Aз също не виждам идея да се прави разширена спермограма. Ефекта е нулев за съжаление при подвижност 10%. Това е важен показател все пак. Какво ще спечелиш ако получиш информация за разни други неща, при положение че този няма да се промени дори ако се направи разширена спермограма. Ако ти се дават излишни пари - правете я. Но за съжаление лично аз не виждам никакъв смисъл и съм на същото мнение, което са ти казали и хората.
Роузи, аз се притеснявам да не загубим време и пари защото не съм от София. А по досегашните 3 спермограми резултатите са 45% подвижност, 35% подвижност и последната 10% подвижност /последната е правена в друга лаборатория - Военна болница - Бургас, а първите 2 в МДЛ Лина/. Като цяло за Б-с се говори във форума а и лекарите казват че не може да се има вярана лабораториите. И се надявам да се окаже грешка на някоя лаборатория - все си мисля че положението не може да е толкова критично
- нали знаеш че не трябва да губим надежда. Аз имам едно дете - станало от раз
и не знам какво трябва да се е случило за да станат такива резултатите.
Гледам че си от Варна - били ми препоръчала лаборатория във Варна на която може да се вярва за нормална спермограма??? В смисъл резултатите ти там да са били близки до тези в София. За да може другата седмица да направим във Варна - нормална, а следващата в София - разширена - ако се налага - ако положението е същото - няма да е разширена
.
Иначе морфологията беше 95%
))) и 70% /в зависимост в коя лаборатория е правена/. Мисля че е о.к.???