прехвърля нотариално 10 веднага.
А сега сериозно: преди време една приятелка беше станала 40кг. и търсехме съвети как да напълнее. Такива навремето нямаше много, за разлика от диетите. Но най-важното което прочетохме беше често хапване на 2-3часа. Както и при някои диети, само че вместо да ядеш една марулка на части през деня хапвай по-калорични храни. Ядки, сладичко, изобщо всичко от което трябва да се ограничават хората на диета. Примерно вземаш една диетка, гледаш какво е забранено да се яде и това е твоето меню. Друго важно което си спомням беше, че не трябва да се тъпчеш и ако до вчера си ядяла по половин филийка хляб, изведнъж да минеш на половин хляб. Успех с напълняването и с бебеправенето!
« Отговор #10 -: Ноември 13, 2006, 17:49:02 pm »
Пешек, сигурна бях 4е някой щеше да излезе с предложението  :lol:
Пък и вярно, писнало ми е да слушам за разни диети, а за съвети за напълняване -  нищо и никога (аз ве4е нямам нужда де).
 Но много правилно си насо4ила моми4ето, и аз имах впредвид под разнообразно и уравновесено хранене:
 месни (4ервени меса, по-тлъста риба), мле4ни (необезмаслени) и тестени продукти (по- добре пълнозърнести),  но и плодове (сушени и богати на захарност;бананите са по-добре от зелените ябълки  :D) и зелен4уци, ядки и сладкиши (без прекаляване и по-добре домашни) - това ежедневно и "неразделно". Пък и по 4аша вино (с калории) за ниските колограми е добре (щото са 4есто свързани с анемията):
+ прихологи4еския фактор спокойствие
+ спиране на пушенето (това наистина играе огромна роля)
= подсигурено увели4аване на килограмите .
 Ако не действа, трябва да видиш лекар да не би да има някоя скрита патология -при4ина за слабеенето.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2006, 18:45:51 pm »
както затлъстяването си има и друго обяснение (освен прекомерно плюскане...) така също и пониженото тегло си има друго обяснение (освен нередовното ядене). нито едното нито другото може да се реши ако се действа по обратната схема. трябва да се намери причината първо.
мъжо е с наднормено тегло. има повишен инсулин - от там нарушен метаболизъм. както и да не яде докато не вкара инсулина в норма резултата все си е 130 кг...
имам приятел който ежечасно не спира да се тъпче. набляга на сникерс и др калорични боклуци. този човек буквално е като съвестта на хитлер...

ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2006, 20:01:27 pm »
"така също и пониженото тегло си има друго обяснение (освен нередовното ядене)"
-ми не знам за моми4ето, ли4но при мен си бе просто от незнание за това какво е правилното хранене, преди 5-6 години се заинтересувах и от тогава го прилагам, също от тогава имам постоянно тегло  :D

*
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2006, 20:03:58 pm »
Стаси, ако ти трябват килограми готова съм да ти прехвърля нотариално 10 веднага.

Пешек, голяма си сладурка, знаеш ли?  :kiss:

Банички, торта, банички, торта, банички, банички, банички, торта... :eating:

А иначе сериозно: кръвна захар трябва да се провери, щитовидна жлеза, анемия, туморни маркери...Но мисля, че ако жената си има нормален месечен цикъл и няма здравословни оплаквания, независимо дали е леко закръгленка или пък по-слабинка, би трябвало да си е здрава и добре. Разбира се, вече даднорменото напълняване и анорексичната слаботия са си аномалии и трябва да се търсят причини...
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 20:08:06 pm от Marie »
Alexandra
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2006, 21:31:38 pm »
 :cheerleader:Стаси,не знам на колко години си,но че си леко-слабичка,това да не те притеснява.Познавам доста момичета с твоите габарити,които са здрави и се чувстват добре.Въпрос на метаболизъм е от една страна.Също ще си позволя да дам себе си за пример.За височината си от 1.60 през годините съм била 45 кг. и повярвай ми съм се чувствала страхотно!От 7 години насам поддържам 48-49 кг.(като улегнала 33 годишна дама)Даже цигарите,като оставих(преди 4год)не наддадох и едно кило( :pipy_longstocking:Пу,голяма  проклетия ще да съм :lol:)Та добре си си,да знаеш!Пожелавам ти скоро да напълнееш по друг повод!Успех! :crossfingers: stork-girl
« Отговор #15 -: Ноември 14, 2006, 14:45:20 pm »
Здравей Стаси!
Аз съм висока 163 и вече съм 47 кг. Имаше период обаче, в който бях между 40 и 43, дори и до 39 стигнах, а бях студентка първи курс. Направо се бях уплашила, но тъй като не откриха причина за слабеенето ми, освен нередовното хранене, започнах всяка сутрин да хапвам по една баничка, не пропусках обяда и вечерята, а между тях хапвах ядки. Много помагат за качване на килограми. Може да пробваш и със сладичко, ако обичаш де, защото аз не понасям нищо сладко и мога с години да не опитам тортичка или шоколад, по думите на майка ми съм рядък екземпляр, но успях да напълнея. Освен това наблягах и на пиците и макароните. Сега и без непрекъснатото ядене си поддържам килограмите  :)
Успех и скоро да напълнееш и по друг повод!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #16 -: Ноември 14, 2006, 15:00:08 pm »
Момичета, да се включа и аз с моите скромни знания :)
Наднорменото тегло главно пречи с това, че тлъстините в корема понякога притискат тръбите и в следствие на това не е възможна срещата на сперматозоида с яйцеклетката. Отделно дето е нарушена обмяната на веществата, от там хормонален дисбаланс.
Теглото под нормата пък е проблем само ако няма овулация. т.е. природата е помислила за всичко: след като ораганизма е слаб, той се грижи да се съхрани и по тази причина не се образуват зрели яйцеклетки, тъй като това би го натоварило повече.
Така че Стаси, ако си имаш нормална редовна овулация, няма за какво да се притесняваш от теглото си
* премахнато от модератор
« Отговор #17 -: Ноември 14, 2006, 18:11:05 pm »
Стаси, мисля че преди да предприемаш всякакви стресиращи диети и нови неща за организма си провери дали имаш нормална овулация и ако всичко там е наред значи няма за какво да се притесняваш. :D

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #18 -: Ноември 14, 2006, 19:02:51 pm »
Аз само да вметна, че първото ми забременяване стана след като свалих излишните килограми. Аз (както почти всички знаят) бях с обратния проблем - наднормено тегло. Явно си влияят килограмите - определено при мен и преди отслабването си имах ову от време на време и хормоните бяха в норма, явно ще да е било това с тръбите...Ако се затрудняваш в съставянето на добро меню, можеш да се консултираш с лекар-диетолог, на мен много ми помогна, а помагат и на много слаби хора.
По принцип съм съгласна и с лили, че си има и друга причина, но кое е причина и кое следствие е трудно да се каже. Ако промяна на дневния режим не оказва влияние, наистина трябва да се търси причина и другаде.
« Последна редакция: Ноември 14, 2006, 19:05:25 pm от Lan »
*
« Отговор #19 -: Ноември 14, 2006, 20:09:46 pm »
Мила, аз също смятам че ако имаш овулация и всичко е наред с хормоните по-малкото килограми не би трябвало да оказват влияние, още повече че казваш че се чувстваш добре
Виж за килограмите в повече и особено за диетите, които се правят за да се свалят ВНИМАНИЕ! Аз лично успях така да объркам хормоните си със строги диети, че близо година нямах М и две години ме лекуваха с противозачатъчни и др Но все пак тук говорим за лишение от важни храни пък ако изследванията показват, че тялото ти получава достатъчно явно причината не е в това